J'Nai Bridges i Pene Pati
J'Nai Bridges i Pene Pati
J'Nai Bridges.
J'Nai Bridges.
Pene Pati.
Pene Pati.
Comparteix
< Tornar

PENE PATI & J'NAI BRIDGES

Sharolyn Kimmorley, piano

28-34 €

Programa

F. P. Tosti: L’alba separa / G. Donizetti: «Una furtiva lagrima» de l'òpera L’elisir d’amore / «O mio Fernando» de l'òpera La Favorita / Ch. Gounod: «O ma Lyre immortelle» de l'òpera Sapho / «Salut, demeure chaste et pure» de l'òpera Faust  / G. Verdi: «De' miei bollenti spiriti» de l'òpera La traviata / G. Gershwin: «Summertime» de l'òpera Porgy and Bess / C. Saint-Saëns: «Mon coeur s'ouvre à ta voix» de l'òpera Samson et Dalila / G. Bizet: «Seguidille», «La fleur que tu m'avais jetée», «Habanera», «C'est toi!... C'est moi!...», de l'òpera Carmen 

Presentació

Dues de les millors veus emergents del món de la lírica, el tenor d'origen samoà Pene Pati i la mezzosoprano nord-americana J'Nai Bridges inauguren la trenta-sisena edició del Festival de Torroella de Montgrí amb una selecció de més cèlebres àries i duos d'òpera. Pene Pati, de veu excepcional, és el guanyador del Concurs de Cant Montserrat Caballé 2014 i segon premi del Concurs Operalia 2015. J'Nai Bridges, amb una veu de sonoritat rica i sedosa, és la guanyadora de l'última edició del prestigiós Concurs Francesc Viñas de Barcelona.

Biografies

PENE PATI J'NAI BRIDGES | SHAROLYN KIMMORLEY

PENE PATI (tenor)

Nascut a Samoa el 1987, Darren Pene Pati, conegut artísticament com a Pene Pati, va créixer a Nova Zelanda, on va iniciar els seus estudis de cant a la Universitat d'Auckland. El 2012 va aconseguir un màster a l'Acadèmia Internacional de Veus de Cardiff (el País de Gal·les). També va participar en el programa d'òpera Merola de l'Òpera de San Francisco (els Estats Units), on va debutar el 2014 cantant petits papers en les òperes Norma i Un ballo in maschera.

Pene Pati ha aconseguit diferents guardons en concursos internacionals de cant, com el primer premi del Concurs de Bel Canto Joan Sutherland & Richard Bonynge 2012 i del Concurs Montserrat Caballé 2014, així com el segon premi al concurs Operalia 2015, on va obtenir també el premi del públic, i també el segon premi del Concurs Neue Stimmen 2015.

El 2012 va formar un trio, Sole3Mio —amb el seu germà Amitai, també tenor, i el seu cosí Moses Mackay, baríton—, amb el qual canten òpera i temes populars i ha obtingut un gran èxit a Nova Zelanda. El seu primer disc, publicat pel segell Decca, es va convertir en l'àlbum més venut el 2013 a Nova Zelanda i, l'any següent, va mantenir les vendes fins a assolir el segon lloc.

Pene Pati debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Facebook: www.facebook.com/Darren-Pene-Pati

J'NAI BRIDGES (mezzosoprano)

Nascuda a Lakewood, a l'estat de Washington (els Estats Units), la mezzosoprano J'nai Bridges va estudiar cant a la Manhattan School of Music de Nova York, on es va graduar i va fer un màster en el Curtis Institute of Music de Filadèlfia durant el qual va prendre part en diverses representacions operístiques d'alumnes del centre i va participar, la primavera del 2012, en la temporada de l'Òpera de Filadèlfia cantant dos petits papers en dos títols lírics. El 2012 va ingressar per tres temporades en el programa de desenvolupament de joves talents Patrick G. i Shirley W. Ryan de la Lyric Opera de Chicago, companyia en la qual ha interpretat diferents papers secundaris en diverses òperes. Després de guanyar diferents premis en concursos de cant als Estats Units, el gener del 2016 va aconseguir el primer premi del Concurs de Cant Francesc Viñas de Barcelona.

El desembre del 2015, J'nai Bridges va interpretar el paper de Carmen en l'estrena mundial de l'òpera Bel Canto de Jimmy López. Aquest abril del  2016 ha cantat el paper de Suzuki a Madama Butterfly, a l'Òpera de San Diego. I entre les actuacions destacades de la temporada 2015-2016, cal assenyalar també la seva participació a la Simfonia número 9 de Beethoven, dirigida per Gustavo Dudamel a la Filharmònica de Los Angeles i l’Orquestra Simón Bolívar a Berkeley; a la Simfonia número 2 'Resurrecció' de Mahler amb la Lexington Philharmonic i Shérérezade de Ravel, dirigida per Esa-Pekka Salonen a l'Orquestra Simfònica NDR a  Hamburg.

Entre els seus compromisos futurs figuren cantar el paper de Bersi   d’Andrea Chenier en l'Òpera de San Francisco i el de Nefertiti de l'òpera de Philip Glass Akhnaten en l'Òpera de Los Angeles. 

J'nai Bridges debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.jnaibridgesmezzo.com
Facebook: www.facebook.com/jnaibridgesmezzo
Twitter: @jnaimarie

SHAROLYN KIMMORLEY (piano)

Formada al Conservatori de Sydney, Sharolyn Kimmorley va entrar el 1975 a la companyia Òpera Austràlia en qualitat d'assistent musical i una dècada després va esdevenir principal pianista repetidora; el 1987 va assumir la responsabilitat de cap del Departament de Música, el 1994 la d'administradora artística i el 1999 la direcció general i artística, càrrec en el qual va romandre fins al 2003.

Sharolyn Kimmorley és una destacada pianista acompanyant que ha treballat amb cantants de la talla de Joan Sutherland, Håkan Hagegård, Neil Rosenshein, Bryn Terfel, Thomas Allen, Désirée Rancatore, Teddy Tahu Rhodes, Dennis O'Neill, Kathleen Battle i Barbara Bonney, entre d'altres.

Regularment acompanya cantants en els principals concursos lírics. El 2001 va ser membre del jurat de la primera edició del Concurs Internacional de Cant de la Xina, a Guangdong.

El 2002 i el 2003 va rebre la beca Bayreuth de la Fundació Òpera Austràlia i va participar com a assistent del director musical i preparadora vocal en la Tetralogia Wagneriana que la State Opera South Australia va programar a la ciutat d'Adelaide.

Sharolyn Kimmorley treballa activament a ajudar els joves cantants i ha estat convidada com a professora de cant a la Universitat Nacional d'Austràlia, l'Australian Opera Studio, la West Australian Opera, la West Australian Academy of Performing Arts, la Universitat d'Auckland, la Southern Opera de Christchurch (Nova Zelanda), la Guildhall School of Music de Londres i l’Acadèmia Vocal Internacional de Cardiff (País de Gal·les).

Des del 2011 és assessora artística del Dame Nellie Melba Opera Trust i directora del cor de la Southern Opera de Christchurch.

Sharolyn Kimmorley debuta al Festival de Torroella de Montgrí

Facebook: www.facebook.com/sharolyn.kimmorley

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham