Avishai Cohen.
Avishai Cohen.
Avishai Cohen Trio.
Avishai Cohen Trio.
Avishai Cohen i el bateria Daniel Dor.
Avishai Cohen i el bateria Daniel Dor.
Comparteix
< Tornar

Avishai Cohen Trio

Avishai Cohen, contrabaix i veu | Nitai Hershkovits, piano | Daniel Dor, bateria

Dimecres 06 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2014

30€-40€

Presentació

Avishai Cohen, contrabaixista, compositor i cantant, és el músic de jazz més destacat d’Israel, un autèntic showman i un dels baixistes més influents del món. Aquest israelià virtuós i original, ex membre del grup ‘Origin’ de Chick Corea, és capaç d’absorbir tot el que cau a les seves mans, convertir-ho en un producte únic i entusiasmar el públic. 

Biografies

AVISHAI COHEN

Contrabaixista, compositor i cantant, Avishai Cohen és el músic de jazz més destacat d’Israel, on va néixer el 1970. Va començar a estudiar piano als 11, i als 14 el va canviar pel baix elèctric interessant pel jazz i influït per Jaco Pastorius. Cohen tenia 16 anys quan va entrar l’Institut de Música de Jerusalem i va començar a tocar en alguns concerts en clubs locals abans de ser reclutat per l’exèrcit, on va formar part de la banda. En acabar els dos anys de servei militar obligatori va decidir centrar-se en el jazz.

El 1992 es va traslladar a Nova York per a ampliar la seva formació a la New School for Musics i amarar-se de l’ambient del jazz. Mentre prenia contacte amb l’escena jazzística, Avishai Cohen, va treballar a la construcció i tocava als carrers de Nova York, on va ser descobert pel pianista i compositor panameny Danilo Pérez, el qual el va convidar a formar part del seu trio en la temporada 1996, la qual cosa li va permetre entrar en contacte amb els ritmes i la música llatina.

Després de cridar l’atenció de Chick Corea, va firmar per a gravar amb el seu segell Stretch el seu primer dic, Adama (1997). En els anys següents, Corea el va contractar per a tocar en el seu sextet acústic Origen. El 2003, Avishai va crear el ser propi segell discogràfic i a partir d’aquell moment va tocar amb el seu propi grup, l’Avishai Cohen Trio.

Cohen ha acompanyat, actuat i gravat amb destacats músics com Ravi Coltrane, Wynton Marsalis, Joshua Redman, Herbie Hancock, Paquito D’Rivera, Roy Hargrove i Leon Parken, entre d’altres. Als seus concerts sovint barreja la música característica d’Orient Mitjà i el folklore israelià  amb el jazz. Cohen ha gravat més d’una dotzena de discos i l’últim, Almah, el número 14, és un àlbum en el qual retorna a les seves arrels per a retre homenatge al patrimoni musical de la seva terra amb una captivadora barreja de jazz, música de cambra i música d’Orient Mitjà.  

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham