Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
29/06/2023

Fringe Torroella de Montgrí-L’Estartit, 10 anys sent referent del millor talent musical emergent

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-L'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, arriba a la seva desena edició consolidat com el festival de referència del millor talent musical emergent a Catalunya gràcies al suport continuat des de la primera edició de la Fundació Banc Sabadell. Del 15 al 19 de juliol, mig centenar joves talents de la música oferiran un total de 14 concerts de música clàssica, antiga, contemporània, jazz i músiques d’autor i d'arrel en espais emblemàtics de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

El Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit continua sent la plataforma de referència a Catalunya a l'estiu que dona a conèixer els joves talents musicals. Aquest 2023 serà amb la col·laboració de circuits i plataformes musicals consolidades com la Xarxa de Músiques de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, els guanyadors dels concursos de Joventuts Musicals d’Espanya i el programa europeu EEEmerging+.

Els 14 concerts del Fringe Festival Torroella de Montgrí-L'Estartit seran d'entrada gratuïta.

Com l'any passat, el Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit conviurà amb les residències musicals EEEmerging+, un projecte de cooperació europea a gran escala que promou l’aparició de nous talents de la música antiga i del qual forma part el Festival de Torroella de Montgrí des de 2018. Aquest estiu hi haurà un grup fent una residència musical a Torroella, del 10 al 17 de juliol: I Zefirelli, que el 15 de juliol oferirà un concert el programa del qual prepararà durant la seva residència.

Com ja és habitual, Torroella acollirà els concerts de música antiga, clàssica i contemporània, que se celebraran en espais emblemàtics de la població, com les fundacions Vila Casas i Mascort, la plaça de la Vila i el Cine Petit.

Per la seva part, a L’Estartit, l'espai de la punta del Molinet a l'Estartit, al cap de la Barra, amb vistes espectaculars de les illes Medes, acollirà els concerts de jazz i les músiques d’autor i d'arrel, que se celebraran el 19 de juliol, vigília de la inauguració del 8è Jazz Festival l'Estartit. L'espai de la punta del Molinet inclourà una zona d’oci i restauració amb barra de bar i food trucks.

El 10è Fringe Torroella de Montgrí-l'Estartit té suport de la Fundació Banc Sabadell i la Diputació de Girona, així com la col·laboració del Departament de Cultura de la  Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, l'INAEM, Jorquera Pianos, el projecte EEEmerging+, la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Joventuts Musicals d'Espanya, la SGAE, l'AIE Sociedad de Artistas Intérpretes o Ejecutantes de España, Grisart. Escola Internacional de Fotografia, la Fundació Vila Casas i la Fundació Mascort.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham