El documental

La 40ena d'un Festival

Aquest documental, dirigit per Pau Subirós i produït per la productora audiovisual Camille Zonca, fa un repàs de la història dels quaranta anys d'aquest destacat festival, centrant-se en alguns dels moments i anècdotes més destacades. Es dóna especial atenció als primers anys del festival, una etapa en què l'estructura organitzativa no estava gens professionalitzada. Aquest caràcter amateur dels inicis del festival, li donà un aire casolà i familiar on es van generar anècdotes i històries que expliquem al documental.

Malgrat el toc casolà, el festival es consolida i esdevé un dels festivals d'estiu més destacats, antics i consolidats de música clàssica, per on hi passen músics i artistes destacats internacionalment. En el documental expliquem aquest procés de consolidació que es mostra a través de la participació en el festival de figures reconegudes a escala internacional. Com per exemple el violinista i director d'orquestra Yehudi Menuhin, de qui tenim material d'arxiu inèdit del seu pas pel festival. El pas de figures tan cèlebres i reconegudes per Torroella, ha generat anècdotes i històries que s'inclouen al documental.

En l'àmbit formal, és una combinació d'entrevistes, fotografies i vídeos casolans, i materials d'arxiu de TV3 i de RTVE. El documental compta amb moments de concerts destacats del festival, el seu impacte als mitjans de comunicació, etc. A part del material de concerts, també comptem amb imatges d'altres activitats englobades dins del marc del festival com ara les classes magistrals del tenor Jaume Aragall.

Tot això té com a resultat un recorregut a través de les diverses edicions d'un festival de música que, gràcies a la implicació d'un poble, s'ha convertit en una referència tant en el nostre país com en l'àmbit internacional.

Fitxa tècnica

Pau Subirós Bosch, director i guionista
Aïda Torrent Ciudad, directora de fotografia
Daniel Lacasa, so directe
Judith Miralles, muntadora
Albert Baquero, producció executiva
Arlet Rodríguez, producció i documentació
Sergi Esgleas, motion graphics
Xavi Saucedo, postproducció de so
Camille Zonca, productora encarregada del documental

La durada del documental és de 32:28 minuts. 
Aquest documental ha estat realitzat durant les darreres setmanes de confinament de la pandèmia 2020. A la memòria de les víctimes del COVID-19 i a tot el sector cultural.

Sobre el director ...

Pau Subirós Bosch Llicenciat en Antropologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra. Des de l’any 2005 treballa professionalment en el món audiovisual, on ha exercit de realitzador, guionista, productor i tècnic de so.
Com a director i guionista ha realitzat els documentals Jorge Herralde. Anagrama de un editor (2020. 52 min. Documental per al programa “Imprescindibles” de TVE), La Clàusula Balcells (2016. Coproducció de TVE, TVC, Canal 22 de Mèxic, Bat a Bat SL i La Maroma), Barcelona Any U (2011. Producció de El Kinògraf per a Barcelona Televisió), Barcelona Any Zero (2010. Producció de El Kinògraf per a Barcelona Televisió), i Quan plovien bombes (2008. Producció de El Kinògraf per a Televisió de Catalunya). El 2019, va dirigir el curtmetratge El código Interior (aka: El gran salto adelante) produït per el Kinògraf amb el suport de l’ICAA.
També ha exercit com a productor executiu i guionista del llargmetratge El viatge de la Marta (Staff Only. 2016/19. Co-escrita amb Neus Ballús i protagonitzada per Sergi López i Elena Andrada) i de la pel·lícula La Plaga (2013. Dirigida per Neus Ballús. Producció de El Kinògraf amb coproducció amb TVC i ARTE France amb la participació del ICAA i l’ICEC). L’any 2015 va escriure el llibre El productor accidental, un assaig narratiu sobre el món de la producció cinematogràfica, publicat a la col·lecció “Crónicas” de l’editorial Anagrama.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham