Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
13/07/2022

145 joves músics omplen Torroella de Montgrí i l'Estartit del millor tallent musical emergent 

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-L'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, inaugura la seva novena edició aquest dijous 14 de juliol reunint fins al dimecres 20 un total de 145 joves músics de tota Europa convertint Torroella i l'Estartit en el centre del millor talent musical emergent. El Fringe Festival Torroella de Montgrí-L'Estartit compta amb el suport  continuat  des de la primera edició de la Fundació Banc Sabadell i aquest 2022, coincidint amb l'Any Europeu de la Joventut, designat per la Comissió Europea, també de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.  
 
El Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit continua sent la plataforma referent a Catalunya a l'estiu que dona a conèixer els millors joves talents musicals. En aquesta novena edició, els 145 joves músics oferiran un total de 24 concerts de música clàssica, antiga, contemporània, jazz i músiques d'arrel en espais emblemàtics de Torroella de Montgrí i l'Estartit. La jornada inaugural  comptarà amb la presència a Torroella d'un centenar de directius d'entitats de Joventuts Musicals de tot el món que aquests dies celebren a Banyoles el Congrés Internacional de Joventuts Musicals . 
 
Aquest 2022, el Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit compta amb la complicitat de circuits i plataformes musicals consolidades com la Xarxa de Músiques de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya; els guanyadors dels concursos de Joventuts Musicals d’Espanya, el premi del segell Emergent de l’Associació de Festivals de Música Clàssica d’Espanya, Festclásica, la Jove Orquestra i Cor Nacional de Catalunya i l'Académie d'Ambronay-EEEmerging+
 
Tots els concerts seran d'entrada gratuïta excepte els de la Jove Orquestra i Cor Nacional de Catalunya i l'Académie d'Ambronay EEEmerging+, que se celebraran a l'Espai Ter, i que seran gratuïts pels socis de Joventuts Musicals i tindran un cost de 5 € per aquells que no ho siguin. 
 
Després dels dos anys passats amb restriccions, aquest any el Fringe Torroella de Montgrí-L'Estartit recupera l'espai de la punta del Molinet a l'Estartit, al cap de la Barra, amb vistes espectaculars de les illes Medes, pels concerts de jazz i les músiques d'arrel, que se celebraran el 20 de juliol, jornada prèvia a la inauguració del 7è Jazz Festival l'Estartit. L'espai de la punta del Molinet inclourà una zona d’oci i restauració de food trucks. A Torroella, que acollirà la música antiga, clàssica i contemporània, els concerts se celebraran en espais emblemàtics de la població, com l'església de Sant Genís, les fundacions Vila Casas i Mascort, la plaça de la Vila, l'auditori del Museu de la Mediterrània, el Cine Petit, el Convent dels Agustins i l'Espai Ter .  
 
A més del suport de la Fundació Banc Sabadell i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, el 9è Fringe Torroella de Montgrí-l'Estartit compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torroella de Montgri?, l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, l'INAEM, Jorquera Pianos, el projecte EEEmerging+, la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Joventuts Musicals d'Espanya, Festclásica, l'AIE Sociedad de Artistas Inte?rpretes o Ejecutantes de Espan?a, Grisart. Escola Internacional de Fotografia, la Universitat Pompeu Fabra, la Fundacio? Vila Casas, la Fundació Mascort, el Museu de la Mediterrània, l'Espai Ter i la parròquia de Sant Genís.  
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham