Quartet Casals.
Quartet Casals.
Comparteix
< Tornar

Quartet Casals

Vera Martínez-Mehner, violí | Abel Tomàs, violí | Jonathan Brown, viola | Arnau Tomàs, violoncel

19-42

Programa

W. A. Mozart: Quartet de cordes núm. 19 en do major K. 465, «Les Dissonàncies» / G. Ligeti: Quartet de cordes núm. 1 / J. Brahms: Quartet de corda núm. 1 en do menor Op. 51/1

Presentació

La música de cambra a Espanya, mai no havia arribat a assolir un  nivell tan alt com amb el Quartet Casals. És un dels quartets de corda més importants de la seva generació i la seva carrera professional és reconeguda internacionalment. En el seu debut al Festival de Torroella, faran un recorregut pel món dels quartets de corda des de finals del segle XVIII fins a meitat del segle XX amb partitures de Mozart, Brahms i Ligeti.  

Biografies

QUARTET CASALS

Vera Martínez-Mehner, violí; Abel Tomàs, violí; Jonathan Brown, viola; Arnau Tomàs, violoncel

“A quartet for the new millennium  if I ever heard  one”, escrivia  el Strad  Magazine després d’escoltar el Quartet Casals per primera vegada, poc després de la seva formació el 1997. Guanyadors dels primers premis dels Concursos Internacionals de Londres i Brahms (Hamburg) i el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, el Quartet Casals s’ha establert com a un dels quartets de corda més importants de la seva generació, convidat habitual  als festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món.

El quartet ha actuat de manera assídua a Wigmore Hall de Londres, Carnegie Hall de Nova York, Musikverein de Viena, Kölner Philarmonie, Cité de la Musique de París, Schubertiade Schwarzenberg, Concertgebouw d’Amsterdam i Philarmonie Berlin, entre d’altres sales de referència al circuit internacional.

Tanmateix, el quartet ha realitzat una important producció discogràfica amb Harmonia Mundi fent enregistraments des d’autors del període clàssic fins a música del segle XX. Les crítiques internacionals destaquen, entre moltes altres qualitats, el gran registre de sonoritats del Quartet Casals.

Després de guanyar el prestigiós guardó de la Fundació Borletti-Buitoni de Londres, el quartet va començar a utilitzar arcs del període barroc-clàssic per als compositors que van des de Purcell fins a Schubert, aportant així al grup una nova dimensió acústica que remarca encara més els seus diferents llenguatges estilístics. El quartet ha rebut una profunda influència al seu treball amb compositors vius de la nostra època com György Kurtag i ha realitzat estrenes mundials dels compositors espanyols més notables de l’actualitat.

En reconeixement a la seva posició de primer quartet espanyol amb una important carrera internacional, el grup ha guanyat premis com el Premi Nacional de la Música i el Premi Ciutat de Barcelona. El quartet ha estat convidat per la Casa Reial per a acompanyar els Reis d’Espanya en visites diplomàtiques a l’estranger i per a tocar amb els Stradivari de la col·lecció del Palau Reial a Madrid.

Els concerts del Quartet Casals han sigut retransmesos per televisió i ràdio de forma regular, tant a Europa com als Estats Units. El grup té una temporada pròpia de pròpia de concerts a L’Auditori de Barcelona, a més de donar classes a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

El Quartet Casals debuta al Festival de Torroella

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham