Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Grigory Sokolov.
Grigory Sokolov.
Comparteix
< Tornar

GRIGORY SOKOLOV

Dimarts 08 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2017

42-55 €

Programa

W. A. Mozart: Sonata en Do major, K. 545 / Fantasia en Do menor, K. 475 / Sonata en Do menor, K. 457 / L. van Beethoven: Sonata núm. 27 en Mi menor, Op. 90 / Sonata núm. 32 en Do menor, Op. 111 

Presentació

Grigory Sokolov va deixar un record inesborrable en la seva primera actuació al Festival de Torroella, a l'església de Sant Genís, l'agost de 2011. Ara, la brillant acústica de l'Auditori Espai Ter espera en penombra la tornada d'aquest extraordinari pianista, un mag del teclat capaç de fer de cada actuació una vetllada única i memorable. Una cita imperdible per a tots els amants del piano.

Biografies

GRIGORY SOKOLOV (piano)     

La irrepetible naturalesa de la música creada al mateix moment en què sona és vital per entendre l’expressiva bellesa i la convincent honestedat de l’art de Grigory Sokolov. Les seves interpretacions, que prenen vida amb intensitat mística en ser materialitzades, sorgeixen del profund coneixement de les obres del seu extens repertori.

Els seus programes de recital abracen des de les transcripcions de polifonia sacra medieval i el teclat de Byrd, Couperin, Rameau o Froberger, fins a Bach, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms i compositors del segle XX, com Prokófiev, Ravel, Skriabin, Rakhmàninov, Schönberg i Stravinsky. Reconegut com un dels pianistes actuals més grans i admirat per les seves idees visionàries, Sokolov va néixer a Leningrad (actual Sant Petersburg) el 1950, als 7 anys començà els estudis de piano a l’Escola Especial Central del Conservatori de Leningrad, més tard va rebre classes de Moisey Khalfin al Conservatori de Leningrad i el 1962 debutà en recital. El seu talent va ser particularment reconegut quan el 1966, amb 16 anys, va rebre la Medalla d’Or del Concurs Internacional de Piano Txaikovski de Moscou. Després d’això, Emil Gilels, president del jurat, donà un gran suport als seus treballs i a la seva carrera.

Durant els anys setanta realitzà gires de concerts pels Estats Units i el Japó i el seu art es desenvolupà i va madurar des d’una perspectiva internacional. Els seus discos en directe de l’època soviètica van adquirir des d’aleshores una fama mítica a l’Europa occidental. Després de la caiguda de la Unió Soviètica, començà a actuar als auditoris i festivals més importants d’Europa, i amb orquestres emblemàtiques com la Filharmònica de Nova York, la Royal Concertgebouw, la Philharmonia, la Simfònica de la Ràdio de Baviera, la Filharmònica de Munic..., fins que decidí dedicar-se només als recitals: setanta concerts cada temporada per aprofundir un programa únic que ofereix en gira per tot Europa.

Sokolov té un gran interès pel mecanisme i el muntatge dels instruments de què se serveix. Dedica hores a explorar-ne les característiques físiques amb els tècnics de pianos fins a assolir les seves exigències. La col·laboració entre artista i instrument és importantíssima en el flux de les idees musicals de Sokolov. Moderat en l’ús del pedal, ho aconsegueix tot mitjançant la brillantor del seu treball amb els dits, des de la subtilesa tonal i les gradacions texturals fins als més agosarats contrastos sonors. Així, els crítics han remarcat la seva habilitat per articular les veus individuals en una complexa textura polifònica. L’art carismàtic de Grigory Sokolov té el poder d’estimular la concentració del públic per obrir-li noves perspectives fins i tot en les obres més conegudes. En recital, provoca en els oients una estreta relació amb la música, que transcendeix el que és superficial per desvelar el seu profund significat espiritual.

Sokolov va firmar un contracte en exclusiva amb Deutsche Grammophon i després de 20 anys, el gener de 2015, va publicar la gravació d'un sensacional recital enregistrat en directe el 2008 al Festival de Salzburg.

Grigory Sokolov va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 2011.

Web: www.grigory-sokolov.com  

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham