SCHUBERT
SCHUBERT
Comparteix
< Tornar

FRANZ SCHUBERT "El geni diví i subtil"

CLUB DE CLÀSSICA - Cicle de conferències

Del 01.10.22 al 03.12.22 | 11:00 h
DURADA:  90 min aprox.
Finalitzat
2022

Cicle de conferències a càrrec de Joan Vives.                                          

Preu per sessió:       Preu pack 3 sessions:      

- 10€/sessió: Socis JJMMT i Alumnes Escola Municipal de Música        
- 15€ /sessió: No Socis JJMMT      

Comprar una sessió

- 21€/3 sessions: Socis JJMMT i Alumnes Escola Municipal de Música        
- 30€/ 3 sessions: No Socis JJMMT      

Comprar pack

Idioma: Català

 

Durant molt de temps,  ja en vida, Franz Schubert (1797-1828) va ser la personificació del geni poc apreciat i quasi gens reconegut. De fet només un petit cercle de persones del seu entorn van tenir l'oportunitat de poder-s'hi atansar aprofitant actuacions privades o semipúbliques, avui recordades amb el nom de schubertíades. Els melòmans van haver d'esperar uns anys, unes dècades després de la seva mort prematura, a que el seu llegat creatiu fos redescobert i finalment publicat. No va ser fins a mitjans del segle XX però, que Schubert va aconseguir alliberar-se de l'eterna  imatge d’artista bohemi, pobre i eternament jove, per assolir la seva dimensió d'artista transcendental, esdevenint d'aquesta manera un dels compositors més estimats de la història de la música. La música de Schubert impressiona però no intimida! És divina, subtil, emocionant i colpidora.

 

Dissabte, 1 d’octubre 2022 “La formació i la creativitat precoç”

Qui era aquest artista vienès de naixement però de vida bohèmia, compositor genuïnament romàntic però d'aspecte clàssic, etern miop i de vida breu? Començarem aquest cicle, esbrinant el seu inici creatiu, la precocitat creativa, el seu entorn i la seva extraordinària producció juvenil. 

 

Dissabte, 5 de novembre 2022  “El temps de la bella molinera i la inacabada”

La dècada del 1820 va ser el moment de transició. Amb poc més de 20 anys haurà d'enfrontar-se amb el cop que va representar la sífilis, una circumstància que va accentuar la transcendència del seu llenguatge accelerant l'arribada de la seva maduresa musical. Deixa inacabada la seva simfonia més cèlebre alhora que poc després cau commogut per la història de l'enamorament platònic d’un jove moliner, original del poeta Wilhelm Müller, que Schubert embolcallarà amb una música extraordinària, esdevenint el primer dels dos grans cicles de lieder. 

 

Dissabte, 3 de desembre 2022.- “La maduresa prematura i efímera”

En els dos darrers anys de la seva vida, Franz Schubert va esclatar creativament amb tot un seguit d'obres extraordinàries, com el seus Impromptus per a piano, el darrer Trio, la simfonia “La gran”, les últimes Sonates per a piano i, entre altres, el seu darrer viatge musical en forma de cicle de lieder: “Wintereise” D. 911,  que esdevé la singladura del caminant a la recerca del camí sota la neu que el portarà cap a la recerca del seu destí, quasi una paràfrasi de la vida del propi compositor.

 

Comprar pack

Dissabte
01
oct
Des de
10 €
Finalitzat
Dissabte
05
nov
Des de
10 €
Finalitzat
Dissabte
03
des
Des de
10 €
Finalitzat
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham