Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
04/08/2013

El millor de les orquestres de cambra alemanyes al Festival de Torroella

Tot i que actualment les orquestres estan integrades per músics provinents de tot el món, les millors formacions orquestrals alemanyes segueixen distingint-se per les seves seccions de corda, un tret que les fa singulars i que té com a característica un so vellutat, majestuós i potent. Dues de les millors formacions de cambra alemanyes, l’Orquestra de Cambra d’Stuttgart (5 d’agost) i la Freiburger Barockorchester (9 d’agost), són a partir d’aquest dilluns 5 d’agost les protagonistes de la tercera setmana del Festival de Torroella amb una selecció de serenates orquestrals i els concerts per a violí de Johann Sebastian Bach. 

L’Orquestra de Cambra d’Stuttgart és una de les formacions orquestrals de cambra professionals en actiu més antigues d’Europa. Creada el 1945 per Karl Münchinger, que fou el seu director titular durant més de quatre dècades, la seva excel·lència la situat entre el grup de les orquestres de corda més importants del món. En els darrers anys ha endegat un important procés de renovació dels seus membres incorporant saba nova entre els seus faristols, com és el cas del nou concertino, el romanès Adrian Iliescu, un jove i talentós violinista nascut el 1981 que dirigirà el concert del Festival de Torroella des de la seva posició de primer violí. En el seu concert de debut al Festival, l’Orquestra de Cambra d’Stuttgart ens oferirà un refrescant programa de serenates instrumentals que inclourà dos grans exemples d’aquest gènere amb les composicions de Txaikovski i Dvorák.

Orquestra de Cambra d’Stuttgart. Dilluns 5 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 hores.

Amb una corda vigorosa i brivant, la Freiburger Barockorchester (Orquestra Barroca de Friburg) ha aconseguit fama i èxit en un temps rècord. Fundada el 1987, les seves actuacions desperten gran expectació arreu on toquen. El conjunt treballa sota la direcció dels seus dos concertinos, Gottfried von der Goltz i Petra Müllejans, i s’autogestiona amb els seus concerts d’abonament al Concert Hall de Friburg (Alemanya), la Liederhalle de Stuttgart i la Philharmonie de Berlín. Al Festival de Torroella, on la Freiburger Barockorchester va debutar el 1995, ens interpretaran els concerts per un, dos i tres violins de Johann Sebastian Bach, gravats en el seu darrer disc publicat el passat mes març per Harmonia Mundi. A més dels prou coneguts concerts BWV 1041-1043, compostos al voltant de 1720, el programa inclou també el Concert per a tres violins (BWV 1064), reconstruït a partir de la versió que es conserva per a tres clavecins. El programa del concert es completa amb dues obres de Vivaldi, compositor que Bach tenia en molt alta estima.

Freiburger Barockorchester. Divendres 9 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 hores.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar els concertinos de la Orquestra de Cambra d’Stutgart i la Freiburger Barockorchester poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella.| E-mail:comunicacio@festivaldetorroella.cat Tel.: (+34) 672 887 373

 Podeu trobar fotografies dels artistes a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web http://www.festivaldetorroella.cat

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham