Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Anna Prohaska
Anna Prohaska
Anna Prohaska
Anna Prohaska
Anna Prohaska i l'ensemble Arcangelo
Anna Prohaska i l'ensemble Arcangelo
Comparteix
< Tornar

ANNA PROHASKA

Ensemble Arcangelo | Jonathan Cohen, director

48 | 36 €

Programa

Lachrimae

J. Dowland: Lachrimae Pavane / Flow my tears / H. Purcell: Tell me some pitying angel, cantata per a soprano i baix continuo / Sonata núm. 6 en Sol menor, Z. 807 / «The plaint: O let me weep», de l'òpera The Fairy Queen / Now that the sun hath veiled his light, Z. 193 / T. Merula: Hor che tempo di dormire / Curtio precipitato et altri capricii / F. Cavalli: «O più d'ogni richezza» de l'òpera Gli amori di d'Apollo e di Dafne / «Restino imbalsamete» de l'òpera La Calisto / G. F. Sances: Usurpator Tiranno / B. Strozzi: «Lagrime mie» del llibre de cantates i arietes per a una sola veu Diporte di Euterpe / Che si può fare, ària per a veu sola Op. 8 / S. Rossi: Sonata terza sopra l'arie della Romanesca, Op.12 / D. Scarlatti: Sonata per a clavicèmbal en Re menor, K. 90

Presentació

Anna Prohaska, la nova reina de l'òpera barroca, és una de les sopranos líriques més brillants i amb més talent de la seva generació. Posseeix una veu clara, de gran calidesa i versatilitat, que la fan singular tant per les seves interpretacions plenes de vida com pel seu ampli repertori, que comprèn més de quatre segles, de Monteverdi als compositors actuals. En la seva presentació en el Festival de Torroella ens descobrirà una selecció de belles àries del barroc molt poc interpretades.

Biografies

ENSEMBLE ARCANGELOANNA PROHASKAJONATHAN COHEN

ENSEMBLE ARCANGELO

Arcangelo és un dels grups de música antiga més destacats de l'actualitat que reuneix en les seves files músics excepcionals que destaquen tant com a intèrprets d'instruments antics com d'instruments moderns sota la direcció del seu fundador i titular Jonathan Cohen. Els integrants del grup creuen que la col·laboració necessària en la interpretació de música de cambra, ja sigui treballant en duos com en orquestra de cambra, és la màxima expressió d'allò que significa fer música.

Creat el 2010, l'ensemble Arcagelo ha irromput a l'escena musical amb empenta i energia. Actua regularment a les millors sales de concerts i festivals d'Europa i Amèrica. El seu primer enregistramemt, editat per Hyperion el 2011, està dedicat a les cantates de Nicola Porpora. L'han seguit Aries per Guadagni (Hyperion, 2012) amb el contratenor Iestyn Davies, que inclou obres de Händel, Gluck i C.P.E. Bach, enregistrament guardonat amb un premi Gramophone 2012;  Amoretti (Berlin Classics, 2012) amb obres de Mozart, Gluck i Grétry amb la col·laboració de la soprano Christiane Karg; Finest Arias for Base Voice (Hyperion, 2012) amb el baix Christopher Purves;  Enchanted forest (Archiv Produktion, 2013) amb la soprano Anna Prohaska; i Love and Loss (Hyperion, 2014) amb madrigals de Monteverdi.

Ensemble Arcangelo debuta al Festival de Torroella

 

ANNA PROHASKA, soprano

Pertanyent a una família de destacats músics austríacs, Anna Prohaska va estudiar a l'Acadèmia de Música Hanns Eisler de Berlín. El 2002, quan tenia 17 anys, va debutar a la Komische Oper de Berlín cantant Turn of the Screw de Britten. Als 23 anys va assumir el paper de Frasquita de l'òpera Carmen de Bizet a l'Statsoper de Berlín sota la direcció de Daniel Barenboim. Va fer el seu debut al Festival de Salzburg el 2008 amb l'òpera Rusalka de Dvorák sota la direcció de Franz Welser-Most. Des de 2007 treballa estretament amb la Filharmònica de Berlín, orquestra amb la qual el 2008 va estrenar l'obra de Wolfgang Rihm Mnemosyne.

Anna Prohaska combina el repertori estàndard d'òpera i música clàssica, amb la música contemporània i la música antiga, estil en el qual ha col·laborat amb alguns dels millors grups com l'Akademie für Alte Musik de Berlín, el Concentus Musicus de Viena amb Nikolaus Harnoncourt, el Concerto Köln o l'Academy of Ancient Music. Ha cantat en teatres d'òpera com l'Staatsoper Berlín, Bayerische Staatsoper, el Covent Garden de Londres o l'Scala de Milà. Les seves actuacions inclouen sales de concerts com el Wigmore Hall de Londres, el Mozarteum de Salzburg o el Konzerthaus de Viena; i en festivals com els de Salzburg, Edimburg o Bad Kissingen. Ha treballat amb directors d'orquestra com Daniel Barenboim, Claudio Abbado, Simon Rattle, Philippe Jordan, Ingo Metzmacher, Pierre Boulez, Gustavo Dudamel o René Jacobs.

 Anna Prohaska enregistra amb el segell Deutsche Grammophon i entre els seus enregistraments destaquen Sirène (2011), un recital de cançons guardonat amb un premi Echo Klassik; Enchanted Forest, un programa de música barroca enregistrat amb l'ensemble Arcangelo dirigit per Jonathan Cohen (2013); Lulu Suite (2013) amb la Filharmònica de Viena sota la direcció de Pierre Boulez; i Behind the Lines (2014), un programa de cançons sobre tema de guerra amb el pianista Eric Schneider.

La soprano ha estat guardonada amb el Premi Daphne (2008) i l'Schneider-Schott Music Prize (2010). Actualment és artista "Junge Wilde" al Konzerthaus de Dortmund.

Anna Prohaska debuta al Festival de Torroella

 

JONATHAN COHEN, director

Jonathan Cohen és un dels joves músics britànics més destacats. Ha forjat la seva carrera d'èxits com a director d'orquestra, violoncel·lista i teclista. És un apassionat de la música de cambra que alterna amb la música simfònica i l'òpera barroca. És fundador i director artístic de l'ensemble Arcangelo, director associat del conjunt Les Arts Florissants així com director artístic del Tetbury Music Festival.

Paral·lelament a la seva carrera com a director convidat d'orquestres tant de Gran Bretanya com de la resta d'Europa, Jonathan Cohen dirigeix el seu grup Arcangelo a les millors sales de concerts i festivals d'Europa i els Estats Units. Amb aquest grup ha enregistrat diversos discos amb obres de Porpora, Händel, Gluck i Mozart.

Després d'acabar els seus estudis al Clare College de Cambridge, Cohen va començar la seva carrera de violoncel·lista. Ha estat convidat a dirigir un bon nombre d'orquestres simfòniques i conjunts de música antiga de Gran Bretanya. Va ser membre fundador de The London Haydn Quartet.

Jonathan Cohen debuta al Festival de Torroella

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham