Gabrieli Consort.
Gabrieli Consort.
Paul McCreesh.
Paul McCreesh.
Comparteix
< Tornar

GABRIELI CONSORT

Paul McCreesh, director

36-48 €

Programa

Of a rose is all my song

Anòmin: Ave Maris Stella  / Matthew Martin: Adam lay ybounden / Herbert Howells: A spotless rose / William Mundy: Vox patris caelestis / Kenneth Leighton: Of a rose is all my song / Robert Parsons: Ave Maria / Thomas Tallis: Gaude gloriosa Dei Mater

Presentació

Vint anys després del seu debut, els Gabrieli Consort tornen al Festival de Torroella de Montgrí amb un programa a cappella que recorre cinc segles de cants de lloança a la Verge Maria amb dues de les grans antífones marianes del segle XVI anglès: el Gaude gloriosa Dei Mater de Thomas Tallis i el Vox patris caelestis de William Mundy. Al costat d'aquestes peces renaixentistes, cantaran himnes marians del segle XX i XXI dels compositors britànics Herbert Howell, Kenneth Leighton i Matthew Martin. 

Biografies

GABRIELI CONSORTPAUL McCREESH

GABRIELI CONSORT

Fundat per Paul McCreesh el 1982, el Gabrieli Consort & Players és mundialment reconegut per tenir un ampli repertori coral i instrumental que va del Renaixement als nostres dies. Al llarg de tres dècades, el conjunt s'ha expandit més enllà de les seves expectatives, però l'esperit crític i l'expressiva musicalitat de McCreesh romanen intactes i es reflecteix en les dinàmiques actuacions del grup.

El seu repertori inclou els principals oratoris, programes virtuosos a cappella i reconstruccions de celebracions i cerimònies musicals històriques. Actualment, en el centre de les activitats del Gabrieli es desenvolupa una iniciativa educativa pionera, el Gabrieli Young Singers Scheme, una col·laboració amb destacats cors juvenils de la Gran Bretanya que ha permès al conjunt treballar amb adolescents en intensius programes centrats a gravar els principals oratoris i realitzar actuacions fins i tot en festivals com el de Proms de Londres.

Les seves gravacions amb Deutsche Grammophon han aconseguit nombrosos premis internacionals. A tall d'exemple, La creació de Haydn va guanyar un Premi Gramophone al millor enregistrament coral el 2008 i la seva gravació A spotless Rose va ser nominada a un Premi Grammy el 2010. El 2011, Paul McCreesh va crear el seu propi  segell discogràfic, Winged Lion, en col·laboració amb el Gabrieli Consort & Players, Signum Classics i el Wratislavia Cantans Festival, que fins ara ha editat sis discos que han estat àmpliament premiats.

Gabrieli Consort va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 1996.

Web: www.gabrieli.com

 

PAUL McCREESH (director)

Paul McCreesh s'ha consolidat com un director de referència no únicament en el camp dels instruments d'època, sinó també en el d'orquestres modernes, i és conegut per les seves representacions innovadores i de gran qualitat en concerts i en teatres d'òpera. Amb el Gabrieli Consort & Players –del qual és fundador i director artístic– ha realitzat actuacions en les més importants sales de concerts i festivals del món i ha desenvolupat una àmplia i destacada discografia.

McCreesh treballa habitualment amb les principals orquestres i cors europeus. Ha col·laborat amb orquestres com la Leipzig Gewandhaus, Berlin Konzerthaus Orchestra, Bergen Philharmonic, Hong Kong Philharmonic i Sydney Symphony Orchestra. Ha estat director durant anys del Brinkburn Music, a Northumberland (la Gran Bretanya); del 2006 al  2012 va ser director artístic del Wratislavia Cantans Festival a Wroclaw (Polònia), un dels esdeveniments culturals més prestigiosos i vitals de l'Europa de l'Est; i el 2013 va ser designat director principal i assessor artístic de l'Orquestra Gulbenkian de Lisboa, la qual ha dirigit en un ampli repertori que va del classicisme al segle XX, centrant-se en el repertori simfònic, oratoris i òperes, i treballant estretament amb el Cor Gulbenkian.

En el món de l'òpera ha consolidat la seva reputació dirigint, al Teatro Real a Madrid, la Real Òpera Danesa, l'Òpera de Flandes i l'Opéra Comique de París.

El 2011 va crear el seu propi segell discogràfic, Winged Lion, en col·laboració amb el Gabrieli Consort & Players, Signum Classics i el Wratislavia Cantans Festival. Fins al moment, el seu segell ha editat sis àlbums, tres dels quals han rebut importants guardons: el Rèquiem de guerra de Britten (Premi del BBC Music Magazine, 2014), l'oratori Elías de Mendelssohn (premi Diapason d'Or el 2013) i la Gran missa de difunts de Berlioz (Premi BBC el 2012). El segell Winged Lion s'ha ampliat amb l'extens catàleg de gravacions de Paul McCreest per a Deutsche Grammophon, incloent-hi la premiada Creació de Haydn.

A McCreesh l'apassiona treballar amb joves músics així com en activitats que busquen ampliar la difusió de la música clàssica.

Paul McCreesh va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 1996.

Web: www.paul-mccreesh.com
 Twitter: @Paul_McCreesh

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham