Academhy of Ancient Music.
Academhy of Ancient Music.
Comparteix
< Tornar

ACADEMY OF ANCIENT MUSIC

Rachel Brown, flauta | Alastair Ross, clavicèmbal | Rodolfo Richter*, violí i director   * Rodolfo Richter substituix al violinista i director Pavlo Beznosiuk programat inicialment

36-48€

Programa

Bach i Telemann: una celebració

J. S. Bach: Concert de Brandenburg núm. 4, en Sol major, BWV 1049 / Concert de Brandenburg núm. 5, en Re major, BWV 1050 / G. P. Telemann: Concert per a flauta en Mi menor, TWV51:E1 / Suite Burlesque de Quixotte, TWV55:G10

Presentació

Contemporani de Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann va ser considerat el compositor alemany més important del seu temps. Ni Bach ni Händel, dels quals era amic, podien competir amb la seva fama. Però un cop mort, l'estrella de Telemann es va anar apagant i actualment la seva obra s'interpreta molt poc. La prestigiosa Amademy of Ancient Music el recupera en aquest programa de concert amb motiu del 250è aniversari de la seva mort, acompanyat del seu estimat amic Bach.  

Programa commemoratiu del 250è aniversari de la mort de Georg Philipp Telemann

Biografies

ACADEMY OF ANCIENT MUSIC | RACHEL BROWN | ALASTAIR ROSS    

ACADEMY OF ANCIENT MUSIC

L’Academy of Ancient Music (AAM) és coneguda per la seva forma singular de promoure l'entusiasme del públic amb interpretacions fresques i captivadores del repertori clàssic i barroc. La seva manera de fer música, amb instruments d'època i inspirada per mons sonors originals, s'apodera de l'esperit d'exploració, innovació i llibertat de pensament que Bach, Händel i Haydn van representar.   

Fundada el 1973 per Christopher Hogwood, l'AAM es va situar a l'avantguarda de la revolució que aleshores es propagava per tot el món musical. Al llarg de les últimes quatre dècades, l'orquestra ha tocat en tots els continents amb l'excepció de l'Antàrtida i ha multiplicat el seu abast amb més de 300 CDs publicats que inclouen gravacions d'òperes, guardonades amb premis Brit i Grammy i protagonitzades per celebrades veus com les de Cecilia Bartoli, Emma Kirkby i Joan Sutherland. Han proposat lectures pioneres de les simfonies de Haydn, Mozart i Beethoven i han gravat discos que desvelaven joies musicals oblidades.   

El clavecinista Richard Egarr, que va succeir Hogwood com a director musical el 2006, manté viu l'esperit pioner. Entre els seus centenars de concerts amb l'AAM es troba la primera interpretació a la Xina dels Concerts de Brandenburg de Bach i gravacions amb l'orquestra que han merescut els premis Edison, Gramophone i MIDEM. Egarr va fundar el Cor de l'AAM el 2007.   

L'orquestra treballa també amb una destacada llista de directors convidats, entre els quals cal esmentar l'expert japonès en Bach, Masaaki Suzuki, l'aclamat violinista italià, Giuliano Carmignola, els directors Bernard Labadie, Paul Goodwin, Stephen Cleobury i Stephen Layton. Aquests directors aporten idees i enfocaments nous i són una font d’inspiració per al grup.

Al llarg de la seva història, l'excel·lència artística de l'AAM s'ha nodrit d'una envejable nòmina d'artistes convidats dels quals cal destacar les cantants Bernarda Fink i Sarah Connolly, i la violinista Alina Ibragimova. La col·laboració continuada amb el Cor del King’s College de Cambridge va donar, entre altres fruits, la primera retransmissió en directe a través de cinemes d'El Mesies de Händel el 2009, que es va projectar a centenars de sales de cinema de tot el món.

L'AAM és orquestra resident de la Universitat de Cambridge i des del 2012 ensemble associat al Barbican Centre de Londres on té una temporada de concerts.

L’Academy of Ancient Music debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.aam.co.uk
Facebook: @academyofancientmusic
Twitter: @AAMorchestra

 

RACHEL BROWN (flauta)        

Rachel Brown es va formar com a intèrpret de flauta moderna i va estrenar obres de Robin Walker, John Ogden i Judith Weir abans que el seu interès se centrés en la flauta barroca.

Els seus discos com a solista de música barroca francesa han aconseguit gran prestigi i les seves gravacions d'obres de virtuosisme de Schubert i Boehm han estat descrites per la premsa especialitzada com «una revelació». També és coneguda per interpretar obres del compositor alemany Johann Joachim Quantz poc conegut.

Com a membre de conjunts especialitzats, Rachel Brown ha desenvolupat una llarga i distingida carrera com a flautista principal amb l'Academy of Ancient Music, la Hannover Band i Ex Cathedra. Ha impartit classes magistrals a tot el món i actualment és professora de flauta barroca al Royal College of Music de Londres.

Rachel Brown ha creat recentment el seu propi segell discogràfic, Uppernote, amb el qual ha gravat la integral de les Fantasies de Telemann i un nou disc amb obres de Quantz. Els seus plans futurs inclouen l'edició de les Sonates de Quantz, una guia d'estil sobre l'articulació, ornamentació i cadenze del segle XVIII i un llibre de trinats per a nens. És autora del manual sobre la flauta antiga publicat per Cambridge University Press.

Rachel Brown debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.rachelbrownflute.com

 

ALASTAIR ROSS (clavicèmbal)          

Alastair Ross va ser corista a la Christ Chuch i va estudiar  orgue al New College d'Oxford amb les màximes qualificacions. Ha treballat com a clavecinista i organista free-lance al llarg de trenta-cinc anys. És el clavecinista principal de l'Academy of  Ancient Music i The Sixteen, amb el qual ha interpretat un Concerto per a orgue de Händel al Festival Proms de Londres del 2009. També toca amb el conjunt Canzona que dirigeix Theresa Caudle. Anualment imparteix  cursos de música de cambra barroca a Benslow i Jackdaws.

Alastair Ross debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham