Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

Trio Fortuny

Joel Bardolet, violí, Marc Heredia, piano i Pau Codina, violoncel

Finalitzat
2017
Dissabte 07 d'octubre | 21:00 h

De 10 € a 13€ (10% descompte als Socis JMT i alumnes EMMT)

Programa

Johannes Brahms (1833-1897)
Trio núm. 1, op. 8 (versió 1889) 
I. Allegro con brio – Tranquillo – In tempo ma sempre sostenuto
II. Scherzo: Allegro molto – Meno allegro – Tempo primo
III. Adagio
IV. Finale: Allegro II
 
Franz Schubert (1797-1828)
Trio núm. 2, en Mi bemoll major, D. 929
I. Allegro
II. Andante con moto
III. Scherzando. Allegro moderato
IV. Allegro moderato

Presentació

Tres dels músics amb major inquietud i singularitat artística de la seva generació s’uneixen per articular un trio de caràcter estable que permeti desenvolupar un treball rigorós d’aproximació a algunes de les obres clau escrites per a una de les formacions de cambra per excel·lència, el trio amb piano.

Biografies

Joel Bardolet va fer els estudis superiors a l’ESMUC i després a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa M. Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical. L’abril del 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik de Basilea, amb R. Schmidt. Va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el Segon Concert de Bártok amb la Basel Sinfonie Orchester. Ha rebut el mestratge de músics com V. Martínez Mehner, M. Fuks, E. Höbarth i A. Keller. Actualment és freqüent el contacte pedagògic amb C. Martínez Mehner, A. Kernjak, R. Rogoff i F. Rados. Bardolet lidera diversos projectes de música contemporània amb intèrprets europeus i és el concertino titular de l’Orquestra Camera Musicae, que realitza temporades estables de concerts a Tarragona i al Palau de la Música Catalana.

Marc Heredia va iniciar els estudis de piano als tres anys i va continuar la seva formació amb C. Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Entre els anys 2008 i 2012 va continuar la seva formació a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía amb D. Bashkirov i C. Martínez Mehner. Va obtenir un Master of Arts a la Hochschule für Musik de Basilea. Ha actuat a sales importants, com l’Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional i Fundación Juan March de Madrid, així com al Claustre de Sant Domènech de Peralada i també en el marc de festivals com Solistes del Segle XXI a l’Auditorio Sony de Madrid i a l’Auditori de Girona, entre d’altres.

Pau Codina va començar els estudis de violoncel als cinc anys amb E. Subirà, a l’Escola Municipal de Música de Manlleu. Ha rebut classes de professors com I. Chiffoleau, D. Grosgurin, P. Thiemann i L. Hopkins. El 2002 va ser acceptat com a alumne a la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres i va cursar els estudis de grau superior a la Guildhall School of Music & Drama, tot graduant-s’hi amb menció d’honor el 2010. Actualment cursa un Solo Artist Diploma a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les amb el professor G. Hoffman. Ha assistit a cursos i classes magistrals, tant a Espanya com a l’estranger, amb professors com L. Claret, A. Bylsma, F. Helmerson, S. Isserlis i M. Rostropóvitx. Ha debutat ja com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra de la RTVE, la Simfònica del Vallès i la JONC, respectivament. Va rebre dos Premis Enderrock l’any 2014 com a millor nova proposta i millor directe de clàssica.

Organitza: https://www.espaiter.cat/

Concerts relacionats

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR