Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
16/08/2021

Cita amb dos grans del piano, Joaquín Achúcarro i Maria João Pires, i la històrica orquestra I Musici, a la recta final del Festival de Torroella

El 40è Festival de Torroella de Montgrí encara la recta final dels concerts d'estiu de 2021 amb el protagonisme de dos grans pianistes, l'històric Joaquín Achúcarro, en la que serà la seva 28a edició consecutiva al Festival, i la llegendària Maria João Pires, que debuta a Torroella. També destaca d'aquesta última setmana de programació, el debut al Festival de la mítica orquestra romana I Musici, que oferirà la seva llegendària versió de Les quatre estacions de Vivaldi; i el concert de clausura, en el qual s'oferirà una versió per a trio de jazz i orquestra de Rhapsody in blue de Gershwin, que tindrà com a protagonistes el pianista Marco Mezquida, el contrabaixista Marko Lohikari i el bateria David Xirgu acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Xavier Puig. Aquest concert de clausura i el recital protagonitzat pel pianista Joaquín Achúcarro s'oferiran en directe en streaming a través del canal de YouTube del Festival de Torroella, així com pels comptes de Faceboook i Instagram. Els streamings estaran disponibles pel seu visionat durant 24 hores.

L'última setmana de la programació d'estiu del Festival de Torroella començarà el dimecres 18 d'agost amb el debut del jove Trio Da Vinci, guanyador de l'última edició del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, la qual cosa li ha permès fer el salt del Fringe Festival Torroella-L'Estartit, on va debutar en l'edició de 2020, al Festival de Torroella. El Trio Da Vinci, fundat el 2018 per la violinista Maria Florea, la violoncel·lista Marion Platero i el pianista Àlex Ramírez, es presenta amb un programa integrat per obres de Beethoven, Gaspar Cassadó i Ravel.

L'històric pianista bilbaí Joaquín Achúcarro torna al Festival de Torroella en la que serà la seva 28a edició consecutiva el dijous 19 d'agost amb un recital que serà emès en directe en streaming per les xarxes socials del Festival de Torroella –YouTube, Facebook i Instagram–. Achúcarro, soci d'honor de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí (entitat que organitza el Festival de Torroella) des de 2013, ha preparat un programa exigent amb peces de Brahms, Liszt, Rakhmàninov, Ravel i Scriabin.

La mítica orquestra romana I Musici debuta el divendres 20 d'agost al Festival de Torroella. I Musici celebra aquest 2021 el 70è aniversari de la seva creació i en el concert que oferirà a Torroella interpretarà l’obra que per sempre més ha quedat indissolublement lligada a la seva història, Les quatre estacions de Vivaldi, una de les partitures més cèlebres que ells han ajudat a popularitzar al llarg de les seves set dècades d’història. El programa inclou dos concerts de Bach per a clavicèmbal que s'interpretaran amb piano amb el rus Sergei Yerokhin com a solista.

Un altre important debut al Festival de Torroella tindrà lloc el dissabte 21 d'agost amb la llegendària pianista portuguesa Maria João Pires, que oferirà dues audicions del seu concert, a les 19.30 i a les 22. Pires, una intèrpret de gran prestigi que ha arribat a la saviesa i que emociona amb la seva extraordinària musicalitat, es presenta en recital amb un programa centrat en dos romàntics, Schubert i Chopin, dos compositors dels quals és intèrpret de referència amb el seu extraordinari domini tècnic, coneixement de l’estil, maduresa i sensibilitat.

La programació d'estiu de 2021 del 40è Festival de Torroella es clourà diumenge 22 d'agost amb l’exemple més reeixit de síntesi entre la música clàssica, jazz i música popular: Rhapsody in Blue de George Gershwin, una de les obres més populars del segle XX. És una partitura irresistible que ha esdevingut una fita en la història de la música americana i que s’oferirà en una versió per a orquestra simfònica i trio de jazz encapçalat pel carismàtic pianista de jazz i músiques improvisades Marco Mezquida, un dels músics més versàtils de l’actualitat, acompanyat pel contrabaixista Marko Lohikari i el bateria David Xirgu amb l'Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció de Xavier Puig. El concert inclou també la Simfonia núm. 4 de Txaikovski. Aquest concert té el suport de la Fundació Banc Sabadell i s'emetrà en directe en streaming a través del canal de YouTube del Festival de Torroella, així com pel compte de Faceboook i Instagram i es podrà visionar durant 24 hores.

Un cop finalitzada la programació d'estiu de 2021 el 22 d'agost, el Festival de Torroella continua celebrant fins a finals d'aquest any el seu 40è aniversari amb l'exposició De l'Església a l'Auditori, la tercera part de la qual es va inaugurar el passat 30 de juliol al Museu de la Mediterrània. L'exposició completa es pot visitar repartida pel Museu Palau Solterra, seu de la Fundació Vila Casas; la casa Galibern, seu de la Fundació Mascort; el Museu de la Mediterrània; i a carrers i places de Torroella de Montgrí que al llarg dels últims 40 anys han acollit concerts del Festival. 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham