Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
13/06/2018

El 5è Fringe Festival de Torroella de Montgrí–L’Estartit es consolida com l'espai pel nou talent musical

El Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, arriba la seva 5a edició consolidat com a l'espai pel nou talent musical a l'estiu a Catalunya. El Festival, que se celebrarà entre el 26 i 29 de juliol a Torroella de Montgrí i L’Estartit, acollirà una seixantena de joves intèrprets d'alguns dels millors conservatoris i escoles superiors de música d’Europa que oferiran un total de 18 concerts gratuïts d'estils musicals que van de la música clàssica al pop-rock, passant per la música contemporània, el jazz, el blues, el folk i la música fusió.

En aquesta 5a edició, els concerts es concentraran en dos espais: el Museu Palau Solterra-Fundació Vila Casas, a Torroella de Montgrí, i el nou espai per concerts del Molinet, a L'Estartit. La concentració en un únic espai a Torroella ve donada pel fet que aquest any tots els grups i intèrprets de música clàssica (sis) inclouen pianista, excepte un cas. "El Fringe és un festival que varia en funció dels grups i intèrprets que cada any ens proposen els conservatoris, escoles superiors de música i institucions que col·laboren amb nosaltres. Sempre busquen el millor espai possible pel tipus de concert i en el cas del piano, el millor espai actualment per aquests concerts és el Museu Palau Solterra-Fundació Vila Casas. Aprofitarem aquesta circumstància per millorar les condicions de comoditat de l'espai respecte a edicions anteriors per afavorit així l'experiència musical que volem oferir al públic", explica Eduard Balaguer, coordinador del Fringe.

Mentre Torroella de Montgrí acollirà els concerts de música clàssica i contemporània, el nou espai de concerts del Molinet, a L'Estartit, al cap de la Barra, serà l'escenari privilegiat pels concerts de jazz, pop-rock i folk. El divendres 27 de juliol es reserva pels concerts de jazz, quatre grups en aquesta edició, i el diumenge 29, com a clausura del Fringe, s'hi celebraran els concerts dels grups de música folk i pop-rock. "El fet que aquest any hi hagi força grups de jazz, ens ha permès concentrar-los tots en una única jornada i atraure així els afeccionats a aquest gènere musical que just una setmana abans hauran tingut el seu punt de trobada en el Jazz Festival L'Estartit", assenyala Balaguer. El Molinet inclourà un espai d’oci i restauració de Food trucks.

Com en edicions anteriors, Joventuts Musicals de Catalunya seleccionarà una de les propostes musicals presentades en el Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit per a ser inclosa en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya de la temporada 2019-2020.

Els artistes que participen en el 5è Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit han estat seleccionats pels conservatoris, escoles superiors de música i institucions que col·laboren amb el Festival: l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Taller de Músics, el Conservatori Superior del Liceu, l'Escuela Superior de Música Reina Sofía,   el projecte social Cabal Musical, l'Instituto Nacional de la Juventud-INJUVE, el Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París (França), la Guildhall School of Music and Drama de Londres (Gran Bretanya) i l'Hochschule für Musik Freiburg (Alemanya).

El Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit compta amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell i la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, l'AIE Sociedad de Artistas Intérpretes o Ejecutantes de España, Jorquera Pianos, Escola Gris-Art de Fotografia, Fundació Vila Casas, Illenc-Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears, Estrella Damm i Vichy Catalán.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR