Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

INAUGURACIÓ DEL FESTIVAL FRINGE

Mar Serinyà, artista | Xavi Lloses, músic | Lali Bosch, moderadora | Ensemble DAI Contemporain

Finalitzat
2015
Dimarts 28 de juliol | 19:30 h
Acte d'inauguració del Fringe Festival de Torroella
Acte d'inauguració del Fringe Festival de Torroella

Programa

Diàleg: M'atreveixo?

ConcertF. SchubertTrio per a cordes en Si bemoll major, D471 / Franck BedrossianBossa Nova per acordió sol / Joan MagranéUn triptyque voilé, trio per a cordes / Gérad PessonPeigner le vif, duo per a viola i acordió / Benjamin AttahirBo Sawtin Walhid, quartet per a cordes

Presentació

La idea de creació artística està lligada a un cert desig de comunicació que, en algun moment del procés creatiu, adquireix una presència inevitable. Cal, però, un cert atreviment per compartir amb el públic els sentiments i les experiències pròpies que s'aixopluguen en una obra d'art. De quina manera el creador afronta la trobada amb el públic a través de la seva obra és el tema sobre el qual l'artista Mar Serinyà i el músic Xavi Lloses dialoguen en la trobada M'atreveixo?, que, moderada per la professora de filosofia Lali Bosch, inaugura el 2n Fringe Festival de Torroella de Montgrí, una plataforma per a les joves promeses de la música. En finalitzar el diàleg, es podrà escoltar el concert que obra la programació del Fringe a càrrec de l'Ensemble DAI Contemporain, integrat per cinc alumnes –Eun Joo Lee (violí), Vladmir Percevic (viola), Won Hae Lee (violoncel), Antoine Ouvrad (piano) i Jean Ethienne Sotty (acordió)– de la professora Hae-Sun Kang al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París, que han obtingut el Diploma d'Artista Intèrpret (DAI) de música contemporània en un cicle de perfeccionament consagrat a la música de després de la Segona Guerra Mundial i la creació actual. 

Biografies

MAR SERINYÀ | XAVI LLOSES | LALI BOSCH

MAR SERINYÀ, artista

Veure-la submergida en el seu particular procés creatiu és una experiència d'allò més suggerent. Mar Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986) prepara amb cura el seu espai, fa estiraments, escalfa la veu i agafa les seves cretes. El que ve a continuació és un esdeveniment gairebé místic. 

Com si es tractés d'un mèdium, aquesta artista amb extensa formació com a soprano treballa per fer visible el naixement del cant a través del cos. Les cretes són el material escollit per registrar els seus moviments, una dansa rítmica i imprevisible que tan aviat es revela frenètica i descontrolada com sigil·losa. No és estrany, doncs, que el seu modus operandi provoqui un efecte hipnòtic a aquell que tingui el privilegi de presenciar-lo en viu. 

El resultat final és sempre diferent i sorprenent. Cada nova obra ens convida a imaginar múltiples formes d'entre l'entramat de traços. I és precisament en aquests gargots aparentment desbocats on es revela l'eix del cant, allà on es condensa l'emoció que el fa possible. La Mar ha complert el seu objectiu: fer visible aquesta trama oculta als nostres ulls. 

 

XAVI LLOSES, músic

Antipianista utòpic, compositor i terrorista sonor. Artista multidimensional eclèctic i polivalent, desenvolupa la seva hiperactivitat per tots els camins que li brinda l’art. Viatja als límits de la música, és un dels creadors més esbojarrats del panorama català. 

Aquest estiu es pot veure al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí la seva darrera creació: Músiques periLloses que és, i alhora no és, un parc d’atraccions sonor, una cartografia de les darreres incursions als extraradis d’allò que anomenem música. Les notes, alliberades de la tirania del pentagrama, corren lliures i fan de les seves, entremaliades, capritxoses, gamberres, innocents i perverses. No distingeixen la consonància de la dissonància, són amorals, balsàmiques, místiques, espirituals i van a l’skatepark. Perquè si el que és intangible no té límits, aleshores gaudim-ho sense estar-nos de res. O algú es pensava que la música no era quelcom molt més gran que allò que havíem conegut fins ara?

 

LALI BOSCH, moderadora

Professora de filosofia, curadora d'exposicions i creadora de projectes que connecten les arts, l'educació i la vida urbana, posant especial èmfasi en noves formes de participació i cooperació, i incloent-hi les possibilitats que avui ofereixen els mitjans de comunicació. Com a docent, Eulàlia Bosch és membre del grup fundacional de l'Institut de Recerca per a l'Ensenyament de la Filosofia (IREF) que va dirigir des de la seva obertura, el 1985, fins al 1995. El 1995 va crear el Departament d'Educació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) que va dirigir fins al 1999. L’any 2003 crea, juntament amb Ramon Espelt i Pep Subirós, Gao lletres, una agència dedicada a la concepció i desenvolupament de projectes culturals i educatius, entre ells el de CCCB educació. És membre fundadora de ConArte Internacional (2013). 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR