Khatia Buniatishvili
Khatia Buniatishvili
Khatia Buniatishvili
Khatia Buniatishvili
Khatia Buniatishvili
Khatia Buniatishvili
Comparteix
< Tornar

KHATIA BUNIATISHVILI

Finalitzat
2015

34 | 26 €

Programa

M. Mussorgski: Quadres d'una exposició* / M. Ravel: La Valse* / F. Liszt/V.Horowitz: Rapsòdia hongaresa núm. 2 en Do sostingut menor, S. 244/2 / I. Stravinski: Tres moviments de Petroushka

(*) Les obres previstes inicialment han estat substituïdes per aquestes a petició de l'artista

Presentació

Icona d'una nova generació de pianistes, Khatia Buniatishvili és una força de la natura que captiva el públic de tot el món amb el seu virtuosisme i temperament. Pel seu debut al Festival de Torroella ha preparat un programa de lluïment i gran exigència amb obres de Mussorgski, Ravel, Liszt i Stravinski que posen a prova la seva enlluernadora tècnica. Una cita imprescindible per a tots els amants del piano.   

Biografies

KATIA BUNIATISHVILI, piano

La pianista georgiana Khatia Buniatishvili (Tbilisi, 1987) va començar la seva carrera musical a l’edat de tres anys quan la seva mare va començar a ensenyar-li a tocar el piano. De seguida va deixar ben palesa la seva extraordinària capacitat interpretativa i amb només sis anys va debutar com a solista amb l’Orquestra de Cambra de Tbilissi. Posteriorment fou convidada a actuar a diversos països europeus, Israel i els Estats Units.

Mentre estudiava al Conservatori Estatal de Tbilissi, va guanyar el premi especial al Concurs Internacional Horowitz per a joves pianistes (Kíev, 2003) i li fou concedida la Beca Elisabeth Leonskaja. A la seva ciutat va conèixer el pianista Oleg Maisenberg que la va convèncer perquè es traslladés a Viena per estudiar a l’Acadèmia per a la Música i les Arts Escèniques. El 2006 va guanyar el tercer premi del Concurs Arthur Rubinstein i fou també distingida com la millor intèrpret d’una peça de Chopin i nomenada Artista Preferida del Públic.

Invitada regularment a festivals com Verbier, Lucerna, Ravinia, Aspen, Gstaad, Amsterdam, Menuhin, Bad Kissingen, Sant Petersburg, BBC Proms, Montpeller, Saratoga, Salzburg, Kronberg, MDR Leipzig, Folles Journées a Nantes, Japó, Piano aux Jacobins de Toulouse, Progetto Martha Argerich i molts d'altres, el 2008 va fer el debut americà al Carnegie Hall de Nova York amb el Concert per a piano i orquestra número 2 de Chopin. El 2010 va ser guardonada amb el Premi de la Fundació Borletti-Buitoni i va ser nominada estrella emergent 2011-2012 pel Musikverein i la Konzerthaus de Viena i va rebre el Premi ECHO el 2012 a Berlín.

La pianista col·labora regularment amb les orquestres de la BBC i, recentment, ha actuat amb la Wiener Symphoniker, Deutsches Symphonie Orchester de Berlín, ORF Radio-Symphonieorchester de Viena, San Francisco Symphony, Orchestre de París, Münchner Philharmoniker, amb Paavo Järvi, Orchestre Philhamonique de Radio France i l’Orquestra de La Scala de Milà, entre d’altres. Els recitals l’han portada a Berlín, Munic, Stuttgart, Viena, Amsterdam, Barcelona, Brussel·les, París i al Wigmore Hall de Londres.

Khatia Buniatishvili s’emmiralla principalment en pianistes de les velles generacions, com ara Serguei Rakhmàninov, Sviatoslav Richter, Glenn Gould o Martha Argerich, la seva pianista favorita.

El 2011 va fer el seu debut discogràfic amb l’enregistrament d’un recital de Liszt (Sony Classical) i tot seguit va dedicar el seu primer àlbum amb orquestra a Chopin (Concert número 1) amb l'Orquestra de París sota la direcció de Paavo Järvi.

Khatia Buniatishvili debuta al Festival de Torroella

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham