Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
09/08/2013

Quartets Qvixote i Gerhard, Iván Martín i Nuevo Sarao, una aposta del Festival de Torroella pels joves talents

Fomentar la difusió de la música, reconèixer els nous joves talents i estimular-ne les carreres són els dos objectius que animen els propòsits de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, entitat organitzadora del Festival de Torroella. És per això que la presència dels joves músics ha estat una constant en el Festival des dels seus inicis, tant amb les importants ofertes acadèmiques tradicionals per als joves músics com amb la presència dels seus noms en la programació dels concerts. De diumenge 11 fins divendres 16 d’agost els joves seran els protagonistes del Festival de Torroella amb els concerts dels meravellosos Quartet Qvixote Quartet Gerhard (11 d’agost), el jove pianista canari Iván Martín ( 15 d’agost) i el jove ensemble Nuevo Sarao (16 d’agost) que ens descobrirà la bellesa corprenedora de la música de Joan Araniés.

El Quartet Qvixote neix el 2006, el Quartet Gerhard es crea el 2010. El gust per fer música de cambra ha arrelat entre els joves i la llavor sembrada pel meravellós Quartet Casals ja dona fruits. Aquest dos joves quartets catalans que ja comencen a fer-se un nom en el món de la música s’uneixen per primer cop a petició del Festival de Torroella per interpretar unes de les grans obres de la música de cambra, l’Octet per a cordes en mi bemoll major, Op. 20, de Mendelssohn, una peça que va obrir un nou gènere de música de cambra amb entitat pròpia on la partitura adopta l’aparença d’una simfonia en miniatura. Per separat, ens interpretaran també el Quartet núm. 1 en la menor, op. 41 núm. 1 (Quartet Qvixote) i el Quartet núm. 3 en la major, op. 41 núm. 3 (Quartet Gerhard).

Quartet Qvixote i Quartet Gerhard. Diumenge, 11 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 h.

Iván Martín és un dels pianistes espanyols més brillants de la seva generació. Col·labora amb la majoria de les orquestres espanyoles i amb un bon nombre de formacions europees i d’Amèrica del Sud. Compromès amb la creació musical, ha protagonitzat estrenes d’obres de compositors com Antón García Abril, Cristóbal Halffter, Pilar Jurado, Daniel Roca, Alberto Martínez o Ramón Paús. Ha debutat com a director interpretant els concerts per a tecla de J. S. Bach juntament amb l’orquestra Projecte Bach en col·laboració amb Joventuts Musicals d’Espanya i els concerts de Mozart amb l’orquestra de cambra “Liceo de Barcelona” i recentment ha fundat Galdós Ensemble, un nou i versàtil grup orquestral amb la finalitat d’interpretar música del període barroc i el classicisme així com també música moderna i contemporània. Al Festival de Torroella, on debuta, ens oferirà un programa en el que dona protagonisme a Chopin, del qual interpretarà l’espectacular i virtuosa Andante- Spianato i la Gran Polonesa Brillant.

Iván Martín. Dijous, 15 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 h.

L’ensemble Nuevo Sarao és un jove quartet instrumental barroc creat el 2011 per interpretar el programa de concert Libro segundo de tonos y villancicos de Joan Araniés estrenat en la primera edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP). L’integren el guitarrista Rafael Bonavita, en funcions també de director musical, el violoncel·lista Oriol Aymat, l’arpista Manuel Vilas i la violinista Guadalupe del Moral a més de la soprano Mercedes Hernández, la contralt Marta Infante i el tenor José Pizarro. Al Festival de Torroella ens presentaran la producció del FEMAP que descobreix la bellesa corprenedora de la música del pràcticament desconegut Joan Araniés, compositor barroc i mestre de capella actiu a Catalunya durant la primera meitat del segle XVII, del que es conserva el seu Libro segundo de tonos y villancicos a una, dos, tres y quatro voces (1624), un recull de composicions musicals profanes en llengua castellana que el músic donà a impremta durant la seva estada a Roma. El musicòleg Màrius Bernadó, el guitarrista Rafael Bonavita i la filòloga Judith Farré han reconstruït la música d’Araniés per aquesta producció.

Nuevo Sarao. Divendres, 16 d’agost. Església de Sant Genís, 22 h.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar els quartets Qvixote i Gerhard,  el pianista Iván Martín o Rafael Bonavista, director musical de Nuevo Sarao poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella. | E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat | Tel.: (+34) 672 887 373

Podeu trobar fotografies dels artistes a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web www.festivaldetorroella.cat

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham