Festival 2020

 

La 40a edició del Festival de Torroella
se celebrarà del 31 de juliol al 21 d'agost del 2020

 

×

Bernat Català

Recital piano

01.02.20

Precio Socios: Gratuito |  Precio No Socios: 10 €

Bernat Català
Bernat Català

Bernat Català presenta un programa en el qual es reuneixen quatre obres d’estètiques i llenguatges molt diferents. Aquestes peces ens permeten presenciar l’evolució i el paper del piano al llarg de l’història de la música occidental. Des de les sonates barroques del Pare Antoni Soler i la sonata clàssica de W.A. Mozart fins al Preludi Coral i Fuga de C. Franck, passant per la Spiegeltoccata del compositor català Victor Cordero, aquest recital és un viatge a través dels diferents estils i periodes musicals.

Nascut a Barcelona l'any 1993, Bernat Català s'ha format com a pianista i compositor al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), la Guildhall School i la Royal Academy of Music de Londres finalitzant el Master of Arts amb les més altes qualificacions. Entre d'altres, els seus professors i mestres més destacats són María Jesús Crespo, Denis Lossev, Peter Bithell i Diana Ketler. Català és mereixedor de nombrosos premis obtinguts en concursos a nivell estatal. El més recent va ser el primer premi al concurs de "Joventuts Musicals de Catalunya" celebrat el passat Juny del 2018. A més a més, li va ser atorgat el Premi d'Honor de piano del Conservatori Municipal de Música de Barcelona quan tenia 17 anys. Diverses sales i Festivals de Prestigi han acollit a Bernat Català com el "Palau de la Música Catalana" a Barcelona i la "Fundación Juan March" a Madrid o el Festival de Torroella de Montgrí. També ha ofert concerts com a solista a països europeus com França, Anglaterra, Països Baixos, Itàlia, Rússia i Suïssa. És membre del "Caravaggio Piano Quartet" amb el qual actua regularment a Espanya i Itàlia. Recentment el "Caravaggio Piano Quartet" va guanyar el primer premi del concurs de música de cambra del Festival delle Nazioni a Itàlia. Bernat Català desenvolupa també una gran vocació per a la composició ja que va estudiar composició amb Xavier Boliart i Alessandro Timossi. Té diverses obres per a piano sol, una cantata per a cor infantil (estrenada el 2015) i peces per a formacions de música de cambra. Actualment, viu a Ginebra (Suïssa) on estudia un postgrau de piano a la classe de Sylviane Deferne a la Haute École de Musique de Genève.

PROGRAMA
Pare Antoni Soler - Sonates núm.18 i núm.90
W. A. Mozart - Sonata KV 570 núm.17 (Allegro-Adagio-Allegretto)
Victor Cordero - Spiegeltoccata
C. Franck - Preludi Coral i Fuga

Una proposta de: 48è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya 2018, Primer Premi (Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès).

Concerts relacionats

2020
Drop Collective
Jazz · L'Estartit
26.04.20
Plaça de l'Església, L'Estartit
Xarxa de músiques
2020
VEUS-COR AMICS DE LA UNIÓ
Songs of hope
17.07.20
Auditori Espai Ter
Xarxa de músiques Fringe
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR