Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

EL BOSC DE GRIMM

Elisa Ramos i Ángela Cáceres, intèrprets | José López-Montes, piano | Joaquín Casanova, direcció

Finalitzat
2017
Diumenge 13 d'agost | 19:00 h

15€

El bosc de Grimm.
El bosc de Grimm.
El bosc de Grimm.
El bosc de Grimm.
El bosc de Grimm.
El bosc de Grimm.

Programa

El bosc de Grimm

Música de Maurice Ravel

Presentació

«Vet aquí que una vegada... » «En un país molt llunyà hi havia...» Així comencen els contes i en els contes hi ha boscos, però aquest no és ni un conte ni un bosc qualsevol. En aquest bosc, hi són tots els contes: la Caputxeta Vermella que va a casa de l'àvia, el Polset que deixa molles de pa per trobar el camí de tornada a casa, la Ventafocs que ha perdut la sabata, el Príncep Granota o la Blancaneus. I, per descomptat, el Llop, que se'ls vol menjar a tots.

Una producció de La Maquiné. Premi Max 2014 al Millor Espectacle Infantil.

Recomanat a partir de 5 anys.

Biografies

LA MAQUINÉ

Els creadors de La Maquiné, Elisa Ramos i Joaquín Casanova, no han deixat de realitzar espectacles de qualitat fins a situar-se com una de les principals companyies d’arts escèniques per a públic jove. La Maquiné genera obres de creació on destaca, com a motor principal, el llenguatge plàstic i musical; oferint espectacles de mirada contemporània i amb un inconfusible segell personal.

Ambdós artistes treballen en tots els aspectes de la producció i en estreta col·laboració amb la composició. Concebre la música com a part de la representació escènica és una característica de totes les seves produccions. El plantejament compositiu de La Maquiné dóna origen a un nou concepte d’espectacle dramàtico-musical per a joves audiències. El radical sentit estètic que utilitzen s’articula des d’una partitura que nomena un i altre cop l’escena com a llenç, dramatúrgia de la imatge i la música.

La Maquiné ha produït espectacles amb entitats tan prestigioses com el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, el Patronat de l’Alhambra, la Societat Estatal d’Acció Cultural (SEAC), el Ministeri de Cultura, la Junta d’Andalusia, l’Institut Cervantes o La Caixa, entre d’altres. Han mostrat les seves creacions en els principals festivals i programacions de Espanya, França, el Marroc, Holanda, Irlanda, Taiwan, Hong Kong, la Xina i Macao.

La companyia ha rebut, entre altres, el Premi Teatro Rojas, 2015 al millor espectacle infantil per El bosc de Grimm; Premi MAX, 2014, de les arts escèniques al millor espectacle infantil per El bosc de Grimm; Premi Teatre Andalús-SGAE al millor espectacle infantil 2013 per El bosc de Grimm.

Tots els espectacles en gira de La Maquiné estan recomanats per la Comissió artística de la xarxa de teatres i auditoris de titularitat pública d’Espanya. Espectacles seleccionats dins el Catàleg de promoció exterior de les arts escèniques de l’AECID.

La Maquiné va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 2014 i hi va tornar en la de 2016.

 Web: www.lamaquine.com
Facebook: @lamaquine
Twitter: @LAMAQUINE

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR