Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

Y tú, ¿qué escuchas?

Víctor García de Gomar

Finalitzat
2017
Dilluns 14 d'agost | 19:00 h

Entrada gratuïta

Programa

"Quan vaig saber del llibre que aneu a fullejar, la urgència de posseir-lo va ser immediata. Per ser, justament, un llibre compost només de llistes. L'autor va demanar a un nombre sorprenent de músics (i alguns altres personatges) quines eren les gravacions discogràfiques que més els agradaven. El deliciós és que no els va demanar cap explicació, anàlisi, raonament, excusa, confessió, relat, opinió: només llistes. Magnífic."
Alessandro Baricco
Extracte del pròleg

"Les llistes d'aquest llibre parlen de la passió individual, no d'una autoritat imperiosa. Preses en conjunt, s'anul·len entre si: no hi ha dues llistes coincidents. Al mateix temps, presenten una riquesa acumulativa i cacofònica de memòria i experiència. Moltes d'elles poden ser records secrets, registres de moments en que el seu autor va ser sacsejat per una intensa emoció. "
Alex Ross
Extracte del pròleg

 

Presentació

Quines són les músiques que escolten els artistes? Víctor García de Gomar ens proposa una fascinant recull de les preferències de gairebé 1000 personalitats del món de la música i de les arts plàstiques, il·lustrat amb amb els magnífics retrats de Martín García Cros. Un autèntic document per conèixer els gustos musicals d'una generació i sensibilitzar sobre el paper de la música en la societat actual.

Biografies

Víctor García de Gomar Nascut a Barcelona, Víctor García de Gomar és el director artístic adjunt del Palau de la Música de Barcelona, l'Auditori de Girona i del festival d'estiu Nits de Clàssica. Consumidor cultural i músic en construcció, tracta de descobrir i compartir estímuls artístics per aconseguir una societat més feliç.

Amb el suport de: 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR