Giovanni Antonini
Giovanni Antonini
Il Giardino Armonico
Il Giardino Armonico
Comparteix
< Tornar

IL GIARDINO ARMONICO

Giovanni Antonini, director

42-55 €

Programa

La morte della ragione

Anònim: Pavana La morte della ragione / La Gamba Giorgio Mainerio: Gagliarda / Schiarazula marazula, Ungarescha & SaltarelloChristopher TyeIn Nomine «Cry» / Hayne van Ghizeghem: De tous biens plaine / Alexander Agricola: Tres versions de De tous biens plaine / Josquin DesprezDe tous biens plaine La déploration sur la mort de Johannes OckeghemJohn DunstablePuzzle Canon / Giovan Pietro Del Buono: Obligo LXXVII «di dui Zoppi e dui Ciechi» sobre Ave Maris Stella / Sonate VII, «Stravagante», sobre Ave Maris Stella / Dario Castello: Sonata duodecima a tre / Thomas Preston: Uppon la mi reVincenzo Ruffo: La Gamba / Giovanni Gabrieli: Sonata XIII a vuit veus / Giovanni de MacqueSeconde StravaganzeNicolas Gombert: Cançó La Rose Gasparo Zanetti:  La bella Pedrina Dario Castello: Sonata 14 a quattro / Lodovico Grossi da ViadanaLa Napolitana / John Baldwine:  4 Vocum / Gesualdo da Venosa: Canzon Francese del Principe / Cristoforo CaresanaTarantella / Jacob van EyckFantasia & Echo / Samuel ScheidtBattaglia a cinque     

 

 

Presentació

El prestigiós conjunt italià I Giardino Armonico, sota la direcció del seu fundador, el director d'orquestra i flautista Giovanni Antonini, torna al Festival de Torroella per brindar-nos un passeig per la música instrumental europea dels segles XVI i XVII que,  sota el títol de la pavana italiana anònima La morte della ragione, es fonamenta en les col·leccions de danses renaixentistes i peces instrumentals dels inicis del Seicento.

Biografies

IL GIARDINO ARMONICOGIOVANNI ANTONINI

IL GIARDINO ARMONICO

Fundat el 1985 i dirigit per Giovanni Antonini, Il Giardino Armonico el formen músics especialitzats en instruments antics i el seu repertori es concentra, bàsicament, en les obres dels segles XVII i XVIII. Depenent de cada programa, el grup oscil·la entre 3 i 35 músics. La seva presència és habitual als escenaris i festivals més destacats, tant en concert com en òperes: L’Orfeo de Monteverdi; Agrippina, Il trionfo del tempo e del disinganno i La resurrezione de Händel; Ottone in villa de Vivaldi; i al Festival de Salzburg Giulio Cesare de Händel.

Durant molts anys, el grup va enregistrar per a Teldec Classics i va guanyar importants premis, però el 2008 van passar a enregistrar en exclusiva per a DECCA / L’Oiseau-Lyre, i va aconseguir èxits destacats com la gravació dels Concerti grossi de Händel i la cantata Pianto di Maria, amb la mezzosoprano Bernarda Fink. L’any 2009, amb Cecilia Bartoli, van enregistrar Sacrificium, i el van promocionar en gira per Europa, amb gran èxit. L’any 2011 el seu següent disc, aquesta vegada per al segell Naïve, estava dedicat a l’òpera de Vivaldi, Ottone in villa, i va guanyar un Diapason d’Or. El 2013 van enregistrar Alleluja, amb la jove soprano Julia Lezhneva, per a Decca i, com a resultat d’aquesta fructífera col·laboració, han enregistrat un segon disc que es va publicar a finals del 2015.

A banda d’això, el 2014 el grup va publicar el primer disc d’una edició dedicada a les simfonies completes de Haydn, un projecte de vint anys patrocinat per la Fundació Haydn de Basilea, el segon volum es va publicar dins de l’any 2015.

Il Giardino Armonico col·labora sovint amb solistes com Giuliano Carmignola, Christophe Coin, Katia i Marielle Labèque, Bernarda Fink o Viktoria Mullova, i els seus projectes de futur inclouen actuacions amb els violoncel·listes Sol Gabetta i Giovanni Sollima, o la violinista Isabelle Faust.

Il Giardino Armonico va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 2001 i hi va tornar en les del 2002, 2004 i 2012.

Web: www.ilgiardinoarmonico.com
Facebook: www.facebook.com/ilgiardinoarmonico
Twitter: @giardinarmonico

GIOVANNI ANTONINI (director)

Nascut a Milà, Giovanni Antonini va estudiar a la Civica Scuola di Musica i al Centre de Musique Ancienne de Ginebra. És fundador del grup barroc Il Giardino Armonico, que lidera des del 1989. Amb ells, com a director i com a solista de flauta de bec i travessera barroca, ha tocat per tot Europa, els Estats Units, Canadà, l’Amèrica del Sud, Austràlia, el Japó i Malàisia. És director del Wratislavia Cantans Festival de Polònia.

Ha treballat amb artistes tan prestigiosos com Cecilia Bartoli, Isabelle Faust, Viktoria Mullova, Giuliano Carmignola, Giovanni Sollima, Sol Gabetta, Katia i Marielle Labèque, Sumi Jo, Kristian Bezuidenhout i Emmanuel Pahud. Com a director invitat, ha dirigit orquestres tan prestigioses com la Filharmònica de Berlín, la Concertgebouw d'Amsterdam, la Tonhalle de Zuric, la Mozarteum de Salzburg, l’Orquesta Nacional de España i la Leipzig Gewandhaus.

Entre les produccions d’òpera que ha dirigit destaquen Le nozze di Figaro de Mozart i Alcina de Händel a La Scala de Milà, o Giulio Cesare de Händel, amb Cecilia Bartoli, al Festival de Salzburg del 2012, on va tornar l’any següent per dirigir Norma de Bellini. Els seus compromisos la temporada 2015-2016 han inclòs dirigir la Bayerische Rundfunk Orchestra Munich, l'Orchestre National du Capitole de Tolosa, la Mozarteum Orchester Salzburg, la Tonhalle Orchester Zuric i continua la seva estreta relació amb l'Orquestra de Cambra de Basilea. Giovanni Antonini està incrementant el seu repertori d'obres dels segles XVI i XVII fent atenció particular en l'art de la improvisació.

El 2014 Antonini va presentar el projecte Haydn 2032 amb el patrocini de la Fundació Haydn de Basilea per gravar i interpretar en concert la integral de les simfonies de Haydn per celebrar el 300è aniversari del compositor austríac. Els dos primers volums ja ha estat publicats pel segell Alpha. 

Amb Il Giardino Armonico ha enregistrat discos amb obres de compositors italians dels segles XVII i XVIII com Vivaldi i altres com Bach (Concerts de Brandenburg), Biber i Locke per al segell Teldec. Amb Naïve, l'òpera de Vivaldi Ottone in villa i en els últims anys ha gravat amb el Gardino Armoni per a Decca discos com Alleluja, amb la jove soprano Julia Lezhneva. Amb l'Orquestra de Cambra de Basilea ha enregistrat la integral de les simfonies de Beethoven i, més recentment, un disc de concerts per a flauta titulat Revolution amb Emmanuel Pahud. El 2013 va dirigir i gravar Norma de Bellini per al segell Decca, en col·laboració amb l'orquestra La Scintilla.

Giovanni Antonini va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 2001 i hi va tornar en les del 2002, 2004 i 2012.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham