Nicolai Lugansky.
Nicolai Lugansky.
Comparteix
< Tornar

NIKOLAI LUGANSKY

Franck, Schubert, Txaikovski, Ratxmàninov

28-34 €

Programa

C. Franck: Preludi, fuga i variació, Op. 18, transcr. Harold Bauer / F. Schubert: 4 Impromptus, D. 935/Op. post. 142 / P. I. Txaikovski: Les estacions (selecció) / S. Ratxmàninov: Moments musicals, Op. 16 (selecció)

Presentació

El virtuosisme de Nikolai Lugansky té l'inconfusible segell de l'herència romàntica russa, però darrere de la seva espectacular tècnica hi ha un pianista versàtil d'un gran refinament i sensibilitat. Per a la seva presentació al Festival de Torroella ha triat un programa que posa a prova les seves qualitats amb l'intimisme del Preludi, fuga i variació de Cèsar Franck, els populars impromptus de Schubert, les acolorides Estacions de Txaikovski i els embriagadors Moments musicals de Ratxmàninov.

Biografies

NICOLAI LUGANSKY (piano)

Caracteritzat per la revista Gramophone com “l’intèrpret més pioner i meteòric” en Rakhmàninov i Prokófiev, i alhora capaç de gran refinament i “bellesa cristal·lina” (The Financial Times) en Mozart i Schubert, Nikolai Lugansky, nascut a Moscou el 1972, és un pianista de gran profunditat i versatilitat. Va estudiar a l’Escola Central de Música i al Conservatori de Moscou amb Tatiana Nikolaieva i Serguei Dorenski. Lugansky és un pianista d'extraordinària intensitat i versatilitat que actua regularment en alguns dels festivals més prestigiosos del món, entre els quals cal assenyalar els Proms de Londres, La Roque d’Anthéron, Verbier i el Festival d'Edimburg.

Aquesta temporada, la seva agenda inclou el seu debut amb l'Orquestra Filharmònica de Berlín i actuacions amb la Philharmonia Orchestra, Filharmònica Txeca, Budapest Festival Orchestra, Münchner Philharmoniker i les simfòniques de San Francisco, Boston i NHK. Entre les gires, cal destacar concerts per Europa amb la Filharmònica de Sant Petersburg i Iuri Temirkanov, amb parada al Festival Proms de Londres i diversos concerts amb els trios de Brahms, juntament amb Leonidas Kavakos i Gautier Capuçon.

Aquest 2016 ha iniciat la interpretació de la integral dels concerts de piano de Prokofiev amb la Royal Scottish National Orchestra per commemorar el 125è aniversari de la fundació de l'orquestra i del naixement del compositor. Properes actuacions seves inclouen recitals a l’Alte Oper de Frankfurt, Wigmore Hall de Londres amb Alexander Kniazev, Konzerthaus de Berlín i Viena, Théâtre des Champs Elysées de París, Gran Sala del Conservatori de Moscou i Philharmonia de Sant Petersburg, a més dels festivals de La Roque d’Anthéron, Verbier, Rheingau i Edimburg.

Nikolai Lugansky enregistra en exclusiva per al segell Naïve-Ambroisie. Les seves Sonates de Rakhmàninov van merèixer un Diapason d’Or i un Echo Klassik Award; i els concerts de Grieg i Prokófiev, amb Kent Nagano i la Deutsches Symphonie-Orchester de Berlín, obtingué un Gramophone Editor’s Choice. També ha guanyat el BBC Music Magazine Award i l’Echo Klassik Prize.

Lugansky és director artístic del Tambov Rakhmàninov Festival i també col·labora habitualment amb el Festival Rakhmàninov d’Ivanovka, on el juny del 2014 va interpretar el Concert de piano núm. 3 amb l’Orquestra Nacional Russa i Mikhaïl Pletnev.

Nikolaii Luganski fou nomenat Artista del Poble de Rússia l'abril de 2013.

Nikolai Lugansky debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Facebook: www.facebook.com/NikolaiLugansky

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham