Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×

Després del 40è aniversari, seguim

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí ha viscut dos anys difícils per les limitacions de la covid-19, però amb la satisfacció d’haver-los superat amb bona nota amb iniciatives innovadores com ara els concerts en streaming (en temps real via digital), que han permès que molta gent hagi seguit des de la distància les propostes que hem programat, poques el 2020 i quasi del tot normalitzades el 2021.

Durant aquests dos anys hem realitzat un documental, Festival de Torroella de Montgrí. La 40ena d’un Festival, i una exposició, Festival de Torroella. De l’Església a l’Auditori, que ens han fet recuperar emocions viscudes des del 1981. Aquests dos esdeveniments formen part del corpus documental que podeu trobar al nostre web.

Per a l’estiu del 2022, recuperem l’activitat habitual i oferirem als nostres amics i amigues una cinquantena de concerts, tant a Torroella com a l’Estartit. Aquest any, Europa el dedica a la Joventut. I hem de recordar que l’objectiu fundacional de la nostra entitat —que forma part d’un moviment que va néixer acabada la Segona Guerra Mundial— és promocionar la música entre els i les joves, i que la UNESCO la considera el moviment cultural juvenil més important del món. Per això, estem molt orgullosos del nostre Festival Fringe Torroella-l’Estartit, que promou el talent jove i que, aquest any, comptarà amb la participació de la Direcció General de Joventut de Generalitat i de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya.

Una altra activitat dedicada als i les joves són les residències EEEmerging+. El Festival, juntament amb vuit festivals europeus més, promou la mobilitat de conjunts de música antiga. El juliol tindrem tres grups que treballaran a Torroella i que hi faran concerts per al gran públic, per a col·lectius vulnerables i per als treballadors i treba- lladores d’empreses del municipi. A més, Torroella acollirà el tancament de la gira de l’edició número 24 de l’Acadèmia Barroca Europea. Totes aquestes activitats se sumen al Festival, que esperem que torni a portar a l’Espai Ter i altres escenaris de la vila, gent que estima la música i que pot venir a l’estiu a Torroella de Montgrí.

El nostre és un Festival que neix de la societat civil. Tenim prop de cinc-cents socis que amb la seva ajuda persistent i constant ens animen a seguir per un camí que dura més de quaranta anys. Potser per la nostra seriositat, tenim el suport incondicional de les institucions, des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat, de la Diputació de Girona a l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura, a més de patrocinadors i molta gent que col·labora a fer del nostre un sin- gular festival de música clàssica. Us convidem a tots i a totes a què ens acompanyeu en la nostra aventura.

Albert Bou i Vilanova
President de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham