Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Robert King
Robert King
Julia Doyle
Julia Doyle
Frances Norbury
Frances Norbury
King's Consort
King's Consort
Comparteix
< Tornar

THE KING'S CONSORT

Julia Doyle, soprano | Robert King, director

48 | 36 €

Programa

La connexió italiana

A. Vivaldi: Concert per a cordes i baix continuo en Do major, RV 114 / G. F. Händel: «Di, cor mio», de l'òpera Alcina, HWV 34 / «Tune your harps», de l'oratori Esther, HWV 50 / «Angels, ever bright and fair», de l'oratori Theodora, HWV 68 / «My vengeance awakes me», de l'oratori Athalia, HWV 52 / Silete venti motet per a soprano i orquestra en Si bemoll major, HWV 242 / T. Albinoni: Concert núm. 2 per a oboè, cordes i baix continuo en Re menor, Op. 9 / H. Purcell: Xacona en Sol menor, Z. 730 / A. Corelli: Concerto grosso en Re major, Opus 6 núm. 1

Presentació

La influència de la música italiana a Anglaterra es remunta a segle XVII i ja a la primera meitat del segle XVIII dominava la programació i els gustos del públic. Els compositors i els cantants italians van trobar-hi terreny adobat per treure partit del seu talent i molts dels que no eren italians componien com si ho fossin. El concert del grup britànic The King's Consort explora aquesta connexió musical entre Anglaterra i Itàlia durant el període barroc. 

Biografies

THE KING'S CONSORT | JULIA DOYLE | ROBERT KING

THE KING'S CONSORT

The King’s Consort és una de les orquestres amb instruments originals i cor més prestigioses del món. Fundada el 1980 per Robert King, ha actuat per tot el món.

Al llarg de tres dècades, The King's Consort ha interpretat un repertori ampli que compren obres des de meitat del segle XVI fins a l'actualitat, d’Albinoni fins a Zelenka. És famós per les seves interpretacions del repertori barroc, amb compositors com Bach, Händel, Purcell o Vivaldi així com d'obres clàssiques de Haydn i Mozart. The King’s Consort també interpreta música dels segles XIX i XX amb obres de Brahms, Britten, Gershwin, Kern, Mendelssohn, Rossini i molts altres. Així mateix, toca música de compositors contemporanis com Michael Finnissy i Michael Berkely els quals han creat obres per a ells.

Del centenar de CD que han enregistrat, n’han venut més d’un milió i mig de còpies que els han valgut nombrosos premis. Han actuat per tot Europa, així com al Japó, Hong Kong, el Pròxim Orient i Amèrica. Des del 2013, The King’s Consort enregistra en exclusiva per al segell VIVAT, i per celebrar el seu CD número 100 van dur a terme una estrena mundial de música sacra amb obres de Stanford i Parry. Una quarta part dels seus enregistraments estan dedicats a l'obra de Henry Purcell, com a intèrpret de la qual el grup és una referència mundial, a més de ser el grup de música antiga amb més discos enregistrats.

The King's Consort va actuar per primer cop al Festival de Torroella en l'edició de 1997

 

JULIA DOYLE, soprano

Julia Doyle, nascuda i educada al comtat  anglès de Lancaster, va ser membre del cor del Gonville & Caius College (Cambridge) on es va graduar en Ciències Socials i Polítiques. En acabar els estudis va treballar als Estats Units com a consultora d'investigació en lingüística infantil i desenvolupament musical, i després a Londres en gestió cultural, abans d'iniciar la seva carrera com a cantant. D'aleshores ençà ha actuat per tot el món amb moltes de les més destacades agrupacions europees i s’ha forjat un nom com a solista especialitzada en el repertori barroc.

Ha cantat amb la Petite Bande i Sigiswald Kuijken a la Philharmonie de París, amb l'Orquestra Filharmònica de la BBC sota la direcció de Giandrea Noseda al Bridgewater Hall de Manchester, amb l'Orchestra of the Age of Enlightenment i Thierry Fischer i The English Baroque Soloists i Sir John Eliot Gardiner a la Catedral de St. Paul, amb The King’s Consort i Robert King al Concertgebouw d'Amsterdam i amb la Royal Philharmonic Orchestra i Richard Cooke al Wigmore Hall de Londres, entre d'altres formacions i sales de concerts.

Julia Doyle ha gravat recentment El Messies de Händel per al segell Hyperion amb la Britten Sinfonia i Stephen Layton, In Terra Pax de Finzi per Naxos amb la Bournemouth Symphony Orchestra i Hilary Daven-Wetton, Dwadziesci de Lutoslawski per Sony BMG amb la BBC Symphony Orchestra i David Zinman, i La Passió segons Sant Mateu i el Magnificat per al segell Analekta amb el Bethlehem Bach Choir i Greg Funfgeld.

Julia Doyle debuta al Festival de Torroella

 

ROBERT KING

Nascut el 1960, Robert King va ser cantaire del St. John’s College Choir de Cambridge i va enregistrar, com a solista, el Rèquiem de Duruflé. Mentre estudiava a la Universitat de Cambridge va fundar el 1980 The King’s Consort seguint criteris historicistes, i amb el grup ha realitzats gires per tota Europa, Amèrica i Orient. A més de dirigir el seu propi grup, ha estat convidat a dirigir formacions prestigioses dels Estats Units, Àsia i Europa entre les quals destaquen les orquestres simfòniques de Malmö i d’Islàndia, les de Seattle, Detroit, Minnesota, Washington, la RAI, la de la Ràdio de Munic, la Verdi de Milà, l’Orquestra de Cambra de Zuric, les d’Euskadi, Tenerife o Galícia, la Netherlands Chamber, el Collegium Vocale Gent, la Hong Kong Simfonietta, l’Israel Camerata o l’English Chamber, entre d'altres. En l’àmbit operístic ha dirigit Ottone de Händel al Japó; Ezio, també de Händel, a París; The Indian Queen de Purcell a Londres; i La regna de les fades, també de Purcell, a Espanya.

Ha realitzat més d'un centenar d’enregistraments, n’ha venut més d'un milió i mig de còpies i ha aconseguit nombrosos premis. Actualment enregistra per al segell discogràfic VIVAT. Robert King és un gran expert de la música de Purcell i, a més d’haver enregistrat moltes de les seves obres, ha estat director artístic del Festival Tricentenari de Purcell al Wigmore Hall (Londres, 1995) i és autor de la que es considera «la biografia definitiva» del compositor i també ha treballat en el món del cinema.

 Va debutar com a director als BBC Proms de Londres el 1991 i ha estat convidat a dirigir-los set vegades més.

Robert King va actuar per primer cop al Festival de Torroella en l'edició de 1997 amb el seu grup The King's Consort i hi va tornar en l'edició de 2002 dirigint la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham