Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Rinaldo Alessandrini
Rinaldo Alessandrini
Concerto Italiano
Concerto Italiano
Concerto Italiano amb Rinaldo Alessandrini
Concerto Italiano amb Rinaldo Alessandrini
Comparteix
< Tornar

CONCERTO ITALIANO

Rinaldo Alessandrini, director

55 | 42 €

Programa

La tempesta di mare

A.Vivaldi: Concert per a cordes i baix continuo en La major, RV 159 / Concert per a oboè, cordes i continuo en La menor, RV 463 / Concert per a cordes i baix continuo en Re major, RV 115 / Concert per a flauta, cordes i baix continuo en Do menor, RV 441 / Concert per a fagot, cordes i baix continuo en Mi menor, RV 484 / Concert per a cordes i baix continuo en La major, RV 158 / Concert per a llaüt i cordes en Re major, RV 93 / Concert per a flauta, oboè, fagot, cordes i baix continuo en Fa major  «La tempesta di mare», RV 570

Presentació

Antonio Vivaldi va escriure més de cinc-cents concerts que marquen la pauta de la majoria de les característiques que associem al gènere. En alguns d'ells explota els recursos del solista, mentre que en d'altres destaca un grup de solistes amb l'orquestra. Rinaldo Alessandrini, un dels especialistes del barroc italià més importants, n'ha seleccionat un grup d'aquests concerts per oferir amb el seu grup Il Concerto Italiano una nova vetllada Vivaldi al Festival de Torroella.

Biografies

CONCERTO ITALIANO | RINALDO ALESSANDRINI

CONCERTO ITALIANO 

Concerto Italiano s'ha imposat en els seus trenta anys d'història com a una de les formacions italianes que ha revolucionat els criteris d'interpretació de la música antiga, des del repertori del madrigal –i Monteverdi en particular– al repertori orquestral i operístic del segle XVIII. Les innovadores interpretacions de Concerto Italiano han canviat totalment la percepció de la música dels segles XVII i XVIII. Els seus enregistraments pioners de madrigals de Monteverdi són actualment una referència absoluta.

El repertori actual de Concerto Italiano inclou obres de música sacra de Händel, Scarlatti, Legrenzi, Vivaldi, Melani, Pergolesi i Stradella, obres instrumentals de Bach, Vivaldi, Corelli, Geminiani, Locatelli i Rossini, i les obres vocals de Monteverdi, Marenzio, De Wert, Charpentier, Nenna i De Monte.

El conjunt ha actuat en les principals sales de concerts i festivals, entre els quals destaquen el Festival de Música Antiga d'Utrecht, el Festival d’Edimburg, el Konzerthaus de Viena, el Concertgebouw d’Amsterdam, el Théâtre des Champs-Élysées de París, el Festival de Ràdio France de Montpeller, el Festival de Música Antiga de Barcelona, l’Acadèmia de Santa Cecília de Roma, el Festival Scarlatti de Palerm, el Teatro San Carlo de Nàpols, el Teatre  Colón de Buenos Aires i el Metropolitan Museum de Nueva York, entre altres. Dels projectes dels últims anys cal destacar la realització de la trilogia de Monteverdi al Teatre de la Scala de Milà, dirigida per Bob Wilson.

Concerto Italiano enregistra en exclusiva per al segell Naïve. Les distincions i els premis que ha rebut els últims anys per la seva discografia és enorme: entre altres quatre Premis Gramophone -1994, 1998, 2002 i 2004-, dos Grand Prix du Disque, tres premis de la crítica discogràfica alemanya (inclòs un per l’enregistrament d'Orfeo de Monteverdi el 2008), Premi Cini, cinc premis al Midem de Cannes, a més de dos Disque de L' Année, 1998 i 2005, Enregistrament de l'Any per Amadeus, 1998. El 2002 Concerto Italiano va rebre el Premi Abbiati per tota la seva activitat.

Concerto Italiano va actuar per primer cop al Festival de Torroella en l'edició de 2005.

 

RINALDO ALESSANDRINI

A més de les seves activitats com a fundador i director del grup Concerto Italiano, Rinaldo Alessandrini és un reconegut solista de clave, fortepiano i orgue, i està considerat com un dels intèrprets més autoritzats de Monteverdi.

Rinaldo Alessandrini, s'ha presentat al Japó, Canadà, Estats Units i Europa. És convidat sovint a dirigir orquestres entre les quals cal esmentar l'Schottish Chamer Orchestra, l’Orchestra of the Age of Enlightenment, la Freiburger Barockorchester, la Boston Händel and Haydn Society, l’Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino, l’Orquestra de la RAI, l’Orquestra Ciudad de Granada, l’Orquestra del Festival de Spoleto, l’Orquestra Toscanini, l'Orquestra de l'Òpera de Bordeus, l’Orquestra de l'Òpera de Lió, la Münchner Rundfunkorchester i la Kölner Rundfunkorchester. És el principal director convidat de l'Òpera Nacional de Noruega.

Els seus enregistraments inclouen no únicament música italiana, sinó també obres de Bach i els seus contemporanis. Ha rebut nombrosos guardons entre els quals cal destacar tres premis Gramophone, dos Grand Prix du Disque, tres Deutsche Schallplattenpreise, el Prix Caecilia, el Premi Cini i quatre premis Midem a Cannes.

Rinaldo Alessandrini ha estat nomenat Chevalier de l'Ordre de les Arts i les Lletres de França. Amb Concerto Italiano va ser guardonat el 2002 pels crítics de música d'Itàlia amb el prestigiós Premi Abbiati.

Rinaldo Alessandrini va actuar per primer cop al Festival de Torroella en l'edició de 2005

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham