Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×

De l'església a l'auditori

L’exposició, de l’Església a l’Auditori, vol ser un passeig per Torroella de Montgrí recuperant els camins seguits pel Festival de Música al llarg i ample dels seus 40 anys de vida.

L’any 1981, un cicle de cinc concerts de música de cambra a la Església de Sant Genís recuperava l’antiga tradició musical de Torroella —documentada des del segle XIV— i establia les bases d’un impuls en favor de la música clàssica, constantment renovat des d’aleshores.

Amb el pas dels anys, el nombre creixent de concerts i la quantitat d’activitats musicals que s’anaven generant — cursos de formació, ampliació de registres musicals, festival de joves intèrprets...— va fer insuficient l’espai de l’església.

A partir del 1986, la plaça va transformar-se en un auditori a l’aire lliure que donava acollida a grans orquestres, a solistes destacats, a músiques populars d’arreu del món, a sessions de jazz o al visionat de pel·lícules acompanyades de música en viu.

El creixent desig de música acumulat a l’entorn del Festival va fer possible que l’Espai Ter s’afegís a un itinerari musical que havia nascut en un espai sacre, havia trobat aixopluc en l’espai públic — lloc de trobada de residents i visitants— i finalment arribava a un edifici de nova planta que satisfeia les condicions d’interpretació i d’escolta propis de la contemporaneïtat.

D’aquesta manera, Torroella de Montgrí es feia ressò del camí fet per la història universal de la música: des dels llocs on es concentren les celebracions i els rituals fins a espais nous que busquen acollir més àmpliament la qualitat transcendent que és pròpia de l’espècie humana.

Amb l’exposició de l’Església a l’Auditori el Festival vol dedicar una mirada atenta a la seva pròpia història per tal de seguir modelant noves propostes per un entorn musical ja molt consolidat.

A l’entorn d’aquest itinerari es preveu un ampli programa de reflexió i participació a través d’activitats musicals específiques, conferències, tertúlies, visites comentades...

L’excepcionalitat social que viu la humanitat sencera en el moment d’aquesta celebració farà que es combinin tots els formats possibles perquè la música no deixi de ser un dels trets diferencials més rellevants de Torroella de Montgrí i alhora, fent de l’adversitat virtut, arribi molt més enllà de qualsevol frontera.

Eulàlia Bosch, curadora de l'exposició

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR