Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
20/08/2013

Joaquín Achúcaro, dues dècades de fidelitat amb el Festival de Torroella

El Festival de Torroella ha establert des dels seus inicis estretes relacions amb bona part dels artistes que hi han actuat. Noms com els de l’Orquestra de Cambra Franz Liszt, la Camerata Lysy, el violoncel·lista Radu Aldulescu, el flautista Jean-Pierre Rampal, les sopranos Victòria dels Àngels, María Bayo i Núria Rial, el tenor Jaume Aragall, el compositor Xavier Montsalvatge... s’han anat repetint al llarg dels anys a la programació del Festival. N’hi ha, però, un que ha batut tots els rècords i que gaudeix del favor incondicional del públic: el pianista basc Joaquín Achúcarro, que torna un any més al Festival de Torroella per protagonitzar un recital de piano (dijous 22 d’agost) i la vigília (dimecres 21 d’agost) una trobada amb el públic, en la qual dialogarà amb Josep Lloret, director artístic del Festival i president de Joventuts Musicals de Torroella, entitat que l’organitza.

Joaquín Achúcarro (Bilbao, 1932), ha celebrat aquesta passada tardor el seu 80è aniversari en plena forma. Segueix recorrent el món, incansable, de sala de concert en sala de concert, i cada any a l’estiu torna a Torroella de Montgrí, fidel a la seva cita amb el públic del Festival, on va debutar el 1990, després que en acabar un recital a Barcelona “un senyor amb un somriure entre dolç i benèvol, temptador i murri”, com descriu a Josep Lloret, li va proposar de participar en un festival a l’Empordà.

En la seva llarga carrera, Achúcarro ha tocat moltes vegades en una mateixa ciutat, però el rècord de visites consecutives, el té el Festival de Torroella on des de 1993 no ha fallat en cap edició. També ha estat professor dels cursos internacionals d’interpretació musical del Festival des de l’any 1993 fins a 2005. Per la seva tornada aquest any al Festival, on s’estrenarà a l’Auditori Espai Ter, ha triat un programa variat amb obres de Mozart, Schumann, Ratxmaninov, Granados, Albéniz i Ravel.

Trobada amb... Joaquín Achúcarro. Presentat per Josep Lloret. Dimecres, 21 d’agost. Auditori del Museu de la Mediterrània, 19 h. Entrada gratuïta.

Joaquín Achúcarro, piano. Dijous 22 d’agost. Auditori Espai Ter, 22h.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar Joaquín Achúcarro poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella.| E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat Tel.: (+34) 672 887 373

Podeu trobar fotografies de l’artista a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web www.festivaldetorroella.cat

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham