COMUNICAT JOVENTUTS MUSICALS TORROELLA MONTGRÍ

 

Amb motiu de les recents mesures anunciades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya relatives a la prevenció del  COVID-19, queden ajornades les activitats programades per l’entitat durant les properes dues setmanes a l’espera de conèixer noves  mesures i directrius al respecte.

 

Això afecta les següents activitats:

-        La sessió de Club de Clàssica prevista per al dissabte 14/03/2020, dins de cicle dedicat a Beethoven.    

-        L’Assemblea General Ordinària prevista per al dissabte 21/03/2020.

Pròximament, es comunicaran les noves dates.

 

Lamentem les molèsties que aquestes mesures d’obligat compliment puguin ocasionar i  agraïm per avançat la comprensió, la predisposició i la col·laboració de tots els socis i del nostre públic. Desitgem retornar a la nostra activitat el més aviat possible.

Torroella de Montgrí, 12 de març de 2020.

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

 

×

SEQUOIA TRIO

Hélène Favre-Bulle, piano | Marie Schreer, violí | Naomi McLean, violoncel  Presentat per la Guidhall School of Music and Drama de Londres

Finalitzat
2016
Del 27.07.16 al 28.07.16
Sequoia Trio
Sequoia Trio
Sequoia Trio
Sequoia Trio
Sequoia Trio
Sequoia Trio

Programa

Programa 27 de juliol

J. Haydn: Trio núm. 39 per a violí, violoncel i piano en Sol major, Hob. XV:25 / F. MendelssohnTrio per a violí, violoncel i piano núm. 2 en Do menor, Op. 66

 

Programa 28 de juliol

L. V. Beethoven: Trio per a violí, violoncel i piano núm. 1 en Mi bemoll major, Op. 1 / D. Xostakóvitx: Trio per a violí, violoncel i piano núm. 1 en Do menor, Op. 8

Presentació

Programa 27 de juliol

El trio amb piano assoleix la seva època d'or en els períodes clàssic i romàntic. El Sequoia Trio selecciona dos exemples d'aquest gran moment del trio anomenat «clàssic»: el més popular dels trios amb piano de Haydn, el núm. 39, conegut amb el sobrenom de Zíngar, i l'intens i dramàtic Trio núm. 2 de Mendelssohn. 

 

Programa 28 de juliol

En aquest programa de trios amb piano, el Sequoia Trio ha seleccionat dues obres de joventut: el Trio núm. 1 en Mi bemoll major, Op. 1 de Beethoven, carta de presentació en societat del compositor de Bonn; i el Trio núm. 1 en Do menor, Op. 8 de Xostakóvitx, que el compositor rus va escriure quan tenia 17 anys. L'obra està relacionada amb la primera relació sentimental del músic, la jove Tatiana Glivenko, que va conèixer durant les vacances de 1923 i a qui va dedicar la partitura. 

Biografies

SEQUOIA TRIOHÉLÈNE FAVRE-BULLEMARIE SCHREERNAOMI MCLEAN

 

SEQUOIA TRIO

El Sequoia Trio és un trio amb piano establert a Londres format per la pianista Hélène Favre-Bulle, la violinista Marie Schreer i la violoncel·lista Naomi McLean. S'han graduat a la Universitat de Música de Ginebra, el Royal College of Music de Londres i la Royal Academy of Músic, respectivament. S'han conegut fent els estudis de postgrau a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. El trio s'ha centrat a descobrir el repertori en el qual practiquen la improvisació sota la tutela de Mattew Jones i Carole Presland, així com del pianista i improvisador David Dolan. Han rebut també classes dels membres dels quartets de corda Chilingirian i Endellion. Entre les tres, han actuat  arreu d'Europa, Amèrica del Sud i el Canadà, així com a la televisió i la ràdio, tant a la Gran Bretanya com a Alemanya. Han participat en festivals com Músic on Coll, a Escòcia; Balla Coi Cinghiali, a Itàlia; Festival d'Annecy, a França, i als Proms de Londres.

 

HÉLÈNE FAVRE-BULLE, piano

Hélène Favre-Bulle es va graduar a la Universitat de Música de Ginebra i actualment cursa el segon curs del  màster de pianista acompanyant la Guildhall School of Music and Drama de Londres com a estudiant de Caroline Palmer. Ha participat en nombroses classes magistrals i festivals com a solista i amb col·laboració amb altres músics. Ha tocat a les classes d'Henri Demarquette al Festival d'Annecy, per Jacques Zoon al Laboratori Musical de Ginebra i amb Robin Bowman al Jackdaws Music  Education Trust. A Londres ha tocat en nombrosos actes de la Guildhall School, incloent-hi un recital a St. James Piccadilly, a classes magistrals i tallers al Wigmore Hall, a la plataforma pre-LSO al Barbican Hall i un recital Schubert dirigida per Graham Johnson.

També ha estat convidada per la Guildhall School i l'associació d'Amics de la Fundació Felix Mendelssohn Bartholdy de Londres a fer un curs d'estiu amb Peter Schreier a Leipzig (Alemanya). Aquest estiu té previst participar en diferents festivals amb el Sequoia Trio i l'Ensemble Nova Luce. El 2015 va guanyar el premi de pianista acompanyant.

Els seus estudis compten amb el suport del Guildhall Trust, la Fundació Nicati-de-Luze, el Leverhulme Trust i el Gremi de Botigues de Queviures.

 

MARIE SCHREER, violí 

Marie Schreer és una violinista alemanya que resideix a Londres. Apassionada per la música de cambra, toca en diversos grups, entre els quals figuren The Guastalla Quartet, els grups de música contemporània Mainly Two, Rarescale i Riot Ensemble, així com el Sequoia Trio i l'Ensemble Nova Luce, el qual incorpora la improvisació clàssica en les seves actuacions.

La passió de Marie per la música no es limita a la música clàssica, en la qual ha tocat sota la direcció de Bernard Haitink, Vladímir Ashkenazy i Gustavo Dudamel, també ha treballat amb intèrprets del món del rock com Jonny Greenwood de Radiohead, Rick Wakeman del grup Yes, Stewart Copeland de Police, el discjòquei Benji B i la cantant i compositora Anna Calvi.  Ha tocat en diverses orquestres professionals, entre les quals destaquen la London Filharmonic Orchestra, la City of Birmingham Symphony, la Bournemouth Symphony Orchestra, la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i el Royal Northern Sinfonia. Com a solista ha treballat amb la Karlsruhe Symphony Orchestra, l'Oxford Philharmonic Orchestra i ha gravat un solo de violí per a l'espectacle Le dernier panache, amb l'Ensemble Simfònic de Praga. En els mesos vinents té previst enregistrar un disc amb la pianista Hélène Favre-Bulle, amb música de Cesar Franck i Johannes Brahms.

 

NAOMI MCLEAN, violoncel 

Naomi McLean s'ha graduat a la Royal Academy of Music i actualment cursa l'últim curs del màster que fa a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Té una àmplia experiència com a intèrpret i ha tocat el violoncel tant al Royal Albert Hall amb Elton John, com ha participat en el Festival de Jazz de Londres amb l'aclamat clarinetista de jazz Arun Ghosh, o ha treballat amb directors d'orquestra com Simon Rattle,  Colin Davis i Yann Pascal Tortelier.

Ha tocat a la BBC sota la batuta de Mark Vell i a la ràdio amb el Will Gregory Moog Ensemble. Ha actuat en auditoris i sales de concert com el Royal Festival Hall, el Barbican Concert Hall i a Sant Martin-in-the-Fields, i ha actuat en concerts i classes magistrals amb artistes com Natalie Clein, Wen-Sinn Yang, Gary Hoffman i Leslie Garrett. Ha treballat en diversos projectes centrats a innovar el format del concert, i en la divulgació i transversalitat de les arts.

Naomi McLean compta amb el suport del Binsted Recreational Trust, The Royal Masonic Trust,  així com de mecenes particulars.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR