Paul Lewis.
Paul Lewis.
Paul Lewis.
Paul Lewis.
Paul Lewis.
Paul Lewis.
Comparteix
< Tornar

Paul Lewis, piano

Sonates de Beethoven

19-42

Programa

L. van Beethoven: Sonata núm. 30 en mi major Op.109 / Sonata núm. 14 en do sostingut menor «Clar de lluna» op.27/2 / Sonata núm. 13 en mi bemoll major Op. 27/1 «Quasi una fantasia» / Sonata núm. 32 en do menor Op. 111

Presentació

La vida i l’obra de Beethoven estan estretament vinculades al piano, instrument amb el qual el compositor es va obrir camí com a intèrpret i improvisador. Les seves 32 sonates per a piano són un capítol essencial de la història de la interpretació i la seva integral s’ha enregistrat tants cops que no té rival. El pianista britànic Paul Lewis n’ha fet la seva versió per Harmonia Mundi i a Torroella ens n’oferirà una mostra amb quatre sonates.

Biografies

PAUL LEWIS, piano

Nascut a Liverpool (Gran Bretanya), Paul Lewis està considerat internacionalment com un dels pianistes més importants de la seva generació amb una agenda plena de compromisos en les sales de concerts i festivals més importants del món. Va estudiar amb Ryszard Bakst a la Chetham’s School of Music i amb Joan Havill a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. També va treballar amb Alfred Brendell. Després dels èxits aconseguits en els concursos internacionals de Londres i de Tunbridge Wells, va iniciar una brillant carrera internacional.

Ha estat guardonat amb premis tan importants com: Instrumentista de l’Any de la Royal Philharmonic Society, el South Bank Show Award Classical Music, el Diapason d’Or de l’Année, dos premis Edison consecutius, el 25 Premi Internacional Accademia Musicale Chigiana de Siena, el premi de la Crítica Discorgràfica d'Alemanya, un premi Limelight a Austràlia, i tres premis Gramophone, incloent-hi el Disc de l’Any de 2008. El 2009 va ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Southampton (Gran Bretanya). Els cicles complets de les obres fonamentals de Beethoven i Schubert li han valgut el reconeixement unànime de la crítica internacional. 

Paul Lewis ha actuat al costat d’orquestres tan importants com la Royal Concertgebouw Orchestra, London Symphony, Boston Symphony, Chicago Symphony, Los Angeles Philharmonic, New York Philharmonic, Philharmonia, London Philharmonic, NHK Symphony, Bavarian Radio Symphony, Oslo Philharmonic, Leipzig Gewandhaus, Czech Philharmonic, Tonhalle-Orchester Zürich i la Mahler Chamber Orchestra en col·laboració amb directors com Sir Colin Davis, Bernard Haitink, Christoph von Dohnanyi, Sir Mark Elder, Sir Charles Mackerras, Wolfgang Sawallisch, Daniel Harding, Andris Nelsons, Paavo Järvi, Jiri Belohlavek, Pablo Heras-Casado i Stephane Deneve.

La seva carrera de recitals l’ha portat a escenaris com el Royal Festival Hall de Londres, Carnegie i Alice Tully Hall de Nueva York, Musikverein i el Konzerthaus de Viena, Philharmonie i Konzerthaus de Berlín, Toppan Hall i Oji Salón de Tòquio, Orchestra Hall de Chicago, Concertgebouw d’Amsterdam, Tonhalle Zurich, Festspielhaus Baden Baden, el Palau de la Música de Barcelona i el Sydney Opera House.

Paul Lewis és convidat sovint a  molts dels festivals més prestigiosos del món, com els de Lucerna, Mostly Mozart a Nueva York, Tanglewood, Schubertiade, Salzburg, Edimburg, La Roque d’Anthéron, Rheingau, Klavier Festival Ruhr i els Proms de Londres, on l’any 2010 va ser el primer pianista a realitzar el cicle complet dels concerts de piano de Beethoven en una temporada.

La seva premiada discografia, editada per Harmonia Mundi, inclou les sonates completes i els concerts per a piano de Beethoven, les Variacions Diabelli, la Sonata de Liszt en si menor a més d’altres obres del compositor, totes les grans obres per a piano escrites per Schubert en els seus sis últims anys de vida i els tres cicles de cançons de Schubert amb el tenor Mark Padmore. També ha enregistrat els quartets per a piano de Mozart, el Quintet La truita de Schubert, i un disc de Schubert a duo amb el pianista Steven Osborne per a Hyperion Records. Entre els seus futurs plans de gravació per Harmonia Mundi destaquen el Concerto núm. 1 per a piano de Brahms amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Suècia i Daniel Harding, i composicions per a  solo de Schumann i Mussorgski.

Amb la seva dona, la violoncel·lista noruega Bjørg Lewis, és director artístic de Midsummer Music, un festival de música de cambra que se celebra cada any a Buckinghamshire, Gran Bretanya.

Paul Lewis debuta al Festival de Torroella

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham