Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

JACOPO MEZZANOTTI i YURI STORIONE

Jacopo Mezzanotti, guitarra | Yuri Storione, piano    Presentats per Berklee College of Music–València Campus

Yuri Storione, a l'esquerra, i Jacopo Mezzanotti
Yuri Storione, a l'esquerra, i Jacopo Mezzanotti
Jacopo Mezzanotti, a l'esquerra, i Yuri Storione.
Jacopo Mezzanotti, a l'esquerra, i Yuri Storione.

Programa

Jimmy Van Heusen: Darn that Dream / Duke Ellington: Caravan / George Fragos, Jack Baker i Dick Gasparre: I hear a Rhapsody / Jacopo Mezzanotti: Blu Mediterraneo, Not in my Toughts, Besides Your Loneliness / Bronislau Kaper: Green Dolphin Street 

 

Presentació

El duo format per Jacopo Mezzanotti i Yuri Storione neix de la trobada dels dos músics italians al prestigiós Berklee College of Music–València Campus. La tradició del jazz bebop i el virtuosisme tècnic de Storione i Mezzanotti es fonen en moments d'improvisació creant un recorregut entre la història del jazz i la seva visió personal de la improvisació musical. Un viatge que enganxa i sorprèn l'oient des del començament fins al final.

 

Biografies

JACOPO MEZZANOTTI YURI STORIONE

JACOPO MEZZANOTTI, guitarra

Jacopo Mezzanotti és un talent emergent del jazz. Format com a guitarrista al prestigiós Royal Conservatory de La Haia (Holanda), ha començat la seva carrera tocant en importants sales holandeses com el Theater de Doelen, a  Rotterdam; els Lucent Danstheater, Provinciehuis i World Trade Center a La Haia; Theater de Kikker a Utrecht; People’s Place a  Amsterdam... així com a sales i festivals d'altres països europeus com el Warsaw Jazz Festival (Polònia), Casa del Jazz i Modena Jazz Festival (Itàlia), Palau de Les Arts Reina Sofia i Teatre La Rambleta a València.

Ha col·laborat amb destacats músics com Eric Ineke, Raphael Gualazzi, Ack van Royen, Carmine Ioanna i Ramberto Ciammarughi. Ha estat guardonat amb el tercer premi al Jimmy Woode International Jazz Award 2012 d'Itàlia i ha participat en les finals del Leiden Jazz Awards 2014 d'Holanda.

Ha estat compositor, arranjador i director artístic del Concert Simfònic Jazz Per l'Autisme celebrat a València el 26 de maig de 2015. Aquest curs ha acabat el màster Contemporary Performance al Berklee College of Music–València Campus.

 

YURI STORIONE, piano

Nascut a Sicília en 1993, Yuri Storione va iniciar els estudis de piano als quatre anys i es va graduar al Conservatori de Ribera, en Sicília el 2012. A 16 anys va començar a treballar professionalment com a pianista clàssic i després de la seva graduació va iniciar la seva formació com a pianista de jazz. Actualment estudia al Berklee College of Music–València Campus el màster Contemporary Performance amb Perico Sambeat, Polo Ortí i Víctor Mendoza. També ha estudiat amb Beka Gochiashvili, alumne de Chick Corea, i ha participat en festivals com l'Eslovenia Jazz Festival, Laeso Jazz Festival a Dinamarca, així com en diversos concerts formant part de formacions jazzístiques com trios, quartets o quintets en diverses ciutats d'Europa. Actualment enregistra el seu primer àlbum El Trio Project amb el seu trio espanyol.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR