Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
c
c
Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
Cor Catedral de Berlín
Comparteix
< Tornar

Cor Staats-und Domchor Berlin

Nathalie Siebert, soprano | Ludwig Obst, baríton | Lautten Compagney | Christian Filips, producció i direcció d’escena | Kai-Uwe Jirka, direcció

Divendres 26 de juliol | 22:00 h
Finalitzat
2013

De 15 a 28 €

Programa

J. S. Bach: Cantata Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit, BWV 106, ‘Actus tragicus’ / Preludi de la Suite per a violoncel en do menor, BWV 1011 / Ich steh an deiner Krippen hier, BWV 469 / Der Tag mit seinem Lichte, BWV 448 / Liebster Herr Jesu, wo bleibst du so lange?, BWV 484 / Johann Rosenmüller: Welt ade, ich bin dein müde / J. S. Bach: Auf, auf! Die rechte Zeit ist hier, BWV 440 / Lasset uns mit Jesu ziehen, BWV 481 / Brunnquell alle Güter, BWV 445 / Mein Jesus, was für Seelenweh, BWV 487 / O Jesulein süss BWV 493 / Was mein Gott will, das gscheh all Zeit BWV 244 / Jesu, deine Liebeswunden, BWV 471 / Seelenweide, meine Freude, BWV 497 / Knut Nystedt: Immortal Bach

 

Presentació

Amb més de 500 anys d’història, l'Staats- und Domchor Berlin (Cor de la catedral de Berlín) és la institució musical més antiga d'aquesta ciutat  amb documents que proven la seva existència des de 1465. El seu prestigi internacional es va forjar a mitjans del segle XIX sota la direcció de Felix Mendelssohn, Otto Nicolai i August Neidhardt. A l’església de Torroella interpretaran un programa de música coral dedicat a Bach.

Biografies

STAATS- UND DOMCHOR BERLIN LAUTTEN COMPAGNEY | KAI-UWE JIRKA

Staats-und Domchor Berlin

L'Staats-und Domchor Berlin (Cor Estatal de la catedral de Berlín) és un dels cors de nens més coneguts d’Alemanya i la institució musical més antiga de Berlín. Existeixen documents de 1465 que proven que Frederic II de Hohenzollern, príncep elector de Brandenburg, va seleccionar ja cinc nens per cantar a la catedral. Gairebé cent anys després, quan es va crear una orquestra de la cort dirigida per Johannes Eccard, el cor comptava ja amb 12 nens. El seu prestigi internacional, però, es va forjar a mitjans del segle XIX sota la direcció de Felix Mendelssohn, Otto Nicolai i August Neidhardt.

Amb la caiguda de l'imperi alemany, després de la I Guerra Mundial, el cor va perdre el seu estatus i va ser rebatejat com a Staats- und Domchor Berlin i adscrit a la Universitat de les Arts de la capital alemanya. Després de la II Guerra Mundial la seva situació va ser el reflex de l’aïllament de Berlín durant la Guerra Freda. Van haver d’abandonar la catedral, situada al Berlín est, per anar a cantar a altres esglésies, i no hi van tornar fins a 1993.

El repertori del cor és extens i inclou la major part de les obres corals de la música occidental fins a l’actualitat, amb especial incidència en el repertori tradicional dels segles XVI al XVIII. 

Actua habitualment en els concerts de la temporada de la Filharmònica de Berlín i en produccions operístiques dels teatres lírics de la capital alemanya. A més d’actuar regularment en diverses ciutats d’Alemanya, ha realitzat gires de concerts pels Estats Units, el Japó, Rússia i Israel. 

El Staats- und Domchor Berlin va ser guardonat en 2002 amb el premi European Youth Choir Culture.

Debuta al Festival de Torroella.

 

Lautten Compagney

Amb base a Berlín, la formació instrumental Lautten Compagney va ser originalment fundada com a duo de llaüts el 1984 per Wolfgang Katschner i Hans-Werner Apel. Des d’aleshores, es va anar formant una orquestra de cambra va anar formant-se a l’entorn dels fundadors, però Lautten Compagney continua, de tant en tant, actuant com un duo. No obstant això, ha forjat la seva reputació com a orquestra barroca que ha forjat la seva reputació amb Katschner i Apel com a co-directors i columna vertebral del conjunt. 

L’orquestra ha participat en la recuperació d’òperes barroques oblidades de Händel, Bontempi, Hasse i Pallavacino, a més d’obres més conegudes com Els set pecats capitals, de Kurt Weill, o Il Combattimento di Tancredi i Clorinda, de Monteverdi. Lautten Compagney treballa també com a conjunt d’acompanyament de cantants especialitzats com Suzie LeBlanc, Lynne Dawson o Maite Beaumont. Ha gravat discos per Berlin Classics, New Classical Adventures, Claves, Coviello Classics, CPO i Capriccio.

Debuta al Festival de Torroella. 

 

Kai-Uwe Jirka

Professor de direcció coral de la Universitat de les Arts de Berlín i director de l'Staats- und Domchor Berlin (Cor de la catedral del Berlín), Kai-Uwe Jirka va completar els seus estudis de música sacra i direcció orquestral a la Universitat de Música i Teatre de Hannover. Des 1999 i fins 2001 va ser director del cor de l’Òpera Estatal de la Baixa Saxònia, on va debutar com a director operístic. Des d’aleshores ha treballat amb formacions vocals com el Cor de la Filharmònica de Berlín i el Cor de la Ràdio de Berlín, i també amb formacions instrumentals com l’Orquestra Estatal de la Baixa Saxònia o la Simfònica de Berlín.

Kai-Uwe Jirka és, a més, director musical de la Sing-Akademien de Berlín i cofundador de Benevoli, una xarxa per a joves talents.

Debuta al Festival de Torroella.

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham