Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
20/08/2013

Joaquín Achúcaro, dues dècades de fidelitat amb el Festival de Torroella

El Festival de Torroella ha establert des dels seus inicis estretes relacions amb bona part dels artistes que hi han actuat. Noms com els de l’Orquestra de Cambra Franz Liszt, la Camerata Lysy, el violoncel·lista Radu Aldulescu, el flautista Jean-Pierre Rampal, les sopranos Victòria dels Àngels, María Bayo i Núria Rial, el tenor Jaume Aragall, el compositor Xavier Montsalvatge... s’han anat repetint al llarg dels anys a la programació del Festival. N’hi ha, però, un que ha batut tots els rècords i que gaudeix del favor incondicional del públic: el pianista basc Joaquín Achúcarro, que torna un any més al Festival de Torroella per protagonitzar un recital de piano (dijous 22 d’agost) i la vigília (dimecres 21 d’agost) una trobada amb el públic, en la qual dialogarà amb Josep Lloret, director artístic del Festival i president de Joventuts Musicals de Torroella, entitat que l’organitza.

Joaquín Achúcarro (Bilbao, 1932), ha celebrat aquesta passada tardor el seu 80è aniversari en plena forma. Segueix recorrent el món, incansable, de sala de concert en sala de concert, i cada any a l’estiu torna a Torroella de Montgrí, fidel a la seva cita amb el públic del Festival, on va debutar el 1990, després que en acabar un recital a Barcelona “un senyor amb un somriure entre dolç i benèvol, temptador i murri”, com descriu a Josep Lloret, li va proposar de participar en un festival a l’Empordà.

En la seva llarga carrera, Achúcarro ha tocat moltes vegades en una mateixa ciutat, però el rècord de visites consecutives, el té el Festival de Torroella on des de 1993 no ha fallat en cap edició. També ha estat professor dels cursos internacionals d’interpretació musical del Festival des de l’any 1993 fins a 2005. Per la seva tornada aquest any al Festival, on s’estrenarà a l’Auditori Espai Ter, ha triat un programa variat amb obres de Mozart, Schumann, Ratxmaninov, Granados, Albéniz i Ravel.

Trobada amb... Joaquín Achúcarro. Presentat per Josep Lloret. Dimecres, 21 d’agost. Auditori del Museu de la Mediterrània, 19 h. Entrada gratuïta.

Joaquín Achúcarro, piano. Dijous 22 d’agost. Auditori Espai Ter, 22h.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar Joaquín Achúcarro poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella.| E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat Tel.: (+34) 672 887 373

Podeu trobar fotografies de l’artista a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web www.festivaldetorroella.cat

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR