Oferim espais i oportunitats a artistes emergents. Aquesta iniciativa busca proporcionar visibilitat i oportunitats per als artistes que troben dificultats per accedir als escenaris.
Prioritzem la selecció de personal i a l’oferta de formació relacionada amb la música i l’organització d’esdeveniments musicals per crear oportunitats de treball i aprenentatge per a aquells que enfronten barreres per accedir a aquest sector.
Apostem per l’ús de productes locals i de proximitat dins del recinte del festival, donant suport a l’economia local i reduint les emissions de carboni associades al transport.
Impulsem la dieta mediterrània, reconeguda pels seus beneficis per a la salut i el medi ambient, promocionant eleccions alimentàries sostenibles en l’alimentació de l’equip de producció i músics.
Prioritzem la formació de qualitat per al nostre personal, tant en aspectes tècnics com en gestió de riscos. A més, oferim oportunitats de primeres feines, proporcionant la formació corresponent als nous membres.
Programem artistes compromesos amb temes socials, que utilitzen la seva plataforma per abordar qüestions socials i promoure el canvi positiu.
Treballem per aconseguir la paritat de gènere en la nostra programació, assegurant una representació igualitària de dones i homes. Actualment, el nostre equip de gestió, producció i comunicació està compost per un 85% de dones i un 15% d’homes, demostrant el nostre compromís amb la igualtat de gènere i l’equitat en l’àmbit cultural.
Contractem directament personal de la zona, donant suport a la comunitat local i fomentant oportunitats d’ocupació per als joves.
Contribuïm a l’economia local generant un impacte econòmic directe en la creació d’ocupació lligada a la gestió i interpretació cultural. Formen part i participem activament en els clubs de cultura dels organismes de promoció turística local, de Costa Brava Girona i de Catalunya. Treballem en la promoció turística de l’entorn.
Estudiem i treballem amb propostes innovadores en tots els aspectes del festival, adoptant noves tecnologies i plataformes digitals per millorar l’accés a la informació, millorant les plataformes taquillatge i oferir experiències de concert dinàmiques.
Oferim descomptes especials a diferents col·lectius, com aturats, persones amb diversitat funcional i famílies nombroses o monoparentals. Garantim una bona accessibilitat i atenció a les persones amb mobilitat reduïda, treballant perquè la cultura sigui accessible per a tothom a través de preus a les entrades. També tenim iniciatives com “Butaca jove”, amb entrades a 5 € per a persones de fins a 30 anys mitja hora abans de cada concert.
Donem un fort suport al talent musical emergent local, proporcionant plataformes i oportunitats professionals a través de programes com el Fringe i l’EEEmerging.
Treballem per minimitzar l’impacte ambiental i social del festival en l’entorn. Promovem estratègies de turisme sostenible i cultural.
Ens comprometem amb el residu zero utilitzant materials reciclables dins del recinte del festival. Fomentem la separació de residus i animem els assistents a participar en els esforços de reciclatge.
Reduïm la publicitat en suports físics i prioritzem les plataformes digitals, disminuint el consum de paper i promovent pràctiques de comunicació sostenibles. Establim aliances amb institucions locals i mitjans de comunicació per col·laborar en l’assoliment d’aquests objectius.
Promovem l’ús del transport públic, el transport compartit i altres mitjans de transport sostenibles per als assistents o la possibilitat d’arribar-hi a peu des de zones properes.
Conscienciem als artistes i sobre l’impacte del canvi climàtic, animant-los a prendre accions individuals i col·lectives per implicar-se amb projectes de preservació de l’entorn a través de donacions.
Ens assegurem que els escenaris i altres infraestructures relacionades amb els concerts es col·loquen de manera que es minimitzi l’impacte sobre els ecosistemes marins i terrestres sensibles de la zona. És important tenir en compte les restriccions i les zones de protecció de la reserva marina i el parc natural.
Implementem un sistema eficient de gestió de residus durant els concerts, amb un èmfasi especial en la recollida selectiva, el reciclatge i la reducció de residus. Proporcionem suficients contenidors i promovem la conscienciació entre els assistents sobre la importància de mantenir net i cuidar l’entorn.
Reduïm l’impacte en l’entorn marí, com ara l’ús de materials biodegradables o reutilitzables, la gestió adequada dels residus i la promoció de pràctiques de pesca sostenible en les àrees properes.
Mitjançant el control del soroll i l’ús de tecnologies de so adequades, es poden reduir els impactes negatius dels concerts sobre la vida marina i terrestre. És important respectar els nivells de soroll permesos i establir restriccions horàries per a les actuacions en zones sensibles.
Mitjançant una comunicació visual i textual coherent, posem en valor l’entorn únic on es realitzen els concerts, com ara el Jazz davant la Reserva Marina de les Illes Medes i els concerts de música clàssica en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El nostre grafisme i la nostra comunicació tenen en compte aquests esdeveniments per destacar la bellesa i la fragilitat d’aquests entorns naturals, alhora que animem els assistents a respectar-los i preservar-los.
Establim col·laboracions amb organitzacions locals i internacionals que treballen en la protecció dels mars i oceans, com ara ‘la Fundació Philippe Cousteau Unió dels Oceans’.
Donem visibilitat a diverses entitats socials, fundacions i ONG en cada edició del festival, col·laborant amb elles i donant part dels beneficis del festival. Som defensors de la igualtat i la justícia social i organitzem activitats per fomentar el debat social i sensibilitzar sobre els col·lectius més desfavorits.
Establim aliances amb institucions locals i mitjans de comunicació per treballar conjuntament en l’assoliment d’aquests objectius. Ens involucrem activament en el teixit social i cultural de cada comunitat, amb l’objectiu de créixer i millorar com a festival a través de col·laboracions.
Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí
Convent dels Agustins. Apartat de correus 70
17257 Torroella de Montgrí (Girona)
Tel. +34 972 760 605