Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

BENJAMIN ALARD

Finalitzat
2017
Divendres 28 de juliol | 22:00 h

22-25€

Benjamin Alard.
Benjamin Alard.
Benjamin Alard.
Benjamin Alard.

Programa

BachVariacions Goldberg, BWV 988

Presentació

Les Variacions Goldberg són un dels cims del gènere de la variació, una de les formes primigènies de la música basada en la repetició, mecanisme que la fa comprensible i reconeixible a l'oïda humana. Segons el seu primer biògraf, Bach les va escriure amb el propòsit que un dels seus millors alumnes, Johann Gottlieb Goldberg, entretingués les nits d'insomni del comte Hermann-Karl von Keyserling. El jove Benjamin Alard, un gran especialista en Bach, és un dels clavicembalistes actuals amb més talent i un reputat intèrpret de les Variacions Goldberg.

Biografies

BENJAMIN ALARD (clavicèmbal)   

Nascut el 1985 a Rouen, Benjamin Alard en una família d’agricultors, començà a estudiar el piano quan tenia set anys. Atret per les sonoritats misterioses de l’orgue, s’inicià en aquest instrument amb l’abat Claude Guitier. La seva trajectòria el portà a estudiar l’orgue amb Louis Thiry i François Ménissier als conservatoris de Dippe i de Rouen, i el clavicèmbal amb Elisabeth Joyé al Conservatoire Superieur du 7ème Arrondissement de París. Ingressà a la Schola Cantorum Basiliensis per continuar els estudis amb Jean Claude Zehnder (orgue) i Andrea Marcon (arpa). En finalitzar-los, fou guardonat pel president del jurat, Gustav Leonhardt, que el felicità explícitament.

L’any 2004 guanyà el primer premi i el premi del públic del Concurs Internacional de Clavicèmbal de Bruges i l’any 2008 fou candidat per a les Victoires de la Musique Classique. El setembre de 2007 obtingué el primer premi del Concurs Internacional d’Orgue Gottfried-Silbermann de Freiberg (Alemanya), juntament amb el Premi Especial Hildebrandt, atorgat per la Zacharias Hildebrandt Stiftung. Organista titular de l’església Sauint-Louis-en-l’Île, hi organitza un cicle temàtic entorn de J. S. Bach des de l’any 2007.

Com a solista, a l’orgue o al clavicèmbal, ha estat convidat per prestigiosos festivals i auditoris, entre els quals: el Théâtre des Champs Élysées i la Cité de la Musique de París, el Teatre Mariinski de Sant Petersburg, el Palau de la Música Catalana, el Festival de Saintes, el Festival Radio France de Montpeller, el Festival Bach d’Istanbul, la sala BOZAR de Brussel·les, el Centre de Musique Baroque de Versalles i el Festival d’Utrecht.

Des del 2005 forma part de La Petite Bande com a clavicembalista i organista. Reparteix les seves activitats entre els recitals i la música de cambra: a dos clavicèmbals amb Elisabeth Joyé, amb el violinista François Fernandes, i en trio o quartet amb els germans Kuijken.

El maig de 2013 va dirigir la Petite Bande des del clavecí i l'orgue per a una sèrie de concerts de Händel.

Benjamin Alard debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.benjaminalard.net
Facebook: @BenjaminAlardOfficel 
Twitter: @BenjaminAlard

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR