Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
29/07/2014

Paul Lewis interpreta quatre sonates de Beethoven al Festival de Torroella de Montgrí

El pianisme sempre ha estat un dels repertoris més cuidats pel Festival de Torroella i aquest  any no és una excepció. Entre les estrelles internacionals convidades en aquesta 34ena edició destaca el pianista britànic Paul Lewis, que el divendres 1 d’agost oferirà a l'Auditori Espai Ter un recital de piano dedicat íntegrament a Beethoven.

Considerat internacionalment com un dels pianistes més importants de la seva generació, Paul Lewis debuta al Festival de Torroella de Montgrí amb la interpretació de quatre sonates de Beethoven després d'haver enregistrat la integral de les 32 sonates per a piano del compositor alemany per a la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi.

La vida i l’obra de Beethoven estan estretament vinculades al piano, instrument amb el qual el compositor es va obrir camí com a intèrpret i improvisador. Les seves 32 sonates per a piano són un capítol essencial de la història de la interpretació i la seva integral s’ha enregistrat tants cops que no té rival.

Nascut a Liverpool (Gran Bretanya), Paul Lewis és un dels pianistes més destacats del panorama internacional amb una agenda plena de compromisos en les sales de concerts i festivals més importants del món. Junt amb la seva dona, la violoncel·lista noruega Bjørg Lewis, és director artístic de Midsummer Music, un festival de música de cambra que se celebra cada any a Buckinghamshire, Gran Bretanya.

Paul Lewis ha actuat amb lees principals orquestres internacionals i als millors auditoris del món, a més d'haver estat guardonat amb nombrosos premis com tres premis incloent-hi el Disc de l’Any de 2008. El 2009 va ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Southampton (Gran Bretanya). Els seus enregistraments dels cicles complets de les obres fonamentals de Beethoven i Schubert li han valgut el reconeixement unànime de la crítica internacional.

Paul Lewis és convidat sovint a molts dels festivals més prestigiosos del món, com els de Lucerna, Mostly Mozart a Nueva York, Tanglewood, Schubertiade, Salzburg, Edimburg, La Roque d’Anthéron, Rheingau, Klavier Festival Ruhr i els Proms de Londres, on l’any 2010 va ser el primer pianista a realitzar el cicle complet dels concerts de piano de Beethoven en una temporada.

La seva premiada discografia, editada per Harmonia Mundi, inclou les sonates completes i els concerts per a piano de Beethoven, les Variacions Diabelli, la Sonata de Liszt en si menor a més d’altres obres del compositor, totes les grans obres per a piano escrites per Schubert en els seus sis últims anys de vida i els tres cicles de cançons de Schubert amb el tenor Mark Padmore. També ha enregistrat els quartets per a piano de Mozart, el Quintet La truita de Schubert, i un disc de Schubert a duo amb el pianista Steven Osborne (Hyperion Records). Entre els seus futurs plans de gravació per Harmonia Mundi destaquen el Concerto núm. 1 per a piano de Brahms amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Suècia i Daniel Harding, i composicions per a solo de Schumann i Mussorgski.

Paul Lewis és el primer dels sis grans pianistes que aquest estiu actuaran al Festival de Torroella de Montgrí. Luis Fernando Pérez interpretarà la Suite Iberia d’Albèniz el dia 10 d’agost; Katia i Marielle Labèque faran un programa americà que inclou obres de Gerhswin, Glass i Berstein,

en quartet amb Gonzalo Grau a la percussió i Raphael Seguinier a la batería (12 d’agost); Alexei

Volodin, s'endinsarà en obres de Schubert, Chopin i Schuman (14 d’agost); Ingolf Wunder, aprofundirà en el romanticisme virtuosístic de Chopin i Liszt (17 d’agost); i el sempre fidel Joaquín Achúcarro oferirà un programa que abraça tres segles de música, des de Bach a Halffter, passant per Brahms, Chopin, Falla, Chopin i Mompou (19 d’agost).

Paul Lewis, piano

Programa - Ludwig van Beethoven: Sonata núm. 30 en mi major Op.109 / Sonata núm. 14 en do sostingut menor «Clar de lluna» Op.27/2 / Sonata núm. 13 en mi bemoll major Op. 27/1 «Quasi una fantasia» / Sonata núm. 32 en do menor Op. 111

Divendres 1 d’agost / 22 h / Auditori Espai Ter


Per a més informació i entrevistes, contacteu amb Marta Porter: marta.porter@aportada.com Tel. 672 469 231

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR