Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
23/08/2013

Balanç de la 33ª edició del Festival de Torroella

Amb una ocupació del 94,8% i la presència de 10.337 espectadors, la 33ª edició del Festival de Torroella ha assolit un dels percentatges més alts de públic de la seva història. Aquest increment, de més de 3.000 espectadors més que en l’edició de 2012, és conseqüència de la programació atractiva que el públic ha sabut valorar i a la posada en marxa de l’Auditori Espai Ter, sala de concerts amb una acústica excel·lent, major confort, visibilitat òptima des de totes les localitats i un aforament superior al de l’església de Sant Genís, que ha estat fins a l’any passat la seu on el Festival ha celebrat els seus concerts. Dels 22 concerts programats en l’edició de 2013, 8 han exhaurit les localitats.

A favor de l’augment d’ocupació també han jugat altres factors com la contenció del preu de les entrades –el Festival de Torroella ha assumit la pujada de 13 punts del preu de l’IVA en les localitats–, l’obertura a nous públics amb les noves programacions familiar i l’OFF L’Estartit.

EL FESTIVAL

La presència de grans solistes internacionals, d’orquestres de cambra de prestigi, de joves figures emergents de talent enlluernador i propostes originals han resultat molt atractives pel públic. Destaquen noms com els d’Elisabeth Leonskaja,  Jordi Savall, Joaquín Achúcarro, Uri Caine, el Cor de la Catedral de Berlín i la Freiburger Barockorchester.

 Per altra banda, el Festival ha continuat apostant pels músics catalans, amb l’Acadèmia 1750, l’orquestra del Festival, com a projecte estrella. Aquest 2013 l’Acadèmia 1750 ha estat el Principal Artista Convidat i ha inaugurat l’Auditori Espai Ter amb un concert d’àries i duos d’òpera de Händel i Vivaldi amb Núria Rial i Xavier Sabata com a solistes. En el seu segon concert, l’Acadèmia 1750 ens va descobrir la música simfònica del compositor barceloní Ferran Sor. Els Quartet Qvixote i Quartet Gerhard es van unir a proposta del Festival de Torroella per interpretar plegats l’Octet de Mendelssohn amb gran èxit. L’original proposta de projectar la pel·lícula de Charles Chaplin El noi amb la improvisació de música en directe, com en els anys del cinema mut, a càrrec de Chano Domínguez i Marino Albero va resultar un èxit absolut. 

Concerts que han exhaurit les entrades:

  • Concert inaugural amb l’Acadèmia 1750 i la soprano Núria Rial i el contratenor Xavier Sabata
  • Cor de la Catedral del Berlín
  • Espectacle musical PaGAGnini de la programació familiar
  • Ute Lemper amb l’espectacle Últim tango a Berlín
  • Freiburger Barockorchester
  • La projecció de la pel·lícula El noi de Charles Chaplin amb música en directe interpretada pel pianista Chano Domínguez i la vibrafonista Marina Albero
  • Jordi Savall i Hespèrion XXI
  • Joaquín Achúcarro

AMPLIACIÓ D’AFORAMENT

La directora general del Festival de Torroella, Montse Faura, valora molt positivament l’alta resposta del públic i considera que un factor “clau” ha estat el nou Auditori Espai Ter. L’alta demanda d’entrades ha fet que l’aforament inicial de 500 localitats s’hagi hagut d’ampliar en quatre concerts amb grades suplementàries a l’amfiteatre fins a arribar a 700 places. Faura avança que en l’edició de l’any que ve, l’Acadèmia 1750, l’orquestra del Festival, tornarà a inaugurar la programació el 18 de juliol de 2014.

OFF L’ESTARTIT

Faura es felicita per la bona acollida de les nova proposta de l’OFF l’Estartit, que “ha permès obrir el ventall de músiques que ofereix el Festival, al marge de la clàssica, i els concerts han tingut una alta assistència de públic, en especial els dedicats al jazz”, explica la directora general. Faura avançat que la programació OFF Estartit de l’any que ve se centrarà en el jazz i passarà a dir-se OFF JAZZ L’ESTARTIT.

PROGRAMACIÓ FAMILIAR

Per que fa a la programació familiar, la directora general del Festival avança que per l’edició de l’any vinent es potenciarà la línea de concerts pedagògics i familiars. “Ampliarem la proposta amb una producció de creació pròpia on la participació de músics i artistes, conjuntament amb infants i joves de Torroella i les comarques gironines”. Dins d’aquesta línea se seguirà apostant pel binomi educació-cultura amb la col·laboració i implicació d’entitats educatives com ara la Universitat de Girona, la càtedra UNESCO de polítiques culturals i altres institucions d’aquests àmbits a nivell internacional.

PAQUESTS TURÍSTICS

El Festival de Torroella vol potenciar de cara l’edició de 2014 paquets turístics d’estades curtes que combinin l’assistència a concerts amb el descobriment del paisatge, la costa, els espais protegits i l’oferta cultural amb museus i galeries d’art que ofereix la població d’acord amb operadors turístics petits i mitjans.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar a Montse Faura poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella.| E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat Tel.: (+34) 972 76 06 05

Podeu trobar fotografies dels concerts del Festiva a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web www.festivaldetorroella.cat

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham