Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
22/06/2021

El Jazz l'Estartit Festival torna del 22 al 25 de juliol amb vuit concerts

El Jazz l'Estartit Festival torna del 22 al 25 de juliol amb vuit concerts després de la cancel·lació de l'edició de l'any passat a causa de la pandèmia de la Covid. Tres concerts amb joves músics catalans van mantenir l'agost de 2020 la flama del jazz encès a l'Estartit. Ara, tot i la pandèmia, el Jazz l'Estartit torna per presentar la seva setena edició en un nou escenari habilitat a la platja, que permet garantir totes les mesures anti-Covid.

La programació ofereix 4 nits de jazz amb sessions dobles amb un total de 8 grups, bona part d'ells formats per artistes nacionals. La jornada inaugural del 22 de juliol l'encapçala El Trio per excel·lència del jazz a Espanya, el baixista Carles Benavent, el bateria Tino di Geraldo i el saxofonista i flautista Jorge Pardo, que presentaran el seu últim treball conjunt, Flamenco Leaks. Una hora abans, el jove trompetista Joan Mar Sauqué, sorgit de l'Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí, pujarà a l'escenari amb el seu trio per presentar el seu últim disc, el tercer, Gone with the wind, que repassa una dotzena de temes relacionats amb un grup de músics de la costa est dels Estats Units, alguns sorgits de les files de l'orquestra de Lionel Hampton de 1953, entre els que figuren Tadd Dameron, Gigi Gryce, Art Farmer, Clifford Brown i Benny Golson.

La segona jornada del Jazz l'Estartit, el 23 de juliol, ret homenatge a Amy Winehouse just el dia que fa deu anys va morir a Londres quan tenia 27 anys. La talentosa cantant Monique Makon acompanya per l'Original Jazz Orquestra, la formació més representativa del Taller de Músics que dirigeix el trompetista David Pastor, presentarà Back to Amy, un tribut amb Big Band a la cantant britànica amb 12 dels seus temes. Una hora abans, pujarà a l'escenari Lucía Fumero amb el seu trio per presentar el seu últim treball, Universo normal. Una proposta que ens arriba del catàleg 2021-22 de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya.

La tercera jornada del Jazz l'Estartit, el 24 de juliol, tindrà com a protagonistes l'explosiu duo format pel baixista i cantant camerunès Richard Bona i el pianista cubà Alfredo Rodríguez que segueixen la seva exploració de la música afrocubana. Una hora abans, l'escenari a la platja de l'Estartit l'ocuparà el trio de Gonzalo del Val acompanyat pel trompetista Benet Palet presentant el seu últim treball discogràfic conjunt, Cancionero, Premi Enderrock al millor disc de jazz de 2020.

En la quarta jornada, que tancarà la 7a edició del Jazz l'Estartit Festival el 25 de juliol, els ritmes cubans tornaran a ser els protagonistes amb el pianista Gonzalo Rubalcaba i la cantant Aymée Nuviola, que acompanyats per la seva banda presentaran el seu últim disc, Viento y tiempo, una selecció de temes imprescindibles del repertori cubà renovats de forma brillant pels arranjaments de Rubalcaba. Una hora abans, el Lluc Casares Septet es presentarà amb temes propis i arranjaments de temes poc coneguts en una proposta del catàleg 2021-22 de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya.

Les entrades es podran adquirir a través del web del Festival, www.jazzestartit.cat, a partir de divendres 25 de juny

2021ndp-7ejazzfestivalestartitcat.pdf
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham