JOVENTUTS MUSICALS DE TORROELLA AMB L’AGENDA ODS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE 

Amb aquestes accions, volem aportar el nostre granet de sorra per contribuir a un món més sostenible i just, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

 

1

FI DE LA POBRESA

Suport al talent emergent:

Oferim espais i oportunitats a artistes emergents. Aquesta iniciativa busca proporcionar visibilitat i oportunitats per als artistes que troben dificultats per accedir als escenaris.

Compromís amb la contractació prioritària de persones desfavorides interessades en la formació i producció musical:

Prioritzem la selecció de personal i a l’oferta de formació relacionada amb la música i l’organització d’esdeveniments musicals per crear oportunitats de treball i aprenentatge per a aquells que enfronten barreres per accedir a aquest sector.

3

SALUT I BENESTAR

Productes locals i de proximitat:

Apostem per l’ús de productes locals i de proximitat dins del recinte del festival, donant suport a l’economia local i reduint les emissions de carboni associades al transport.

Dieta mediterrània:

Impulsem la dieta mediterrània, reconeguda pels seus beneficis per a la salut i el medi ambient, promocionant eleccions alimentàries sostenibles en l’alimentació de l’equip de producció i músics.

4

EDUCACIÓ DE QUALITAT

Formació de qualitat i primeres feines:

Prioritzem la formació de qualitat per al nostre personal, tant en aspectes tècnics com en gestió de riscos. A més, oferim oportunitats de primeres feines, proporcionant la formació corresponent als nous membres.

Artistes socialment compromesos:

Programem artistes compromesos amb temes socials, que utilitzen la seva plataforma per abordar qüestions socials i promoure el canvi positiu.

5

IGUALTAT DE GÈNERE

Igualtat de gènere:

Treballem per aconseguir la paritat de gènere en la nostra programació, assegurant una representació igualitària de dones i homes. Actualment, el nostre equip de gestió, producció i comunicació està compost per un 85% de dones i un 15% d’homes, demostrant el nostre compromís amb la igualtat de gènere i l’equitat en l’àmbit cultural.

8

TREBALL DIGNE I CREIXEMENT ECONÒMIC

Contractació local i ocupació juvenil:

Contractem directament personal de la zona, donant suport a la comunitat local i fomentant oportunitats d’ocupació per als joves.

Impacte econòmic:

Contribuïm a l’economia local generant un impacte econòmic directe en la creació d’ocupació lligada a la gestió i interpretació cultural. Formen part i participem activament en els clubs de cultura dels organismes de promoció turística local, de Costa Brava Girona i de Catalunya. Treballem en la promoció turística de l’entorn.

9

INDÚSTRIA, INNOVACIÓ I INFRAESTRUCTURES

Innovació i accés digital:

Estudiem i treballem amb propostes innovadores en tots els aspectes del festival, adoptant noves tecnologies i plataformes digitals per millorar l’accés a la informació, millorant les plataformes taquillatge i oferir experiències de concert dinàmiques.

10

REDUCCIÓ DE LES DESIGUALTATS

Preus accessibles i accessibilitat:

Oferim descomptes especials a diferents col·lectius, com aturats, persones amb diversitat funcional i famílies nombroses o monoparentals. Garantim una bona accessibilitat i atenció a les persones amb mobilitat reduïda, treballant perquè la cultura sigui accessible per a tothom a través de preus a les entrades. També tenim iniciatives com “Butaca jove”, amb entrades a 5 € per a persones de fins a 30 anys mitja hora abans de cada concert.

Suport al talent emergent:

Donem un fort suport al talent musical emergent local, proporcionant plataformes i oportunitats professionals a través de programes com el Fringe i l’EEEmerging.

11

CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES

Impacte ambiental i social:

Treballem per minimitzar l’impacte ambiental i social del festival en l’entorn. Promovem estratègies de turisme sostenible i cultural.

12

CONSUM I PRODUCCIÓ RESPONSABLES

Zero residus i reciclatge:

Ens comprometem amb el residu zero utilitzant materials reciclables dins del recinte del festival. Fomentem la separació de residus i animem els assistents a participar en els esforços de reciclatge.

Publicitat digital i col·laboracions:

Reduïm la publicitat en suports físics i prioritzem les plataformes digitals, disminuint el consum de paper i promovent pràctiques de comunicació sostenibles. Establim aliances amb institucions locals i mitjans de comunicació per col·laborar en l’assoliment d’aquests objectius.

13

ACCIÓ PEL CLIMA

Foment de mitjans de transport sostenibles:

Promovem l’ús del transport públic, el transport compartit i altres mitjans de transport sostenibles per als assistents o la possibilitat d’arribar-hi a peu des de zones properes.

Sensibilització sobre el canvi climàtic:

Conscienciem als artistes i sobre l’impacte del canvi climàtic, animant-los a prendre accions individuals i col·lectives per implicar-se amb projectes de preservació de l’entorn a través de donacions.

Ubicació i logística dels escenaris:

Ens assegurem que els escenaris i altres infraestructures relacionades amb els concerts es col·loquen de manera que es minimitzi l’impacte sobre els ecosistemes marins i terrestres sensibles de la zona. És important tenir en compte les restriccions i les zones de protecció de la reserva marina i el parc natural.

Gestió adequada dels residus:

Implementem un sistema eficient de gestió de residus durant els concerts, amb un èmfasi especial en la recollida selectiva, el reciclatge i la reducció de residus. Proporcionem suficients contenidors i promovem la conscienciació entre els assistents sobre la importància de mantenir net i cuidar l’entorn.

14

VIDA SUBMARINA

Mesures de sostenibilitat:

Reduïm l’impacte en l’entorn marí, com ara l’ús de materials biodegradables o reutilitzables, la gestió adequada dels residus i la promoció de pràctiques de pesca sostenible en les àrees properes.

Limitació de la contaminació acústica i lumínica:

Mitjançant el control del soroll i l’ús de tecnologies de so adequades, es poden reduir els impactes negatius dels concerts sobre la vida marina i terrestre. És important respectar els nivells de soroll permesos i establir restriccions horàries per a les actuacions en zones sensibles.

Campanyes de conscienciació:

Mitjançant una comunicació visual i textual coherent, posem en valor l’entorn únic on es realitzen els concerts, com ara el Jazz davant la Reserva Marina de les Illes Medes i els concerts de música clàssica en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El nostre grafisme i la nostra comunicació tenen en compte aquests esdeveniments per destacar la bellesa i la fragilitat d’aquests entorns naturals, alhora que animem els assistents a respectar-los i preservar-los.

Col·laboració amb entitats de conservació:

Establim col·laboracions amb organitzacions locals i internacionals que treballen en la protecció dels mars i oceans, com ara ‘la Fundació Philippe Cousteau Unió dels Oceans’.

16

PAU, JÚSTICIA I INSTITUCIONS SÒLIDES

Compromís social i col·laboració:

Donem visibilitat a diverses entitats socials, fundacions i ONG en cada edició del festival, col·laborant amb elles i donant part dels beneficis del festival. Som defensors de la igualtat i la justícia social i organitzem activitats per fomentar el debat social i sensibilitzar sobre els col·lectius més desfavorits.

17

ALIANÇA PELS OBJECTIUS

Sinergies amb institucions i organitzacions culturals:

Establim aliances amb institucions locals i mitjans de comunicació per treballar conjuntament en l’assoliment d’aquests objectius. Ens involucrem activament en el teixit social i cultural de cada comunitat, amb l’objectiu de créixer i millorar com a festival a través de col·laboracions.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham