Academy St. Martin in the Fields Chamber Ensemble.
Academy St. Martin in the Fields Chamber Ensemble.
Comparteix
< Tornar

ACADEMY OF ST MARTIN IN THE FIELDS CHAMBER ENSEMBLE

36-48€

Programa

G. Rossini: Sonata per a cordes núm. 1 en Sol major / J. Brahms: Variacions sobre un tema de Schumann, Op. 9, arranjament per a octet de cordes i vent de Detlev Glanert /  F. Schubert: Octet en Fa major, D.803

Presentació

En la seva tornada al Festival de Torroella, disset anys després que hi debutés, l'Academy of St Martin in the Fields Chamber Ensemble presenta un deliciós programa de música de cambra amb una sonata d'un joveníssim Rossini de 12 anys, un arranjament per a conjunt de cambra de les belles variacions amb les quals Brahms ret homenatge a Schumann i l'encantador octet que Schubert escriu seguint la tradició de les serenates i divertiments del segle XVIII.

 

Biografies

ACADEMY OF ST MARTIN IN THE FIELDS CHAMBER ENSEMBLE  

L’Academy of St. Martin in the Fields es va crear el 1958 a partir d'un grup de destacats músics de Londres. Treballant sense director, va fer el ser primer concert el 13 de novembre del 1959 a l'església que li dona nom. Després de les seves tres primeres gravacions, va signar una successió de contractes i va passar ràpidament a ser un dels conjunts amb més gravacions de la història.

A mesura que es va anar ampliant el seu repertori, des del barroc a Mozart, Beethoven i Bartók, va ser necessari que el concertino, Neville Marriner, prengués el lloc de director de l'orquestra. Fins a la seva mort, l'octubre del 2016, aquesta col·laboració de l’Academy of St. Martin in the Fields amb Neville Marriner s'ha mantingut com la més llarga i amb més gravacions de la seva història. Per a commemorar aquesta cooperació, el 2014 el conjunt va realitzar una sèrie de concerts per celebrar el 90è aniversari de Marriner.

L’Academy of St. Martin in the Fields Chamber Ensemble es va crear el 1967 per tocar les obres de cambra més àmplies -des de quintets a octets- amb músics que habitualment treballen junts, en lloc de l'habitual quartet de corda acompanyat d'un artista convidat. Format pels principals músics de l'orquestra, el Chamber  Ensemble actua com a octet de cordes, sextet i a vegades inclouen instruments de vent. Entre els països que més visiten en les seves gires, destaquen França, Alemanya i Espanya, amb visites freqüents als Estats Units i Amèrica del Sud, Austràlia i Nova Zelanda.

En les últimes temporades, el conjunt de cambra ha tocat a la sala Kings Place i a l'església de St. Martin in the Fields de Londres, i a diverses sales de la Gran Bretanya. Han realitzat també amb gran èxit gires per Europa, Amèrica i Àsia.

L’Academy of St Martin in the Fields Chamber Ensemble ha publicat més d'una trentena de discos amb les discogràfiques Philips Classics, Hyperion i Chandos.

L’Academy of St Martin in the Fields Chamber Ensemble va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 2000.

Web: www.asmf.org
Facebook: @asmforchestra
Twitter: @ASMForchestra

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham