Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
SuperSax Project
SuperSax Project
SuperSax Project
SuperSax Project
SuperSax Project
SuperSax Project
SuperSax Project
SuperSax Project
Comparteix
< Tornar

SUPERSAX PROJECT

César del Val, saxos alt i soprano | Martín Díaz, saxo alt | Marino Garcimartín, saxo tenor | Oriol Jiménez, saxo tenor | Ángel Fernández, saxo baríton | Joan Mar Sauqué, trompeta | Joan Codina, trombó | Alejando Esperanza, piano | Emilio Martín, contrabaix | Luis Miranda, bateria | Roger Mir, direcció, arranjaments i saxo solista Presentat pel Conservatori Superior de Liceu

Dijous 28 de juliol | 20:30 h
Finalitzat
2016

Programa

BeBop / Parker’s Mood / Just Friends / Hide and Seek / Tempus Fugit / Cool Blues / BWV 1002 / II. Double / A Night in Tunisia / Blues for Alice / Jazz Crimes 

Presentació

SuperSax va ser un grup de jazz creat el 1972 als Estats Units per reviure la música bebop del més gran saxofonista de tots els temps, Charlie Parker. Ara, els 11 joves que conformen SuperSax Project recuperen l’essència d’aquell grup de la dècada de 1970 i hi incorporen les noves tendències jazzístiques amb interpretacions de temes de reconeguts músics com Joshua Redman. Al Fringe Festival Torroella de Montgrí, SuperSax Project presenta el seu so fresc i elegant que combina tradició i modernitat.

Biografies

SUPERSAX PROJECCÉSAR DEL VAL | MARTÍN DÍAZ | MARINO GARCIMARTÍN ORIOL JIMÉNEZ | ÁNGEL FERNÁNDEZ | JOAN MAR SAUQUÉ |  JOAN CODINA | ALEJANDRO ESPERANZA | EMILIO MARTÍNLUIS MIRANDA ROGER MIR

 

SUPERSAX PROJEC

 SuperSax Project es va formar a inicis del 2014 a partir d’un grup de joves professionals que conformen actualment la nova generació del panorama de la música moderna. Ràpidament el projecte va cridar l’atenció i al llarg de la seva trajectòria ha tingut l’oportunitat de presentar-se en diversos concerts i festivals, com ara Nits de Jazz a Platja d’Aro, Jazz a la Boca, Cicle de Jazz del Conservatori del Liceu, Robadors 23 i Albareda Centre Cultural, entre altres. Aquests concerts sempre han tingut la participació de músics de renom en el panorama jazzístic actual com ara Ernesto Aurignac, Gorka Benítez, Víctor Correa, Víctor de Diego, Vicent Macián, Jon Robles, Gabriel Amargant i Fèlix Rossy.

Amb 11 músics en escena, volen transmetre una visió jazzística diferent i d’avantguarda, unint tradició i modernitat, alhora que aporten la peculiaritat que representen les melodies i els solos harmonitzats per a 5 saxos, secció de metall solista i base rítmica.

 

CÉSAR DEL VAL, saxos alt i soprano

Neix a Àvila el 1988. Inicia la seva formació musical al Conservatori Professional Tomás Luis de Victoria a Àvila amb Jesús García. Posteriorment, estudia al Conservatori Superior de Música de Salamanca en l’especialitat de saxofon clàssic amb Andrés Gomis. Es gradua l’any 2012. Aquest mateix any, inicia el grau superior de saxo jazz al Conservatori del Liceu de Barcelona, amb professors Jon Robles i Gorka Benítez.

 

MARTÍN DÍAZ, saxo alt

Neix a Barcelona el 1995. Comença a estudiar música quan tenia 5 anys a l'Escola de Música d'Argentona. Un any després, inicia els estudis de saxofon. 

Als 12 anys aconsegueix entrar al grau professional de música del Conservatori de Granollers, amb el professor Llibert Fortuny, el qual li va obrir les portes al jazz i a la música moderna. Des d’aleshores el seu objectiu és arribar a ser saxofonista professional. Just en acabar la selectivitat  fa les proves per entrar al grau superior de jazz del Conservatori del Liceu. Actualment cursa 3r i ha tingut com a professors Víctor de Diego i Jon Robles. 

 

MARINO GARCIMARTÍN, saxo tenor

Neix a Madrid el 1989 i comença a tocar el saxo a l’Escola Municipal de Música de Tres Cantos.

El 2012 entra al Conservatori Superior de Navarra, on rep classe de Mikel Andueza, Alberto Arteta i Iñaki Askunze, entre d’altres. El 2014 realitza el trasllat al Conservatori del Liceu de Barcelona, on estudia actualment. Ha rebut classes de Jaleel Shaw, Víctor de Diego, Jon Robles, Gorka Benítez, Marc Miralta, Tony Lakatos, David Xirgu, Mathew Simon, David Mengual i Giulia Valle. Al llarg de la seva trajectòria musical ha tocat en diverses agrupacions de jazz, reggae i funk a l’escena de Madrid, Barcelona i Pamplona. 

 

ORIOL JIMÉNEZ, saxo tenor

Llicenciat en etnomusicologia per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i cursant l’últim curs del grau superior de jazz i música moderna al Conservatori del Liceu en l’especialitat de saxo jazz.

La seva formació com a compositor i etnomusicòleg passa per l’estudi amb mestres com Lluís Vergés i Jaume Ayats. Les seves obres s’han pogut escoltar en diverses sales de Catalunya i en múltiples festivals internacionals. Com a intèrpret, ha rebut classes de Carles Vecino, Ricard Roda, Xavier Figuerola, Jordi Prats, Chano Domínguez, Perico Sambeat, Víctor de Diego i Jon Robles.

En el seu recorregut musical ha participat en el Festival de Jazz de Barcelona, Festival de Jazz de Girona, Mercat de Música Viva de Vic, Festival d'Utrecht i el Festival Vaja Prog de Mèxic. 

 

ÁNGEL FERNÁNDEZ, saxo baríton

El 1994 inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Vecindario (Gran Canària) i des de llavors sempre ha participat en grups de música moderna. L’any 2000 accedeix al Conservatori Superior de Música de Las Palmas de Gran Canaria per començar els seus estudis de grau mitjà en música clàssica. Posteriorment completa el grau professional en el Conservatori de Badalona, també en música clàssica. Actualment cursa el grau superior de jazz i música moderna al Conservatori Superior del Liceu, on s’especialitza en el saxo baríton.

Ha rebut classes de professionals de gran recorregut en el panorama espanyol com Jon Robles, Llibert Fortuny, Gorka Benítez, David Mengual i Giulia Valle. 

Durant el període 2012-2014, va formar part de la Big Band del Liceu sota la direcció de Sergi Vergés. Actualment, pren part de grups com Sax We Can i SuperSax Project, i lidera la formació Bordón plays Mulligan.  

 

JOAN MAR SAUQUÉ, trompeta

Neix el 1996 a Garrigoles, Girona.  S’inicia en la trompeta a l’Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí. El 2011 comença a rebre classes de David Pastor, que al cap de poc l’introdueix a la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro. El 2012 és admès a l’Institut Escola Oriol Martorell i es trasllada a Barcelona per estudiar el batxillerat i el grau professional de trompeta clàssica. El 2014, acabat el batxillerat, entra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), en la modalitat de trompeta jazz.

Des que és a Barcelona, ha participat amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, dirigida per David Pastor; la Big Band del Liceu, dirigida per Sergi Vergés; el grup Eva Fernández Sextet; The Bombins; DO Next Generation, i El Viatge amb Quim Lecina.

El març del 2015 va poder acompanyar els mítics Maceo Parker i Michael Abene amb la Girona Jazz Project en el Black Music Festival. 

 

JOAN CODINA, trombó

Neix el 1996 a Barcelona.  S’inicia en la música a l’escola municipal del seu barri, on comença tocant el violoncel. Als 6 anys entra al CEIP Escola de la Concepció, una escola pública d’educació infantil i primària amb un projecte musical on els nens de cada curs formen una Big Band. Allà comença a tocar el trombó amb l’edat de 8 anys.

L’any 2007 entra al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on cursa el grau professional de música clàssica. L’any 2012 entra a la Sant Andreu Jazz Band, una Big Band de músics joves dirigida per Joan Chamorro, on té l’oportunitat de tocar en diferents festivals i col·laborar amb grans músics. L’any 2014 ingressa al Conservatori del Liceu amb una beca de la Fundació Ferrer Salat per a la matrícula del primer any per cursar la modalitat de trombó jazz. En el present segueix estudiant al Conservatori del Liceu, on cursa segon. Fins avui dia, ha rebut classes de Sergi Vergés, Horacio Fumero, David Mengual, Mathew Simon, Josep Tutusaus, Ramon Prats, Roger Mas i Dee Jay Foster. 

 

ALEJANDRO ESPERANZA, piano

Pianista nascut a Osca que va estudiar el grau elemental i el grau professional en el Conservatori de la seva ciutat natal.

Durant el període 2010-2014, es trasllada a Pamplona per realitzar els seus estudis de pedagogia musical al Conservatori Superior de Música de Navarra.  Actualment està a punt de finalitzar el grau superior de piano jazz al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona, on ha rebut classes de mestres com Albert Bover i Roger Mas.

Cal destacar la seva participació en el projecte educatiu Jazz for Kids, una escola itinerant i pionera en música moderna i jazz a l’Aragó, des de la qual ha desenvolupat la seva labor com a arranjador, productor i organitzador de festivals. 

 

EMILIO MARTÍN, contrabaix

Neix a Santa Cruz de Tenerife i comença els seus estudis musicals de piano a l’Escola Municipal de La Laguna (Tenerife). Posteriorment, entra al Conservatori Professional de Tenerife on estudia contrabaix clàssic i baix elèctric. L’any 2012, la Fundació Ferrer Salat li concedeix una beca de joves promeses i entra al Conservatori Superior del Liceu (Barcelona), on actualment estudia contrabaix.

Ha treballat en formacions com l’Orquestra Simfònica de Tenerife i la Big Band de Canàries, i ha tocat amb intèrprets de renom com Dick Oatts, Kike Perdomo, Alber Bover, Perico Sambeat i Lliber Fortuny. També ha participat en el Festival de Jazz de Barcelona, el Festival Internacional Canarias Jazz & Más Heineken, el Festival de Música de Cinema de Canàries (FIMUCITE), i el Canarias Jazz Showroom, entre d’altres.

Ha rebut classes d’Horacio Fumero, Martín Léiton, David Mengual i Demian Cabaud, i ha assistit a seminaris amb Cristian McBride, Richard Bona, Anthony Jackson, Dave Holland, Chick Corea, Kenny Barron i Joe Lovano, entre d'altres.

 

LUIS MIRANDA, bateria

Neix a Lima, el Perú, el 1990. Comença a tocar la bateria als 18 anys i als 19 comença a rebre classes d’Hugo Alcázar. Posteriorment, viatja a Barcelona i completa els seus estudis de grau professional a l’Aula de Jazz i Música Moderna del Liceu amb professors com Quim Soler i Gonzalo del Val.

Actualment cursa tercer al Conservatori Superior del Liceu, on rep classes de l’internacionalment reconegut Marc Miralta, entre d’altres. 

 

ROGER MIR, direcció, arranjaments i saxo solista

Neix a Barcelona el 1995. Comença a estudiar música als 11 anys a l’Escola de Música Tri-To i, quan té 16 anys, entra a l’Aula de Jazz i Música Moderna del Liceu, on estudia amb Hugo Astudillo. Actualment, cursa tercer de saxo jazz al Conservatori Superior de Música del Liceu i ha rebut classes de professors i artistes destacats com Gorka Beítez, Víctor de Diego, Jon Robles i Jaume Vilaseca, entre d’altres. També ha assistit a classes magistrals de personalitats com Maria Shneider (amb la seva Big Band), Melissa Aldana i Mark Turner.

En la seva trajectòria ha participat en múltiples projectes i formacions musicals gràcies als quals disposa d’una àmplia experiència com a intèrpret i arranjador.   

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham