Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

THE BAX TRIO

Gavin Zev, flauta; Elliot Corner, viola; Anna Quiroga, arpa

Finalitzat
2016
Diumenge 10 d'abril | 19:00 h

Programa

Essències

C. Debussy: Sonata per a flauta, viola i arpa

A. Bax: Elegiac trio

A. Aronowicz: Trio

Ll. Paterson: Icarus among the stars (Estrena absoluta. Obra guanyadora del 35è Premi Mompou)

Presentació

The Bax Trio és un conjunt de recent creació, integrat per músics de diverses nacionalitats i dedicat al repertori de flauta, viola i arpa. En el programa que presentarà a la Xarxa s'hi inclou una de les obres mestres del repertori, el trio de Debussy, i també una primícia molt especial: l'obra premiada en el 35è Concurs de Joves Compositors - Premi Internacional Frederic Mompou, que atorga Joventuts Musicals de Barcelona. És el segon any consecutiu que la Xarxa acull l'estrena absoluta de l'obra guanyadora del Premi Mompou.

Biografies

The Bax Trio, sorgit del Royal College of Music i d'un interès en comú per la música contemporània, està format pel flautista australià Gavin Zev, el violista britànic Elliot Corner i l'arpista catalana Anna Quiroga. Els seus professors han estat intèrprets de renom internacional com Ieuan Jones, Rachel Masters (arpa), Katie Bedford, Gareth Davies (flauta) i Simon Rowland-Jones (viola). Anna Quiroga és ben coneguda a la Xarxa de Músiques, on hi ha pres part com a solista i com a membre del trio 52 Cordes. Formada al Conservatori de Música de Barcelona, al Conservatori del Liceu i al Royal College of Music, ha  guanyat el concurs Arpa Plus, el concurs UFAM Paris, i el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de JME. Ha estat beneficiària de les beques Stanley Picker Award (RCM) i Agustí Pedro Pons (Conservatori del Liceu). Gavin Zev ha finalitzat un Masters in performance al Royal College of Music de Londres. En el decurs dels seus estudis ha estat guardonat amb el Tait Memorial Trust i l'Opus 50 Charitable Trust. Anteriorment als seus estudis al RCM, es va graduar amb honors a la Universitat de Sydney (Sydney Conservatorium of Music). Dels seus concerts com a solista cal destacar el recital al Foundling Museum de Londres. Ha actuat arreu d'Austràlia i Europa amb l'Australian Youth Orchestra dirigida per Christoph Eschenbach i ha adquirit gran experiència en aquest camp. Col·labora assíduament amb la Melbourne Symphony Orchestra, l'Orchestra 1813 al Teatro Sociale di Como, etc.  D'altra banda, Elliot Corner és violista i compositor. Alguns dels seus treballs han sigut interpretats en diverses sales del Regne Unit, on també ha actuat com a solista. És beneficiari de les beques Henriette Schoeller Harrison Elt & Anatole Mines Award i Douglas & Hilda Simmonds Award.

Concerts relacionats

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR