Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Leonskaja
Comparteix
< Tornar

Elisabeth Leonskaja, piano

Finalitzat
2013

De 18 a 35 €

Programa

Mozart: Sonata per a piano núm. 12 en fa major, KV 332 / Beethoven: Sonata per a piano núm. 17  en re menor, Op. 31 núm. 2, ‘La tempestat’ / Txaikovski: Sonata per a piano en Sol major, Op. 37, ‘Gran Sonata’

Presentació

Elisabeth Leonskaja, la darrera gran dama de l’escola pianística russa, a qui el gran Sviatoslav Richter va considerar la seva hereva, actua per primer cop al Festival de Torroella i ho fa amb un programa de sonates que ens portarà del classicisme de Mozart al romanticisme de Beethoven per acabar amb la seva extraordinària versió de la virtuosística sonata La Gran de Txaikovski.

Biografies

Elisabeth Leonskaja, piano

Nascuda a Tiflis, Geòrgia, Elisabeth Leonskaja va començar a estimar el piano de petita de la mà dels seus pares. Tenia 11 anys quan va donar els seus primers concerts i el seu excepcional talent va cridar l’atenció de molts i va poder prosseguir els seus estudis amb Jacob Milstein al Conservatori de Moscou. Abans d’abandonar la Unió Soviètica el 1978 i fixar la seva residència a Viena, va guanyar diversos concursos de prestigi com l'Enesco, el Marguerite Long i el Queen Elisabeth. Aleshores va iniciar la seva carrera concertística, incloïa diversos recitals a duo amb el tambe pianista Sviatoslav Richter, que van influir molt en la seva trajectòria musical. No obstant això, la seva aparició al Festival de Salzburg de 1979, va constituir el començament de la seva reeixida carrera internacional.

Elizabeth Leonskaja apareix regularment en les més importants sales de concerts del món, a més dels més prestigiosos festivals, com el d’Edimburg, Viena, Ruhr i Schleswig-Holstein, i als cicles de piano a Viena, Londres, París, Brussel·les i Berlín. Des de 2002 és Artista Resident del Konzerthaus de Dortmund.

Ha treballat amb grans directors d’orquestra com Kurt Masur, Colin Davis, Cristoph Eschenbach, Kurt Sanderling, Mariss Jansons i Yuri Temirkanov, entre d’altres. Col·labora assíduament amb les grans orquestres europees com la Filharmònica de Berlín, la Gewandhaus de Leipzig, la Simfònica de Viena, la Filharmònica de Munich, la London Philharmonic i la Concertgebouw d’Amsterdam. Al seu debut nord-americà amb la Filharmònica de Los Ángeles, al Festival Hollywood Bowl, van seguir invitacions de les orquestres de Cleveland i Nova York, entre d’altres. Els crítics coincideixen a destacar l'escalfor, estil i elegància de les seves virtuoses interpretacions. Com a pianista de cambra, Elizabeth Leonskaja col·labora estretament amb l’Alban Berg Quartet, el Quartet Borodin, el Quartet Guarneri, Heinrich Schiff i l’Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Viena. 

Ha realitzat nombrosos enregistraments per Teldec i ha rebut prestigiosos premis entre els quals destaquen el Caecilia pel seu enregistrament de les sonates de Brahms i el Diapason d’Or pel de les obres de Liszt. Altres gravacions importants han estat els Concerts 1 i 2 per a piano de Chopin amb la Filharmònica Checa i Vladimir Ashkenazy, els Concerts 2 i 3 de Txaikovski amb la Filharmònica de Nova York New York i Kurt Masur, i els Concerts 1 i 2 de Xostakóvitx amb la Saint Paul Chamber Orchestra sota la direcció d’Hugh Wolff.

Debuta al Festival de Torroella.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham