Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

Inés Moreno

Música Antiga

Finalitzat
2019
Diumenge 13 d'octubre | 19:00 h

La venda de les entrades es realitzarà 30 minuts abans de cada concert en el mateix lloc on es realitzarà el concert. 
Preu Socis: Gratuït |  Preu No Socis: 10 €

Una proposta de: Concurso Juventudes Musicales de Joventuts Musicals d'Espanya, Primer Premi 92ª Convocatòria. Música Antiga

Ines Moreno
Ines Moreno

Inés Moreno Uncilla, clavecí

La flamant guanyadora del primer Concurs de Música Antiga de Joventuts Musicals d'Espanya debuta a la Xarxa de Músiques amb un programa d'allò més diversa. La majoria de compositors barrocs francesos anomenaven les seves peces de manera molt curiosa, i això ens ajuda a imaginar com entenien l'amabilitat, la victòria i tantes altres experiències humanes, així com l'admiració que sentien per altres compositors o l'interès per certs llocs (La Leclair, Héricourt...). De la mateixa manera que Bach pren com a model Vivaldi, transcrivint els seus concerts, el Pare Antoni Soler va estudiar amb Domenico Scarlatti i això es deixa sentir en la seva música. Obres de compositors de diverses èpoques i estils per gaudir de tots els accents del clavecí.

Nascuda a Madrid, Inés Moreno comença els seus estudis de clavecí a San Lorenzo del Escorial a l'edat de 8 anys, acabant l'any 2013 amb matrícula d'honor, sota el mestratge de Jordán Fumadó. A 17 anys es trasllada a Suïssa, per a realitzar els seus estudis superiors en la prestigiosa Schola Cantorum Basiliensis de Basilea a la classe d'Andrea Marcon. Finalitza la carrera el 2016 amb les màximes qualificacions. L'any 2018 va concloure el seu primer Màster en Pedagogia de clavecí, essent-ne professor Andrea Marcon i Jörg-Andreas Bötticher, de nou amb matrícula d'honor. El setembre del mateix any comença el seu segon màster, en interpretació, a la mateixa institució. Ha participat en diferents Seminaris d'Oliver Baumont, Jacques Ogg, Luigi Ferdinando Tagliavini i Jean-Marc Aymes. Va ser guanyadora del primer premi en la competició ORDA (Amsterdam) en la categoria de música de cambra el 2012 i ha estat finalista en la XXI Johann-Sebastian Bach Competition el 2018 a Leipzig. També ha guanyat el primer premi de la primera edició del concurs de Música Antiga de Joventuts Musicals d'Espanya el 2018. Inés Moreno forma part dels grups I Discordanti i Vivalma i ha format part de l'Acadèmia Barroca Europea d'Ambronay el 2017 i Génération Baroque 2017.

PROGRAMA
C. B. Balbastre: La D'héricourt
J. B. A. Forqueray: La Leclair
J. N. P.Royer: L'aimable
J. S. Bach: Concert en do major, BWV 976
J. Duphly: La D'héricourt C
J. P. Rameau: Les Trois Mains, Les Tendres Plaintes
J. Duphly: La Victoire
D. Scarlatti: Fandango en re menor
A. Soler: Sonata núm. 84 en re major
D. Scarlatti: Sonata en sol menor, K. 546.
A. Soler: Sonata núm. 48 en mode dòric

Concerts relacionats

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR