Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

Dichos Diabolos

Concert·Residència EEEmerging+

Finalitzat
2019
Dissabte 16 de novembre | 19:00 h

La venda de les entrades es realitzarà 30 minuts abans de cada concert en el mateix lloc on es realitzarà el concert. 
Preu Socis: Gratuït |  Preu No Socis: 10 €

Concert final de la residència de música EEEmerging+

Dichos Diabolos complert
Dichos Diabolos complert

Belén Vaquero, soprano; Emiliano Pérez, corneta i flauta de bec; Cristina Altemir, violí; Alfonso Barreno, baixó i baixonet; Dimitri Kindynis, viola da gamba; Marc Sumsi, orgue i clavicèmbal

Dichos Diabolos deu el seu nom al “Bayle de los dichos diabolos”, una de les Canzone, Sinfonie, Fantasie, Capricci… (1650) d’Andrea Falconiero (Nàpols 1585/6 - Nàpols 1656).

Dichos Diabolos és un projecte centrat en la reconstrucció de les tècniques interpretatives de la música del Renaixement i el primer Barroc. Els seus interessos principals són els processos d’orquestració, adaptació i improvisació, en repertoris transicionals o híbrids, amb especial èmfasi en el Seicento italià i espanyol. Els seus espectacles, recolzats per una rigorosa base musicològica, i caracteritzats per certa inclinació cap a allò inusual i extravagant, es centren en la dramatúrgia del programa i en la completa immersió intel·lectual i sensible en els temes que aborden.

El 2016, Dichos Diabolos va ser guanyador del primer premi en la categoria de música de cambra al Concours international de cuivres anciens de Toulouse, organitzat per Les Sacqueboutiers i aquell mateix any van ser seleccionats per participar en el Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit. El 2018 han estat seleccionats per participar a l’IYAP (International Young Artists Presentation) i a l’edició Fringe dels festivals de música antiga a Brugge i Utrecht. Durant el 2019 formaràn part d’ EEMERGING, un projecte que dóna recolzament a grups de cambra en el marc del programa “Creative Europe”.

Objectius de la Residència de l'11 al 16 de novembre de 2019.

La música en el s. XVII jugava un paper central en la vida espiritual de la societat. Afectava la vida diària de la població en diferents aspectes: la religió, la medicina, la màgia, l'oci, etc. Els espais físics on es tocava determinaven com es componia, com era interpretada i escoltada.
L'oportunitat de fer una recerca artística en un marc històric com és Torroella de Montgrí presenta l'ocasió de realitzar una immersió en un espai històric, cultural i arquitectònic que va ser "hàbitat natural" del seu repertori. Respirar aquest ambient en un indret tan carregat d'història com és Torroella, els permetrà: en l'àmbit artístic, aprendre sobre aquesta música a través dels espais físics; i, en l'àmbit pràctic, investigar processos d'instrumentació de les capelles "in situ", és a dir, experimentar sobre orquestració en edificis antics amb acústiques històriques.

Facebook: www.facebook.com/dichosdiabolos
Twitter: @dichosdiabolos

Concerts relacionats

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR