Eudald Buch
Eudald Buch
Comparteix
< Tornar

Eudald Buch

Premi El Primer Palau, 26è edició

Dissabte 26 de març | 19:00 h
DURADA:  60 min
Finalitzat
2022

Preu Socis i alumnes de l'EMMT: Gratuït |  Preu No Socis: 10 €

 

Eduald Buch, piano

PROGRAMA:

Johann Sebastian Bach: Toccata en Sol major, BWV 916/ Partita núm. 4 en Re major, BWV 828 / Carlos Fontcuberta: Farbenklavier/ Aleksandr Skriabin: Estudi en Fa sostingut major, Op.42 núm. 3/ Estudi en Fa sostingut major, Op.42 núm. 4/ Estudi en Do sostingut menor,  Op.42 núm. 5/ Estudi en Mi bemoll major, op.42 núm. 8/ Sonata núm. 4, Op.30/ Dos Poemes Op. 69/ Sonata núm. 5, Op.53

 

El pianista Eudald Buch proposa en aquest recital un diàleg entre Bach i Skriabin i els seus universos musicals aparentment tan llunyans. Bach combina en els seus toccatas i partites l'escriptura polifònica més rigorosa amb l'efervescència rítmica de les danses barroques. Aleksandr Skriabin, de qui el 2022 vam celebrar el 150è aniversari del seu naixement, va crear en la seva obra per a piano un món sonor molt poètic influenciat per les seves peculiars idees filosòfiques i, no obstant això, va compartir amb el geni alemany un sofisticat maneig del contrapunt que es manifesta en les seves sonates, així com en les seves miniatures en forma de poemes, estudis i preludis. El programa es completa amb dues peces d'influència bachiana de la compositora russa Sofia Gubaidulina.

Eudald Buch s'ha format a l'Escolania de Montserrat, el Conservatori de Vic i la Chetham's School of Music (Manchester). Després de completar els seus estudis amb Vladislav Bronevetzky a l'Escola Superior de Música de Catalunya, va ser acceptat a la classe d'Elisso Virsaladze al Conservatori Txaikovski de Moscou. També ha rebut consells de Pascal Devoyon, Jacques Rouvier i especialment de Christian Blackshaw. Ha tocat en els festivals de Buxton i Hellens a Anglaterra, The International Holland Music Sessions a Holanda, i la Schubertíada de Vilabertran, en sales com l'Auditori de Barcelona, l'Auditori de Girona, l'Atlàntida de Vic, l'Auditori Enric Granados de Lleida i l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Ha col·laborat com a solista amb l'Orquestra de Camera de Vic, la Chetam's Symphony Orchestra i amb membres de l'OBC (Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya). Ha actuat en directe de la BBC (Radio 3) i diversos concerts seus han estat emesos a Catalunya Música. Ha estat becat per la fundació Victòria dels Àngels.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham