Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
07/08/2020

El Festival de Torroella, a l'Espai Ter i 'Online'

Després del concert inaugural celebrat el passat diumenge a l'esplanada exterior de l'auditori Espai Ter d'homenatge a les víctimes de la COVID-19 i els sanitaris protagonitzat per l'Orquestra Simfònica del Vallès, el 40è Festival de Torroella de Montgrí torna a l'Espai Ter i obre a tothom la resta de la seva programació d'estiu, que es podrà seguir en directe online i gratuït per la pàgina www.festivaldetorroella.cat i les xarxes socials del Festival de Torroella: Facebook, Instagram i Twitter

Els streamings començaran aquest dissabte amb l'emissió en directe, a partir de les 22h., del concert que protagonitzarà Jordi Savall al capdavant del seu grup Hespèrion XXI titulat Orient – Occident. Diàleg de les Ànimes, un diàleg entre les músiques instrumentals de l’antiga Hispània cristiana, jueva i musulmana, de la Itàlia medieval i de les músiques del Marroc, Israel, Afganistan, Pèrsia, Armènia i de l’antic Imperi Otomà. 

El dissabte 15 d'agost s'oferirà el streaming del concert monogràfic de Vivaldi sota el títol Il teatro alla moda, que protagonitzarà la violinista francesa Amandine Beyer al capdavant del seu grup Gli Incogniti. El dimarts 18, es podrà seguir online el concert de cambra monogràfic de Beethoven que protagonitzarà el nou septet Locum Congregatio, liderat pel violinista Josep Colomé, que es presenta al Festival de Torroella i que interpretarà un arranjament per a violí, viola, violoncel, contrabaix, clarinet, fagot i trompa de la Simfonia núm. 1 i el cèlebre Septimí en Mi bemoll major.

Les emissions en streaming acabaran el 20 d'agost amb l'últim dels concerts de la programació d'aquest estiu del 40è Festival de Torroella, el recital que protagonitzarà el pianista Josep Colom amb un programa en el qual interpretarà dos dels cims del repertori pianístic, les sonates en Si menor de Chopin i Liszt, que integren el seu nou disc.

NITS DE JAZZ A L'ESTARTIT

Aquest divendres s'inaugura a l'Estartit les Nits de Jazz, un cicle de tres concerts entre el 7 i el 21 d'agost amb joves promeses del jazz de Catalunya que supleix el Jazz Festival l'Estartit, que aquest any no se celebra. Els concerts se celebraran cada divendres a la plaça de la Llevantina, al costat del port esportiu de l'Estartit, un espai que ja va acollir les quatre primeres edicions del Jazz Festival l'Estartit.

La banda Drop Collective, que fusiona jazz amb música jamaicana, obre aquest divendres 7 d'agost les Nits de Jazz amb la seva vibrant i festival proposta musical. Seguirà el 14 d'agost el Joan Mar Sauqué Quintet, qui presentarà Quintessence, una proposta en la qual aborda una selecció de temes de la dècada de 1950 d'autors tan representatius del jazz com Benny Golson, Miles Davis, Kenny Dorham, Gigi Gryce i Dizzy Gillespie, entre d'altres.

Les Nits de Jazz a l'Estartit clouran el 21 d'agost amb el concert que protagonitzarà la cantant i contrabaixista Gemma Abrié amb el seu quartet.

Tots els concerts de les Nits de Jazz començaran a les 22h, tindran una capacitat d'un terç de l'aforament i seran gratuïts, però prèviament s'hauran de reservar les entrades.

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham