Benjamin Alard.
Benjamin Alard.
Benjamin Alard.
Benjamin Alard.
Comparteix
< Tornar

BENJAMIN ALARD

22-25€

Programa

BachVariacions Goldberg, BWV 988

Presentació

Les Variacions Goldberg són un dels cims del gènere de la variació, una de les formes primigènies de la música basada en la repetició, mecanisme que la fa comprensible i reconeixible a l'oïda humana. Segons el seu primer biògraf, Bach les va escriure amb el propòsit que un dels seus millors alumnes, Johann Gottlieb Goldberg, entretingués les nits d'insomni del comte Hermann-Karl von Keyserling. El jove Benjamin Alard, un gran especialista en Bach, és un dels clavicembalistes actuals amb més talent i un reputat intèrpret de les Variacions Goldberg.

Biografies

BENJAMIN ALARD (clavicèmbal)   

Nascut el 1985 a Rouen, Benjamin Alard en una família d’agricultors, començà a estudiar el piano quan tenia set anys. Atret per les sonoritats misterioses de l’orgue, s’inicià en aquest instrument amb l’abat Claude Guitier. La seva trajectòria el portà a estudiar l’orgue amb Louis Thiry i François Ménissier als conservatoris de Dippe i de Rouen, i el clavicèmbal amb Elisabeth Joyé al Conservatoire Superieur du 7ème Arrondissement de París. Ingressà a la Schola Cantorum Basiliensis per continuar els estudis amb Jean Claude Zehnder (orgue) i Andrea Marcon (arpa). En finalitzar-los, fou guardonat pel president del jurat, Gustav Leonhardt, que el felicità explícitament.

L’any 2004 guanyà el primer premi i el premi del públic del Concurs Internacional de Clavicèmbal de Bruges i l’any 2008 fou candidat per a les Victoires de la Musique Classique. El setembre de 2007 obtingué el primer premi del Concurs Internacional d’Orgue Gottfried-Silbermann de Freiberg (Alemanya), juntament amb el Premi Especial Hildebrandt, atorgat per la Zacharias Hildebrandt Stiftung. Organista titular de l’església Sauint-Louis-en-l’Île, hi organitza un cicle temàtic entorn de J. S. Bach des de l’any 2007.

Com a solista, a l’orgue o al clavicèmbal, ha estat convidat per prestigiosos festivals i auditoris, entre els quals: el Théâtre des Champs Élysées i la Cité de la Musique de París, el Teatre Mariinski de Sant Petersburg, el Palau de la Música Catalana, el Festival de Saintes, el Festival Radio France de Montpeller, el Festival Bach d’Istanbul, la sala BOZAR de Brussel·les, el Centre de Musique Baroque de Versalles i el Festival d’Utrecht.

Des del 2005 forma part de La Petite Bande com a clavicembalista i organista. Reparteix les seves activitats entre els recitals i la música de cambra: a dos clavicèmbals amb Elisabeth Joyé, amb el violinista François Fernandes, i en trio o quartet amb els germans Kuijken.

El maig de 2013 va dirigir la Petite Bande des del clavecí i l'orgue per a una sèrie de concerts de Händel.

Benjamin Alard debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.benjaminalard.net
Facebook: @BenjaminAlardOfficel 
Twitter: @BenjaminAlard

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham