Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Magnus Luna
Magnus Luna
Magnus Luna
Magnus Luna
Comparteix
< Tornar

MAGNUS LUNA

Anna Ferrer, veu | Max Villavecchia, piano / teclat | Javi Garrabella, baix / electrònica Presentat pel Taller de Músics 

Dimecres 27 de juliol | 22:30 h
Finalitzat
2016

Programa

Clarobscur d’atzur

Presentació

Poesia de Joan Vinyoli musicada per Max Villavecchia i Javi Garrabella i cantada per Anna Ferrer. Això és Clarobscur d'atzur, un viatge musical eclèctic per l'amor, la mort, el pas del temps i els records, els temes recurrents dels versos de Vinyoli, que Magnus Luna ens convida a recórrer en el seu primer treball discogràfic que presenten al Fringe Festival de Torroella de Montgrí.

Biografies

MAGNUS LUNA 

Magnus Luna és un trio format per Anna Ferrer, veu; Max Villavecchia, piano i teclat; i Javi Garrabella, baix i electrònica. La formació és un projecte musical on l’element principal és la poesia i en el seu primer treball, Clarobscur d’atzur, l’autor escollit és Joan Vinyoli.

Tot va començar per un encàrrec de l’Institut d'Estudis Catalans, a través del Taller de Músics i d’Enric Palomar, per presentar-ho durant la Diada de Sant Jordi de 2014 a la festa de la rambla del Raval, i vistes les expectatives es va decidir donar continuïtat al projecte.

Musicalment no es pot parlar d’un estil concret, sinó d’una barreja d’influències (jazz, pop, rock, trip-hop, minimalisme...). No és vàlida cap etiqueta estilística sonora concreta per definir el grup, ja que és un viatge on imperen les lletres de grans poetes i la música opera al seu servei, adaptant-la segons les sensacions que ens transmeten, i tant poden sonar com un poema oníric, com un vers melancòlic, com un cant alegre o com una oda triomfant.

L'eclecticisme dels temes es fruit de l’estil d’arrel popular de la vocalista Anna Ferrer –S’albaida, Coetus, New Cat Ensemble– i la versatilitat dels seus compositors, Max Villavecchia i Javi Garrabella, que han treballat amb Enric Hernáez, la Big Ensemble Taller de Músics dirigits per Enric Palomar, o amb el cantaor Pere Martínez. Tot i així, els agrada definir-se com a “folklore lunar” pel gran univers simbòlic i oníric de la poesia i la música.

El disc va ser enregistrat a la sala Omega-Morente de Can Fabra per David Cassamitjana el gener de 2015 amb la col·laboració dels músics Enric Hernáez (rapsoda), Xavi Maureta (bateria), Gabriel Amargant (saxo tenor i clarinet), Marcel·lí Bayer (saxos soprano, alt, baríton i clarinet baix), Llorenç Barceló (orgue Hammond), Anscari Montori (guitarra) i Yonder Choir (cor), i va ser masteritzat per Álvaro Balanyà.

El grup ha actuat a CCBorn, al recinte modernista de l’Hospital Sant Pau, a la Fàbrica d’Estrella Damm i al claustre de St. Francesc de Maó, entre d’altres espais.

Facebook: www.facebook.com/Magnus-Luna

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham