Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
29/07/2014

Paul Lewis interpreta quatre sonates de Beethoven al Festival de Torroella de Montgrí

El pianisme sempre ha estat un dels repertoris més cuidats pel Festival de Torroella i aquest  any no és una excepció. Entre les estrelles internacionals convidades en aquesta 34ena edició destaca el pianista britànic Paul Lewis, que el divendres 1 d’agost oferirà a l'Auditori Espai Ter un recital de piano dedicat íntegrament a Beethoven.

Considerat internacionalment com un dels pianistes més importants de la seva generació, Paul Lewis debuta al Festival de Torroella de Montgrí amb la interpretació de quatre sonates de Beethoven després d'haver enregistrat la integral de les 32 sonates per a piano del compositor alemany per a la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi.

La vida i l’obra de Beethoven estan estretament vinculades al piano, instrument amb el qual el compositor es va obrir camí com a intèrpret i improvisador. Les seves 32 sonates per a piano són un capítol essencial de la història de la interpretació i la seva integral s’ha enregistrat tants cops que no té rival.

Nascut a Liverpool (Gran Bretanya), Paul Lewis és un dels pianistes més destacats del panorama internacional amb una agenda plena de compromisos en les sales de concerts i festivals més importants del món. Junt amb la seva dona, la violoncel·lista noruega Bjørg Lewis, és director artístic de Midsummer Music, un festival de música de cambra que se celebra cada any a Buckinghamshire, Gran Bretanya.

Paul Lewis ha actuat amb lees principals orquestres internacionals i als millors auditoris del món, a més d'haver estat guardonat amb nombrosos premis com tres premis incloent-hi el Disc de l’Any de 2008. El 2009 va ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Southampton (Gran Bretanya). Els seus enregistraments dels cicles complets de les obres fonamentals de Beethoven i Schubert li han valgut el reconeixement unànime de la crítica internacional.

Paul Lewis és convidat sovint a molts dels festivals més prestigiosos del món, com els de Lucerna, Mostly Mozart a Nueva York, Tanglewood, Schubertiade, Salzburg, Edimburg, La Roque d’Anthéron, Rheingau, Klavier Festival Ruhr i els Proms de Londres, on l’any 2010 va ser el primer pianista a realitzar el cicle complet dels concerts de piano de Beethoven en una temporada.

La seva premiada discografia, editada per Harmonia Mundi, inclou les sonates completes i els concerts per a piano de Beethoven, les Variacions Diabelli, la Sonata de Liszt en si menor a més d’altres obres del compositor, totes les grans obres per a piano escrites per Schubert en els seus sis últims anys de vida i els tres cicles de cançons de Schubert amb el tenor Mark Padmore. També ha enregistrat els quartets per a piano de Mozart, el Quintet La truita de Schubert, i un disc de Schubert a duo amb el pianista Steven Osborne (Hyperion Records). Entre els seus futurs plans de gravació per Harmonia Mundi destaquen el Concerto núm. 1 per a piano de Brahms amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Suècia i Daniel Harding, i composicions per a solo de Schumann i Mussorgski.

Paul Lewis és el primer dels sis grans pianistes que aquest estiu actuaran al Festival de Torroella de Montgrí. Luis Fernando Pérez interpretarà la Suite Iberia d’Albèniz el dia 10 d’agost; Katia i Marielle Labèque faran un programa americà que inclou obres de Gerhswin, Glass i Berstein,

en quartet amb Gonzalo Grau a la percussió i Raphael Seguinier a la batería (12 d’agost); Alexei

Volodin, s'endinsarà en obres de Schubert, Chopin i Schuman (14 d’agost); Ingolf Wunder, aprofundirà en el romanticisme virtuosístic de Chopin i Liszt (17 d’agost); i el sempre fidel Joaquín Achúcarro oferirà un programa que abraça tres segles de música, des de Bach a Halffter, passant per Brahms, Chopin, Falla, Chopin i Mompou (19 d’agost).

Paul Lewis, piano

Programa - Ludwig van Beethoven: Sonata núm. 30 en mi major Op.109 / Sonata núm. 14 en do sostingut menor «Clar de lluna» Op.27/2 / Sonata núm. 13 en mi bemoll major Op. 27/1 «Quasi una fantasia» / Sonata núm. 32 en do menor Op. 111

Divendres 1 d’agost / 22 h / Auditori Espai Ter


Per a més informació i entrevistes, contacteu amb Marta Porter: marta.porter@aportada.com Tel. 672 469 231

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham