Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Cuarteto Quiroga
Cuarteto Quiroga
Comparteix
< Tornar

CUARTETO QUIROGA

22-25€

Programa

J. C. Arriaga: Quartet núm. 1 en Re menor / R. Halffter: Ocho tientos per a quartet de corda, Op. 35 / A. Ginastera: Quartet núm. 1, Op. 20

Presentació

El Cuarteto Quiroga, una de les formacions de cambra espanyoles de major projecció internacional, debuta al Festival de Torroella amb un programa de música espanyola i llatinoamericana que inclou un dels millors quartets del basc Juan Crisóstomo Arriaga, les expressives miniatures dels Ocho tientos del madrileny Rodolfo Halffter i l'extraordinari Quartet núm. 1 de l'argentí Alberto Ginastera, una de les joies de la música de cambra llatinoamericana.

Biografies

CUARTETO QUIROGA                    

El Cuarteto Quiroga, quartet resident al Palau Reial de Madrid, responsable de la seva Col·lecció Palatina de Stradivarius decorats, és considerat actualment  com un dels grups més singulars i actius de la nova generació europea, internacionalment reconegut per la crítica i el públic per la forta personalitat del seu caràcter com a grup i per les seves interpretacions audaces i renovadores.

El grup va néixer amb la voluntat de retre homenatge al gran violinista gallec Manuel Quiroga, un dels instrumentistes més importants de la història musical espanyola. Format amb Rainer Schmidt, Walter Levin i Hatto Beyerle (quartets Hagen, LaSalle i Alban Berg) a l'Escola Reina Sofia de Madrid, la Musikhochschule de Basilea i la European Chamber Music Academy (ECMA), en la seva personalitat musical han influït també mestres com György Kurtág, Ferenc Rados, András Keller, Eberhard Feltz i Johannes Meissl.

Guardonat en els més prestigiosos concursos internacionals per a quartets (Bordeus, Paolo Borciani, Pequín, Ginebra, París...), és habitual de les sales més importants de l'escenari internacional de cambra (Wigmore Hall de Londres, Philarmonie Berlin, Frick Collection i Lincoln Center de Nova York, Invalides de París, Auditorio Nacional de Madrid, Heidelberger Frühling, National Gallery de Washington DC, Concertgebouw d'Amsterdam, Da Camera de Los Ángeles, Martin? Hall de Praga, Nybrokajen d'Estocolm, Stadtcasino de Basilea...). El 2007 van rebre el premi Ojo Crítico de RNE i el 2006 la Medalla d’Or del Palau de la Música Catalana. Comparteix escenari amb músics com Javier Perianes, Richard Lester, Vladimir Mendelssohn, Alain Meunier, David Kadouch, Darío Mariño, Enrique Bagaría, Carles Trepat, i membres dels quartets Alban Berg, Hagen, Meta4, Casals, Doric, Arcanto, Galatea i Ardeo, entre d'altres. Molt implicats en l'ensenyament de la música de cambra, són professors en el Curs Internacional de Llanes, responsables de la Càtedra de Quartet i Música de Cambra del Conservatori Superior de Música d'Aragó i convidats regularment a impartir classes a la JONDE i a conservatoris superiores i Universitats de tota Europa, els Estats Units i  l’Amèrica Llatina.

El seu primer disc, Statements, va aconseguir l'aplaudiment unànime de la crítica especialitzada i va ser guardonat amb el Premi al Millor Àlbum 2012 per la Unió Fonogràfica Independent. El seu segon treball, (R)evolutions, dedicat a la música dels inicis de la Segona Escola de Viena, ha estat rebut amb les millors crítiques i les més altes distincions per la premsa especialitzada europea i nord-americana. A Espanya ha estat guardonat amb el segell «Excepcional» de la revista Scherzo i com a «disc per a la història» per la revista Ritmo. En els últims mesos han vist la llum els seus dos nous treballs discogràfics: Frei Aber Einsam (Cobra), dedicat als quartets Opus 51 de Brahms i la seva col·laboració discogràfica amb Javier Perianes per a Harmonia Mundi, dedicada als quintets per a piano i cordes de Granados i Turina. Tots dos discos han aconseguit premis i reconeixements en revistes com Scherzo, Ritmo, Melómano (Espanya), The Strad, Gramophone, BBC Music Magazine (Gran Bretanya), Pizzicato (Luxemburg), Luister (Holanda) i en mitjans com Radio France (disc recomanat), NDR-Deutschland (disc de l'any), Klara Belgium (disc del mes)...

El Cuarteto Quiroga té la seva residència oficial a la Fundació Museu Cerralbo de Madrid. Cibrán Sierra i els altres membres del quartet volen expressar el seu agraïment als hereus de Paola Modiano per la generosa cessió del violí Nicola Amati Arnold Rosé del 1682.

El Cuarteto Quiroga debuta al Festival de Torroella de Montgrí

Web: www.cuartetoquiroga.com
Facebook: @CuartetoQuiroga
Twitter: @CuartetoQuiroga

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham