Acte d'inauguració del Fringe Festival de Torroella
Acte d'inauguració del Fringe Festival de Torroella
Comparteix
< Tornar

INAUGURACIÓ DEL FESTIVAL FRINGE

Mar Serinyà, artista | Xavi Lloses, músic | Lali Bosch, moderadora | Ensemble DAI Contemporain

Dimarts 28 de juliol | 19:30 h
Finalitzat
2015

Programa

Diàleg: M'atreveixo?

ConcertF. SchubertTrio per a cordes en Si bemoll major, D471 / Franck BedrossianBossa Nova per acordió sol / Joan MagranéUn triptyque voilé, trio per a cordes / Gérad PessonPeigner le vif, duo per a viola i acordió / Benjamin AttahirBo Sawtin Walhid, quartet per a cordes

Presentació

La idea de creació artística està lligada a un cert desig de comunicació que, en algun moment del procés creatiu, adquireix una presència inevitable. Cal, però, un cert atreviment per compartir amb el públic els sentiments i les experiències pròpies que s'aixopluguen en una obra d'art. De quina manera el creador afronta la trobada amb el públic a través de la seva obra és el tema sobre el qual l'artista Mar Serinyà i el músic Xavi Lloses dialoguen en la trobada M'atreveixo?, que, moderada per la professora de filosofia Lali Bosch, inaugura el 2n Fringe Festival de Torroella de Montgrí, una plataforma per a les joves promeses de la música. En finalitzar el diàleg, es podrà escoltar el concert que obra la programació del Fringe a càrrec de l'Ensemble DAI Contemporain, integrat per cinc alumnes –Eun Joo Lee (violí), Vladmir Percevic (viola), Won Hae Lee (violoncel), Antoine Ouvrad (piano) i Jean Ethienne Sotty (acordió)– de la professora Hae-Sun Kang al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París, que han obtingut el Diploma d'Artista Intèrpret (DAI) de música contemporània en un cicle de perfeccionament consagrat a la música de després de la Segona Guerra Mundial i la creació actual. 

Biografies

MAR SERINYÀ | XAVI LLOSES | LALI BOSCH

MAR SERINYÀ, artista

Veure-la submergida en el seu particular procés creatiu és una experiència d'allò més suggerent. Mar Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986) prepara amb cura el seu espai, fa estiraments, escalfa la veu i agafa les seves cretes. El que ve a continuació és un esdeveniment gairebé místic. 

Com si es tractés d'un mèdium, aquesta artista amb extensa formació com a soprano treballa per fer visible el naixement del cant a través del cos. Les cretes són el material escollit per registrar els seus moviments, una dansa rítmica i imprevisible que tan aviat es revela frenètica i descontrolada com sigil·losa. No és estrany, doncs, que el seu modus operandi provoqui un efecte hipnòtic a aquell que tingui el privilegi de presenciar-lo en viu. 

El resultat final és sempre diferent i sorprenent. Cada nova obra ens convida a imaginar múltiples formes d'entre l'entramat de traços. I és precisament en aquests gargots aparentment desbocats on es revela l'eix del cant, allà on es condensa l'emoció que el fa possible. La Mar ha complert el seu objectiu: fer visible aquesta trama oculta als nostres ulls. 

 

XAVI LLOSES, músic

Antipianista utòpic, compositor i terrorista sonor. Artista multidimensional eclèctic i polivalent, desenvolupa la seva hiperactivitat per tots els camins que li brinda l’art. Viatja als límits de la música, és un dels creadors més esbojarrats del panorama català. 

Aquest estiu es pot veure al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí la seva darrera creació: Músiques periLloses que és, i alhora no és, un parc d’atraccions sonor, una cartografia de les darreres incursions als extraradis d’allò que anomenem música. Les notes, alliberades de la tirania del pentagrama, corren lliures i fan de les seves, entremaliades, capritxoses, gamberres, innocents i perverses. No distingeixen la consonància de la dissonància, són amorals, balsàmiques, místiques, espirituals i van a l’skatepark. Perquè si el que és intangible no té límits, aleshores gaudim-ho sense estar-nos de res. O algú es pensava que la música no era quelcom molt més gran que allò que havíem conegut fins ara?

 

LALI BOSCH, moderadora

Professora de filosofia, curadora d'exposicions i creadora de projectes que connecten les arts, l'educació i la vida urbana, posant especial èmfasi en noves formes de participació i cooperació, i incloent-hi les possibilitats que avui ofereixen els mitjans de comunicació. Com a docent, Eulàlia Bosch és membre del grup fundacional de l'Institut de Recerca per a l'Ensenyament de la Filosofia (IREF) que va dirigir des de la seva obertura, el 1985, fins al 1995. El 1995 va crear el Departament d'Educació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) que va dirigir fins al 1999. L’any 2003 crea, juntament amb Ramon Espelt i Pep Subirós, Gao lletres, una agència dedicada a la concepció i desenvolupament de projectes culturals i educatius, entre ells el de CCCB educació. És membre fundadora de ConArte Internacional (2013). 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham