COMUNICAT JOVENTUTS MUSICALS TORROELLA MONTGRÍ

 

Amb motiu de les recents mesures anunciades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya relatives a la prevenció del  COVID-19, queden ajornades les activitats programades per l’entitat durant les properes dues setmanes a l’espera de conèixer noves  mesures i directrius al respecte.

 

Això afecta les següents activitats:

-        La sessió de Club de Clàssica prevista per al dissabte 14/03/2020, dins de cicle dedicat a Beethoven.    

-        L’Assemblea General Ordinària prevista per al dissabte 21/03/2020.

Pròximament, es comunicaran les noves dates.

 

Lamentem les molèsties que aquestes mesures d’obligat compliment puguin ocasionar i  agraïm per avançat la comprensió, la predisposició i la col·laboració de tots els socis i del nostre públic. Desitgem retornar a la nostra activitat el més aviat possible.

Torroella de Montgrí, 12 de març de 2020.

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

 

×

Dichos Diabolos

Concert·Residència EEEmerging+

Finalitzat
2019
16.11.19 | 19:00 h

La venda de les entrades es realitzarà 30 minuts abans de cada concert en el mateix lloc on es realitzarà el concert. 
Preu Socis: Gratuït |  Preu No Socis: 10 €

Concert final de la residència de música EEEmerging+

Dichos Diabolos complert
Dichos Diabolos complert

Belén Vaquero, soprano; Emiliano Pérez, corneta i flauta de bec; Cristina Altemir, violí; Alfonso Barreno, baixó i baixonet; Dimitri Kindynis, viola da gamba; Marc Sumsi, orgue i clavicèmbal

Dichos Diabolos deu el seu nom al “Bayle de los dichos diabolos”, una de les Canzone, Sinfonie, Fantasie, Capricci… (1650) d’Andrea Falconiero (Nàpols 1585/6 - Nàpols 1656).

Dichos Diabolos és un projecte centrat en la reconstrucció de les tècniques interpretatives de la música del Renaixement i el primer Barroc. Els seus interessos principals són els processos d’orquestració, adaptació i improvisació, en repertoris transicionals o híbrids, amb especial èmfasi en el Seicento italià i espanyol. Els seus espectacles, recolzats per una rigorosa base musicològica, i caracteritzats per certa inclinació cap a allò inusual i extravagant, es centren en la dramatúrgia del programa i en la completa immersió intel·lectual i sensible en els temes que aborden.

El 2016, Dichos Diabolos va ser guanyador del primer premi en la categoria de música de cambra al Concours international de cuivres anciens de Toulouse, organitzat per Les Sacqueboutiers i aquell mateix any van ser seleccionats per participar en el Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit. El 2018 han estat seleccionats per participar a l’IYAP (International Young Artists Presentation) i a l’edició Fringe dels festivals de música antiga a Brugge i Utrecht. Durant el 2019 formaràn part d’ EEMERGING, un projecte que dóna recolzament a grups de cambra en el marc del programa “Creative Europe”.

Objectius de la Residència de l'11 al 16 de novembre de 2019.

La música en el s. XVII jugava un paper central en la vida espiritual de la societat. Afectava la vida diària de la població en diferents aspectes: la religió, la medicina, la màgia, l'oci, etc. Els espais físics on es tocava determinaven com es componia, com era interpretada i escoltada.
L'oportunitat de fer una recerca artística en un marc històric com és Torroella de Montgrí presenta l'ocasió de realitzar una immersió en un espai històric, cultural i arquitectònic que va ser "hàbitat natural" del seu repertori. Respirar aquest ambient en un indret tan carregat d'història com és Torroella, els permetrà: en l'àmbit artístic, aprendre sobre aquesta música a través dels espais físics; i, en l'àmbit pràctic, investigar processos d'instrumentació de les capelles "in situ", és a dir, experimentar sobre orquestració en edificis antics amb acústiques històriques.

Facebook: www.facebook.com/dichosdiabolos
Twitter: @dichosdiabolos

Concerts relacionats

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR