Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Jan Lisiecki
Jan Lisiecki
L'Orquestra Simfònica del Vallès amb el pianista Jean Lisiecki
L'Orquestra Simfònica del Vallès amb el pianista Jean Lisiecki
L'Orquestra Simfònica del Vallès amb el pianista Jean Lisiecki
L'Orquestra Simfònica del Vallès amb el pianista Jean Lisiecki
Rubén Gimeno
Rubén Gimeno
Comparteix
< Tornar

ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS i JAN LISIECKI

Rubén Gimeno, director d' orquestra

Dimarts 18 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2015

55 | 42 €

Programa

F. Chopin: Concert per a piano i orquestra núm. 1 en Mi menor, Op. 11 / Concert per a piano i orquestra núm. 2 en Fa menor, Op. 21

Presentació

Jan Lisiecki té 20 anys i porta més de la meitat de la seva vida tocant el piano en públic. Aquest canadenc fill de pares polonesos no és, però, un jove prodigi més, és un d'aquells rars éssers que viuen en perfecta comunió amb el seu instrument, com una forma natural d'expressió artística. Tot i els seus pocs anys, és un especialista en Chopin i en el seu debut en el Festival de Torroella interpretarà els dos concerts per a piano de Chopin acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Producció del Festival de Torroella de Montgrí – Amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell

Biografies

ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS | JAN LISIECKI  | RUBÉN GIMENO

ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) és una realitat que porta la música al cor de les persones des del 1987. Les emocions són el seu fort, i per transmetre-les, procuren cada vegada més fer participar el públic, innovar en els formats i en les maneres de fer música, i aprofundir en el compromís de valor amb la seva comunitat, des de la ciutat de Sabadell que els acull fins a tot el territori de Catalunya.

Va néixer en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, però tot just un any més tard es va convertir en l’única orquestra simfònica d'Espanya organitzada empresarialment com a societat anònima laboral, a on els treballadors són alhora els propietaris. Aquest funcionament peculiar, absolutament pioner al nostre país, converteix l'OSV en una orquestra molt especial, una orquestra que viu, com cap altra, del seu públic, dels seus concerts, de la seva qualitat, del seu compromís, i de la capacitat d’incloure en el projecte la imprescindible col·laboració del sector privat i del sector públic.

La intensa activitat de l’OSV —més de cent actuacions l’any— se centra, per un costat, a la ciutat de Sabadell, on realitza la temporada de concerts simfònics i en som l’orquestra titular del circuit Òpera a Catalunya, i, per l’altre, al Palau de la Música Catalana, on s’ha consolidat el cicle de l’OSV Concerts Simfònics al Palau amb deu concerts anuals que realitza en coproducció amb el seu soci principal, el Palau de la Música Catalana, i acull en cada temporada el cors del Palau i llurs compositors en residència.

Com a reconeixement de la seva tasca de difusió i divulgació de la música simfònica, l’OSV ha rebut diversos premis. En destaquen dos: el Premi Nacional de Música del 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d'Honor 2012 de la ciutat de Sabadell. Però el que més destaca de la seva activitat és l’increment de públic des del 2009 fins al 2014 a les temporades de Barcelona i Sabadell.

Els directors titulars de l’Orquestra Simfònica del Vallès han estat: Albert Argudo, del 1988 al 1992; Jordi Mora, del 1993 al 1997; Salvador Brotons, del 1997 al 2002; Edmon Colomer, del 2002 al 2005; i David Giménez Carreras, del 2006 al 2009. Des del setembre del 2009, Rubén Gimeno n’és el director titular.

L'Orquestra Simfònica del Vallès debuta al Festival de Torroella

 

JAN LISIECKI, piano

Nascut l’any 1995 a Calgary, Canadà, de pares polonesos, Jan Lisiecki va entrar amb molta força al circuit internacional després del seus enregistraments en viu dels concerts de Chopin amb la Simfonia Varsòvia.

El jove canadenc va començar els estudis de piano quan tenia cinc anys, i quatre anys més tard ja debutava internacionalment amb l’Orquestra de Canadà, passant per la New York Philharmonic, Orchestre de París, la BBC Symphony Orchestra i la Rotterdam Philharmonic Orchestra, entre altres. Ha actuat amb directors com ara Claudio Abbado, David Zinman, Paavo Järvi, Antonio Pappano i Yannick Nézet-Seguin.

L’1 de gener de 2010 va ser l’encarregat d’inaugurar el 200è aniversari del naixement de Chopin a la casa de Zelazowa Wola, Polònia. Aquell mateix mes, va presentar el Concert número 1 en mi menor de Chopin a la Midem Classical Gala dels Premis a Cannes, a França. Dins el marc del Dia de Canadà 2011, Jan Lisiecki va actuar davant la Reina Isabel II i 100.000 persones més al Parliament Hill a Ottawa. Ha actuat arreu del món, als Estats Unitats, Corea, Xina, Japó, Polònia, França, Alemanya, Bèlgica, Guatemala i Brasil, en diferents festivals com ara el de Verbier, el de la Roque d’Anthéron, el Mereno Festival, etc.

 Com a artista en exclusiva de Deutsche Grammophon des dels 15 anys, el seu primer àlbum amb aquesta discogràfica recollia els Concerts per a piano i orquestra KV. 466 & 467 de Mozart amb la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, sota la direcció de Christian Zacharias. Aquest treball va ser nominat a un premi Juno al millor àlbum de música clàssica de 2013. El segon àlbum de Lisiecki amb Deutsche Grammophon, que es va editar l’abril de 2013, recull els Estudis de Chopin Op. 10 i Op. 25.

El jove pianista ha estat guardonat amb nombrosos títols de la música canadenca. El 2009 va ser guardonat amb el Premi en el Concurs de Standard Life OSM (el més jove de la història). El 2008 va guanyar el Gran Premi, tant en el Canadian Music Competicions (juny de 2008) com en el Festival de Música de Canadà (agost de 2008). També va ser guanyador en set competicions internacionals als Estats Units , Itàlia, Gran Bretanya i Japó. El juny de 2008 va ser nomenat Representant Nacional de la Joventut de l’UNICEF de Canadà. El mes de setembre de 2013, Jan Lisiecki va ser guardonat amb el premi The young artist of the Year als Gramophon Awards 2013, considerats internacionalment com els Òscars de la música clàssica.

Jan Lisiecki debuta al Festival de Torroella.

 

RUBÉN GIMENO, direcció

Rubén Gimeno és el director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès, formació amb la qual va començar la seva marxa en la temporada 2009-2010. Així mateix, ha estat director artístic de la Jove Orquestra de la Simfònica de Galícia durant gairebé una dècada, tasca que va compaginar amb el càrrec de violinista de l'Orquestra Simfònica de Galícia. Com a director convidat ha col·laborat amb nombroses orquestres espanyoles, com l’Orquestra Simfònica de Galícia, l’Orquestra Nacional d'Espanya, l’Orquestra Simfònica de Tenerife, l’Orquestra d'Euskadi, l’Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, l’Orquestra Simfònica de Bilbao, l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l’Orquestra de Màlaga, l’Orquestra de València, l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Ciutat de Granada, l’Oviedo Filharmònica i l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, entre d'altres. Fora de les nostres fronteres ha dirigit la Norrkoping Symphony Orchestra, la Gavle Symphony Orchestra, l’Orquestra de Cambra de Ginebra, l’Orquestra del MMCK (Japó), l’Orquestra de la Universitat de Maryland, la SAMI Orquestra (Suècia) i l’Orquestra Nacional de Colòmbia, i ha col·laborat amb solistes i agrupacions de la categoria de l’Orfeón Donostiarra, Midori, Steven Isserlis, Dimitri Sitkovetsky, Fazil Say, Kirill Gerstein, María Bayo, Michel Camilo i d’altres.

La seva activitat en el camp de la lírica l'ha portat a dirigir produccions al Teatre Campoamor d'Oviedo de MarinaLa Gran Vía i Agua, azucarillos y aguardiente. Ha dirigit Cádiz de Chueca amb l'Orquestra Simfònica de Galícia i La del Soto del Parral al Teatre de la Zarzuela. Així mateix desenvolupa una intensa col·laboració dins del cicle Òpera a Catalunya dirigint els Contes de HoffmannL'elisir d'Amore i, properament, Nabucco.

Els seus propers compromisos inclouen el debut amb l’Orquestra del Palau de les Arts Reina Sofia de València.

El seu inici en la direcció va venir de la mà de James Ross i es va graduar a la Universitat de Maryland. Posteriorment estudià al Conservatori d'Estocolm sota el mestratge de Jorma Panula, i va rebre classes de mestres com Alan Gilbert, Esa-Pekka Salonen, Jukka Pekka Saraste i Leonard Slatkin, obtenint el diploma superior en direcció d’orquestra. Ha enregistrat amb l'Orquestra Simfònica d'Euskadi per al segell Claus, dins de la seva sèrie de compositors bascos.

Rubén Gimeno va actuar per primer cop al Festival Torroella en l'edició de 2007.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham