Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
07/05/2015

La veu, el piano i la música antiga, protagonistes del 35è Festival de Torroella de Montgrí

La 35a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que tindrà lloc del 2 al 20 d’agost, aposta enguany per la veu, el piano i la música antiga. El ja tradicional festival de música gironí proposa a l’estiu una programació diversa, integrada per 13 concerts -dels quals un adreçat al públic familiar- amb grans artistes de la música clàssica actual, tant catalans i estatals com d’arreu d’Europa.

En l’edició d’enguany, l’òpera i la cançó culta estaran presents en la meitat dels concerts programats amb cantants de reputació internacional. Torroella de Montgrí rebrà aquest estiu les sopranos Anna Prohska, María Bayo, Julia Doyle i Laia Frigolé, els tenors Josep Bros, Jan Van Elsacker i Víctor Sordo, les mezzosopranos Anna Alàs, Luciana Mancini i Saskia Salembier, i el baix Pablo Acosta.

D’altra banda, el piano serà l’altre plat fort de la programació d’aquets 35è festival, ja que també tindrà presència en 7 dels seus 13 concerts. Khatia Buniatishvili, Joaquín Achúcarro (en el seu ja 22è any consecutiu que participa al festival), Jan Lisiecke, Enrique Bagaría, Marco Evangelisti i Ruben Fernández formen l’elenc de grans pianistes escollits per participar en l’edició 2015.

L’espectacle de circ i música Le carrousel des moutons de la Companyia D’Irque & Fien conforma l’oferta familiar d’enguany i completa el programa de concerts del festival. Piano, malabars i acrobàcies es fusionaran en un espectacle musical i visual per a fer somniar els més petits.

Enguany, de nou, els concerts de la programació tindran lloc tots a l’Auditori Espai Ter, únic auditori de la Costa Brava que els darrers dos anys s’ha incorporat als espais habituals del festival.

El festival compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Ministerio de Cultura, així com una desena d’institucions, entitats i mecenes privats.

Concert inaugural: més veu i piano

Amb l’objectiu de reafirmar els eixos vertebradors d’enguany, el concert inaugural de la nova edició arrencarà amb veu i piano. Així, el tenor Josep Bros acompanyat al piano per Marco Evangelisti serà l’ encarregat d’obrir la programació a l’Auditori Espai Ter, El programa per al primer concert del festival serà una selecció de les més inspiradores àries i romances d’òpera i sarsuela.

Anna Prohaska i Jan Lisiecki, plats forts del festival

Els concerts de la gran soprano austríaca Anna Prohaska, considerada com “la núvia de l’òpera”, i del pianista canadenc Jan Lisiecki lideren la programació de la 35a edició. Els dos joves artistes, de 32 i 20 anys respectivament, debuten al Festival de Torroella de Montgrí aquest estiu, havent fet prova ja mundialment del seu talent entre els artistes de les seva generació.

Prohaska gaudeix d’unes característiques líriques excepcionals (la versatilitat de la seva veu li permet abastar un repertori musical de 400 anys) i d’una personalitat trencadora que l’han fet una cantant de culte avui en dia. Lisiecky, jove prodigi especialista en Chopin, acumula premis internacionals, entre els quals el Gramophone Young Artist of the Year (2013).

La soprano anirà acompanyada pel grup de música antiga ensemble Arcangelo; mentre que Lisiecky ho farà per l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El 2n Fringe Festival de Torroella de Montgrí

L La programació oficial de luxe de la 35a edició es complementa amb la programació prèvia del 2n Fringe del Festival de Torroella, que se celebrarà del 28 de juliol a l’1 d’agost a Torroella de Montgrí i de l’Estartit. Amb una quinzena de concerts gratuïts, el festival s’encarregarà de donar a conèixer els grans valors de les millors universitats, conservatoris i escoles superiors de música europees del panorama actual. Engunay participen: l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), El Conservatori Superior de Música del Liceu, el Taller de Músics, L’Escuela Superior Reina Sofía de Madrid, La filial valenciana del Berklee College of Music de Boston, El Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París, La Guildhall School of Music and Drama de Londres, La Musik Akademie de Basilea i una selecció de conservatoris de música d’Alemanya.

El 2n Fringe, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, arriba enguany a la seva segona edició amb l’objectiu de consolidar-se com a trobada fixa dins del Festival de Torroella de Montgrí. Espai per a aquelles formacions, músics i obres experimentals que comencen a aparèixer en els escenaris professionals, el festival  vol esdevenir la plataforma de promoció de joves talents.

De fet, el Fringe del Festival de Torroella de Montgrí encarna l’aposta refermada per l’educació que es ve fent des de l’entitat organitzadora des dels seus inicis. Present ja des de les escoles de primària i secundària fins a les escoles superiors, Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí treballa ara per donar oportunitats als joves músics que volen iniciar una carrera professional, un cop acabat el seu recorregut educatiu.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham