Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
16/08/2013

El cinema amb música en directe torna al Festival de Torroella

La projecció de ‘El noi’ (1921) de Charles Chaplin tanca amb èxit la programació Familiar del Festival de Torroella

La presència del cinema a la programació del Festival de Torroella ve de lluny. El 1985, en la cinquena edició del Festival, ja es va presentar un cicle de tres pel·lícules musicals. Periòdicament el cinema reapareix a la programació, la major part de les vegades cinema mut amb la interpretació en directe de música, com passarà aquest dissabte 17 d’agost amb un projecte especial producció pròpia amb el qual el Festival de Torroella clou la seva programació familiar: la projecció de El noi (1921) de Charles Chaplin amb la interpretació en directe de música a càrrec del pianista Chano Domínguez i de la vibrafonista Marina Albero. Tots dos intèrprets improvisaran, com es feia a l’època del cinema mut, sobre obres de Frederic Mompou, Enric Granados i Manuel de Falla.

El Festival de Torroella tanca amb aquesta pel·lícula-concert la programació familiar, una nova proposta pensada “per a públic més jove i familiar amb un perfil pedagògic”, explica Montse Faura, directora general del Festival, que té com objectiu “buscar noves formes per incidir en les competències creatives i comunicatives necessàries pel desenvolupament de les persones i les comunitats des d’una perspectiva de respecte als drets humans fonamentals i a la sostenibilitat de la diversitat cultural”.

Faura qualifica “d’excel·lent” la resposta del públic a aquesta oferta familiar que ha exhaurit les localitats en alguns concerts. Vist l’èxit i la demanda, la directora general del Festival avança que per l’edició de l’any vinent el Festival de Torroella seguirà apostant i potenciant la línea de concerts pedagògics i familiars. “Ampliarem la proposta amb una producció de creació pròpia on la participació de músics i artistes, conjuntament amb infants i joves de Torroella, la comarca del Baix Empordà i la província de Girona, alguns d’ells pertanyents a col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social, tinguin accés i oportunitat de treballar en un intercanvi musical i cultural dins del Festival com a recurs transformador per la integració social”.

El noi  (The kid, 1921) és un clàssic del cinema mut, una història tendra, divertida, trista, que oscil·la entre la comèdia i el drama, i que explica la relació humana i sincera que s’estableix entre el vagabund Charlot i un nen abandonat que troba i del qual es fa càrrec. Junts se les empesquen per tirar endavant. El noi és el primer llargmetratge de Charles Chaplin, un bell conte amb totes les emocions que desperta el cinema clàssic. “Una pel.lícula amb algun somriure i potser amb una llàgrima", escriu el mateix Chaplin al començament del film.

La presentació de la pel·lícula amb la interpretació en directe de música és una producció pròpia del Festival de Torroella i el Cinema Montgrí que es presenta en qualitat d’estrena.

FICHA: El noi. Direcció: Charles Chaplin. Guió: Charles Chaplin. Intèrprets: Charles Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance, Carl Miller, Tom Wilson, Chuck Reisner, Albert Austin, Henry Bergman, Lita Grey, Nellie Bly Baker. Producció: EUA. Any: 1921. Pel·lícula muda. Duració: 68 minuts.

El noi, de Charles Chaplin. Música en directe a càrrec de Chano Domínguez (piano) i Marina Albero (vibràfon), Dissabte, 17 d’agost. Cinema Montgrí, 19 h.

Si necessiteu més informació o voleu entrevistar la directora general del Festival, Montse Faura, o els intèrprets Chano Domingues i Marina Albero poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella.

E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat |Tel.: (+34) 672 887 373

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham