Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
04/08/2013

El millor de les orquestres de cambra alemanyes al Festival de Torroella

Tot i que actualment les orquestres estan integrades per músics provinents de tot el món, les millors formacions orquestrals alemanyes segueixen distingint-se per les seves seccions de corda, un tret que les fa singulars i que té com a característica un so vellutat, majestuós i potent. Dues de les millors formacions de cambra alemanyes, l’Orquestra de Cambra d’Stuttgart (5 d’agost) i la Freiburger Barockorchester (9 d’agost), són a partir d’aquest dilluns 5 d’agost les protagonistes de la tercera setmana del Festival de Torroella amb una selecció de serenates orquestrals i els concerts per a violí de Johann Sebastian Bach. 

L’Orquestra de Cambra d’Stuttgart és una de les formacions orquestrals de cambra professionals en actiu més antigues d’Europa. Creada el 1945 per Karl Münchinger, que fou el seu director titular durant més de quatre dècades, la seva excel·lència la situat entre el grup de les orquestres de corda més importants del món. En els darrers anys ha endegat un important procés de renovació dels seus membres incorporant saba nova entre els seus faristols, com és el cas del nou concertino, el romanès Adrian Iliescu, un jove i talentós violinista nascut el 1981 que dirigirà el concert del Festival de Torroella des de la seva posició de primer violí. En el seu concert de debut al Festival, l’Orquestra de Cambra d’Stuttgart ens oferirà un refrescant programa de serenates instrumentals que inclourà dos grans exemples d’aquest gènere amb les composicions de Txaikovski i Dvorák.

Orquestra de Cambra d’Stuttgart. Dilluns 5 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 hores.

Amb una corda vigorosa i brivant, la Freiburger Barockorchester (Orquestra Barroca de Friburg) ha aconseguit fama i èxit en un temps rècord. Fundada el 1987, les seves actuacions desperten gran expectació arreu on toquen. El conjunt treballa sota la direcció dels seus dos concertinos, Gottfried von der Goltz i Petra Müllejans, i s’autogestiona amb els seus concerts d’abonament al Concert Hall de Friburg (Alemanya), la Liederhalle de Stuttgart i la Philharmonie de Berlín. Al Festival de Torroella, on la Freiburger Barockorchester va debutar el 1995, ens interpretaran els concerts per un, dos i tres violins de Johann Sebastian Bach, gravats en el seu darrer disc publicat el passat mes març per Harmonia Mundi. A més dels prou coneguts concerts BWV 1041-1043, compostos al voltant de 1720, el programa inclou també el Concert per a tres violins (BWV 1064), reconstruït a partir de la versió que es conserva per a tres clavecins. El programa del concert es completa amb dues obres de Vivaldi, compositor que Bach tenia en molt alta estima.

Freiburger Barockorchester. Divendres 9 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 hores.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar els concertinos de la Orquestra de Cambra d’Stutgart i la Freiburger Barockorchester poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella.| E-mail:comunicacio@festivaldetorroella.cat Tel.: (+34) 672 887 373

 Podeu trobar fotografies dels artistes a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web http://www.festivaldetorroella.cat

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR